Καταγγέλει τρομοκρατία στο Βόλο

Σε φοβερές καταγγελίες κατά της Νίκης Βόλου για τη φιλοξενία στο μεταξύ τους παιχνίδι του Σαββάτου προχώρησε η διοίκηση του Μ. Αλέξανδρου Ηράκλειας που κάνει λόγο για περιστατικά τρομοκρατίας στο «Π. Μαγουλάς».

Σε φοβερές καταγγελίες κατά της Νίκης Βόλου για τη φιλοξενία στο μεταξύ τους παιχνίδι του Σαββάτου προχώρησε η διοίκηση του Μ. Αλέξανδρου Ηράκλειας που κάνει λόγο για περιστατικά τρομοκρατίας στο «Π. Μαγουλάς».
Η ανακοίνωση θέτει αρχικά ορισμένα ερωτήματα, ενώ στη συνέχεια γίνεται αναφορά στα όσα -κατά τους Σερραίους- έλαβαν χώρα το Σάββατο στο γήπεδο.

«- Είναι δυνατόν να αδειοδοτούνται  τέτοια γήπεδα που δεν πληρούν τους στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας και είναι επικίνδυνα για το σύνολο των φιλάθλων, των αθλητών, των αστυνομικών κλπ
– Ορίζεται ως ποδόσφαιρο ή καλύτερα ως επαγγελματικό ποδόσφαιρο αυτό που διαδραματίζεται στους αγώνες στο «Π. Μαγουλάς»; Ρίψεις αντικειμένων και κερμάτων (σε εποχή κρίσης ρε παιδιά), διαρκής χρήση άφθονης ποσότητας σιέλου από τους φανατικούς των πετάλων που γενναιόδωρα χαρίζουν στον τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας, χυδαία υβριστικά συνθήματα, είσοδος των φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο και γενικά τρομοκρατία;
– Είναι δυνατόν να γαλουχείται μια γενιά οπαδών με τη λογική που συνοψίζεται στο: «Θα κερδίσουμε όπως και να ‘χει»; Είναι δυνατόν να φτιάχνουμε οπαδούς που εξιτάρονται με την ιδέα της απόρθητης έδρας κολαστήριο, όπου η τρομοκρατία και ο τσαμπουκάς υποκαθιστά την αγωνιστική ανωτερότητα και διαμορφώνει αποτέλεσμα με την άσκηση ή και την προοπτική της σωματικής βίας; Θλιβερό
– Θα αρχίσουμε να αμφισβητούμε τα αυτονόητα; Ότι δηλαδή οι ομάδες θα πρέπει να αγωνίζονται με συνθήκες που υπηρετούν το ιδεώδες του αθλητισμού;
– Θα αρχίσουμε να δεχόμαστε ότι η τρομοκρατία είναι αυτονόητη πραγματικότητα της όποιας σκληροπυρηνικής  έδρας;
Ο αθλητισμός κύριοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού. Εμείς θεωρούμε πως το ποδόσφαιρο είναι ψυχαγωγία, είναι χαρά, είναι απερίγραπτη συγκίνηση, είναι ανθρώπινες σχέσεις, είναι προσπάθεια και μόχθος, πάντα όμως μέσα στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας και του κανόνα του ευ αγωνίζεσθαι.
Ο αθλητισμός είναι η επιδίωξη του ωραίου, του καλού. Αυτά που συμβαίνουν στο Π. Μαγουλάς δεν είναι ούτε ωραία ούτε καλά.
Όσον αφορά τώρα τα στιγμιότυπα του αγώνα:
Κατά την άφιξη της αποστολής στο γήπεδο, συνδεσμίτης οπαδός της Νίκης Βόλου μας καλωσόρισε προεξοφλώντας την με το «έτσι θέλω» νίκη της ομάδας του. Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και ιδιαίτερα οι τερματοφύλακες μούλιασαν λόγω της αγόγγυστης  λειτουργίας των σιελογόνων αδένων των περήφανων νιάτων της γηπεδούχου ομάδας. Εννοείται πως οι ύβρεις είχαν την τιμητική τους.
Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ξεκίνησε με το ΜΕΓΑ να διαχειρίζεται εύκολα το ματς. Σωστές αλληλοκαλύψεις , κινητικότητα και καλή τακτική ήταν τα χαρακτηριστικά του ημιχρόνου για το ΜΕΓΑ. Στο 30′ κορυφαία ευκαιρία με το Γαϊδαρτζή να πλασάρει άουτ σε τετ α τετ και στο 32′ πλασάρισμα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι από το Μουτίδη.
