Σοκ για τη Γιουνάϊτεντ στο «μεθυσμένο» Μπρίστολ!

Η μεγάλη έκπληξη στα προημιτελικά του φετινού Αγγλικού Λιγκ Καπ έγινε στο Μπρίστολ! Η... ταπεινή Σίτι, του Βρετανικού νότου, οι «Ρόμπινς» όπου την αποκαλούν στην υπεραιωνόβια ιστορία της – καθώς ιδρύθηκε το 1897 – νίκησε την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ με σκορ 2-1!

Η μεγάλη έκπληξη στα προημιτελικά του φετινού Αγγλικού Λιγκ Καπ εν τέλει έγινε στο Μπρίστολ! Η.. ταπεινή Σίτι, του Βρετανικού νότου, οι «Ρόμπινς» όπου την αποκαλούν στην υπεραιωνόβια  ιστορία της – καθώς ιδρύθηκε το 1897 – νίκησε την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ μετά από 107 (!) χρόνια ως γηπεδούχος.

Βέβαια αυτό που μένει στην ιστορική καταγραφή είναι η πρόκριση της ομάδας του τολμηρού και ποδοσφαιρικά θρασύτατου 49χρονου προπονητή Λι Τζόνσον, στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ με γκολ του 26χρονου Κόρεϊ Σμιθ στο 94ο λεπτό
Μια επιβράβευση για τους γηπεδούχους στον ξέφρενο ρυθμό της αναμέτρησης, όπως τον επιδίωξε η πανάκριβη φιλοξενούμενη από το ξεκίνημα του αγώνα δίχως όμως να μπορεί να τον διαχειριστεί αποτελεσματικά όχι τόσο όπως επιτέθηκε αλλά κυρίως με τον τρόπο που αμύνονταν.

Ήταν ένα ματς που δεν σ’ άφηνε να ηρεμίσεις, γιατί απλά κανείς από τους δύο δεν το ήθελε σε καμιά στιγμή του.

Η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ με την στόφα του φαβορί ήταν πιο απειλητική στο πρώτο ημίχρονο έχοντας δύο προσπάθειες από τους Ιμπραϊμοβιτς και Ράσφορντ στα δοκάρια του γνωστού μας, πρώην γκολκίπερ του Παναθηναϊκού Λουκ Στιλ.
Η Μπρίστολ Σίτι παρατάχθηκε έτσι όπως έχει καταφέρει στα τελευταία παιχνίδια της στην Αγγλική Τσάμπιονσιπ να αναρριχηθεί με τις απανωτές της νίκες.
Με σχεδόν τα ίδια πρόσωπα και προπάντων, κι αυτό αξίζει να σημειωθεί, με την ίδια νοοτροπία. Χωρίς παθογένειες, χωρίς φοβίες αλλά με το απαιτούμενο για τις περιστάσεις πάθος.

Το έδειξε με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου όταν στο 50ο λεπτό ο Τζόε Μπράϊαν με βολέ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα διαγώνια στην εστία του Αργεντίνου Σέρχιο Ρομέρο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ απάντησε σχετικά γρήγορα, με φάουλ που κέρδισε εν μέσω διαμαρτυριών ο Πογκμπά και εκτέλεσε συρτά κι εύστοχα ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς στο 57ο λεπτό.

Το 1-1 έδωσε μια άγρια ομορφιά στο ματς καθώς οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη κυρίως προς την εστία του Στιλ ο οποίος με 2-3 εντυπωσιακές επεμβάσεις απέκρουσε σουτ των Πογκμπά, Ράσφορντ, Λουκάκου.

Την ίδια ώρα που ο Μουρίνιο «γέμιζε» την επίθεση της ομάδας του – κι αυτό είναι ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της αναμέτρησης – ο Λι Τζόνσον έβαλε κι αυτός όσους επιθετικούς είχε στον πάγκο αποφεύγοντας την παθητική στάση στην αναμενόμενη πίεση όπως όλοι την περίμεναν.

Αυτό που σαφώς δεν περίμενε κανείς ήταν το φινάλε! 
Με τον Τέϊλορ να τροφοδοτεί τον Σμιθ στο 93’ κι αυτός περνώντας στη πλάτη των Ρόχο και Λίντελοφ – εκ των αδύνατων κρίκων των «κόκκινων διαβόλων» στο ματς – εκτέλεσε στον Ρομέρο διαμορφώνοντας το τελικό σκορ!

Ένας ιστορικός θρίαμβος της Μπρίστολ Σίτι παρότι οι «Ρόμπινς» (το όνομά τους μας παραπέμπει σε ένα πουλί των Βρετανικών νησιών το οποίο μοιάζει κάπου ανάμεσα στην τσίχλα και τον κοκκινολαίμη) το κάνουν πάντα καθώς δεν έχουν αποκλειστεί ποτέ σε προημιτελική φάση του Λιγκ Καπ.

Tώρα πάντως έβγαλαν νοκ άουτ ένα τόσο μεγάλο όνομα όπως η πανάκριβη Γιουνάϊτεντ του πολυνίκη στο θεσμό Ζοζέ Μουρίνιο αφού ο Πορτογάλος θα μείνει για την ώρα στις τέσσερις κατακτήσεις του θεσμού (τρεις με την Τσέλσι και μια πέρυσι με την τωρινή του ομάδα)!

Η λογική και η παράδοση στο Ηνωμένο Βασίλειο “λέει” πως ο Μουρίνιο πρέπει να έπνιξε την πίκρα του στο Πορτογαλικό κρασί που αγόρασε έναντι 450 λιρών και πρόσφερε μετά το τέλος του ματς στα αποδυτήρια ο ομόλογός του στον διπλανό πάγκο, Λι Τζόνσον.
Το βέβαιο είναι πως το Μπρίστολ θα αργήσει κάπως να ξεμεθύσει από το γλέντι μιας τόσο μεγάλης επιτυχίας..

Τουλάχιστον ας τους επιτρέψει ο κόσμος του ποδοσφαίρου να το χαρούν μέχρι την επόμενη πρόκληση καθώς στα ημιτελικά του θεσμού θα παίξουν με την άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, την Σίτι!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.