Στο 41′ ο Ζιαμπάρης κέρδισε κεφαλιά από τον αντίπαλο και χρεώνεται με κίτρινη κάρτα (κρατήστε το αυτό). Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΜΕΓΑΣ μπήκε εξίσου δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Το 1-0 έγινε από τον Παπαδήμα στο 53′ με κοντινή κεφαλιά αφού πρώτα ανέβηκε στην πλάτη του κατά 15 πόντους ψηλότερο του Ζιαμπάρη. Καταφανέστατο επιθετικό φάουλ. Συνεχίζουμε. Στο 62′ Ο Αλήογλου δίνει μαγική πάσα στο Σιδηρόπουλο, ο οποίος με υπερένταση πλασάρει όμορφα ισοφαρίζοντας. Ένα λεπτό αργότερα ο Μουτίδης εκτελεί αριστοτεχνικά κόρνερ με τον Αλήογλού με καρφωτή κεφαλιά να αφήνει άναυδο τον Τάσσο. Το 1-2 είναι γεγονός.
Στο 65′ ο Τσερκέζος μετατρέπεται σε μπασκετμπολίστα, κοντρολάρει τη μπάλα με το χέρι και σκοράρει. Αντί για χέρι ο διαιτητής κατακυρώνει το γκολ. 2-2 λοιπόν. Ο ΜΕΓΑΣ συνεχίζει να απειλεί. Στο 73′ μετά από δολοφονική προβολή παίκτη την Νίκης Βόλου ο Μπαρή αλή ογλού τραυματίζεται σοβαρά στο δεξιό γόνατο. Ούτε φάουλ. Ο ποδοσφαιριστής μεταφέρεται εκτός αγωνιστικού χώρου σφαδάζοντας. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας για είσοδο των ανθρώπων του ΕΚΑΒ (το ασθενοφόρο ήταν έξω από το γήπεδο) ουδείς συγκινείται, ούτε ο γιατρός , ούτε ο παρατηρητής του αγώνα, ούτε ο επικεφαλής αστυνομικός, ούτε οι της Νίκης Βόλου παράγοντες. Η αναλγησία στον υπερθετικό βαθμό. Για 20′ ο ο Αλή ογλού σφάδαζε στο χορτάρι.
Όταν ο αντιπρόεδρος της ομάδας μας προσπάθησε να βγει στο δρόμο για να φωνάξει τους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ, προπηλακίστηκε και δέχθηκε σωρεία από μπουκάλια νερού από οπαδούς της Νίκης Βόλου. Φωτεινό παράδειγμα ένας φίλαθλος της Νίκης, που προσπάθησε να τον βοηθήσει. Τελικώς με καθυστέρηση μισής ώρας ο ποδοσφαιριστής διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου.
Στο 75′ ο διαιτητής απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη το Ζιαμπάρη για τζατζάρισμα εκτός φάσης. Στο 86′ και ενώ ο Σιδηρόπουλος καλπάζει από αριστερά μόνος του δέχεται μία μπάλα στο κεφάλι, η οποία προήλθε από οπαδό της Νίκης ειδικό στις «ρίψεις» με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο έδαφος.
Ο διαιτητής έδειξε 6′ καθυστέρηση!!! Και έτσι στο 97′ η Νίκη Βόλου σημείωσε το τρίτο τέρμα.
Οι ποδοσφαιριστές του ΜΕΓΑ πάλεψαν με πάθος σε έναν άνισο αγώνα.
Όσον αφορά τους δυστυχείς διαιτητές, εξυπηρέτησαν απλώς την επιθυμία τους να επιστρέψουν αρτιμελής στα προσφιλή τους πρόσωπα.
Μετά τον αγώνα οι «οπαδοί» της Νίκης καραδοκούσαν γύρω από το λεωφορείο της αποστολής.
Όσον αφορά τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης κρίνεται επιεικώς ως ανεπαρκής και αδιάφορος. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως επέτρεψε στο ημίχρονο τη μετακίνηση των οπαδών της Νίκης από το ένα πέταλο σ’ αυτό που βρισκόταν οι 25 φίλαθλοι του ΜΕΓΑ.
ΥΓ1. Κύριοι της διοίκησης της Νίκης, η φιλοξενία είναι η συνολική διαχείριση του αγώνα. Είναι ευθύνη σας.   
ΥΓ2. Κύριοι της ΕΠΟ και της ΕΠΑΕ διαφυλάξτε το ποδόσφαιρο από αυτούς που το αρρωσταίνουν και το ξεφτιλίζουν. Υπάρχουν σύλλογοι και άνθρωποι που θα είναι αρωγοί στη θεραπεία του αθλήματος.
ΥΓ3. Ως πότε η ατιμωρησία θα ενθαρρύνει τους τραμπούκους θιασώτες της βίας του ελληνικού ποδοσφαίρου;
ΥΓ4. Μας αφορά μόνο η ομορφιά του αθλήματος που λατρεύουμε», τονίζεται στην ανακοίνωση του Μ. Αλέξανδρου.  
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.