Ρέιντζερς-Ολυμπιακός 1-3: Πειστικό δείγμα, σούπερ Καρβάλιο με δύο γκολ!

Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο του φιλικό παιχνίδι στο «Άιμπροξ» και επικράτησε με 3-1 της Ρέιντζερς λίγο πριν τις δικές του ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Δύο γκολ ο Καρβάλιο, ένα ο Φορτούνης.

Σούπερ Ολυμπιακός στη Σκωτία! Πολύ καλύτερος και βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια, ο Ολυμπιακός του Μαρτίνεθ επικράτησε με 3-1 της Ρέιντζερς. Τι και αν οι Σκωτσέζοι έχουν επίσημο ματς σε λιγότερο από 10 μέρες; Ο Ολυμπιακός έδειξε πιο έτοιμος και παρότι δέχθηκε γκολ από αμφιλεγόμενο πέναλτι (1-1) δεν έχασε την συγκέντρωση του και κατάφερε να αντιδράσει με δύο γκολ για το τελικό 1-3. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ζοάο Καρβάλιο με δύο τέρματα, αλλά και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης με ορισμένες καταπληκτικές επεμβάσεις.

Αναγνωριστικό ημίωρο

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε σε σχηματισμό 4-3-3 με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Κίνι, Ντόι, Ρέτσο και Ροντινέι στην τετράδα της άμυνας και τους Μαντί Καμαρά, Ιμπόρα και Καρβάλιο στη μεσαία γραμμή. Τα δύο άκρα της επίθεσης είχαν τον Μασούρα με τον Φορτούνη και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή.

Η Ρέιντζερς μπήκε στο «Άιμπροξ» των 25.000 θεατών καλύτερα, και δημιούργησε πρώτη τις προϋποθέσεις για ένα τέρμα. Ο Πασχαλάκης όμως ήταν σε ετοιμότητα. Από το δεκάλεπτο και έπειτα ο Ολυμπιακός ισορρόπησε την κατάσταση και πήρε εκείνος την πρωτοβουλία του αγώνα, πατώντας με αρκετά μεγάλη ευκολία την περιοχή των Σκωτσέζων, αλλά χωρίς να δημιουργεί κάποια κλασσική ευκαιρία. Το πρώτο μισάωρο πέρασε δίχως ιδαίτερες συγκινήσεις.

Το γκολ τον «ξεκλείδωσε»

Στο 44′ ο Ολυμπιακός στη πρώτη του ουσιαστικά καλή στιγμή στο παιχνίδι κατάφερε να γράψει το 0-1. Ο Ελ Αραμπί πήρε την μπάλα στην περιοχή, έδωσε στον Κίνι του οποίου το σουτ κόντραρε, ο Φορτούνης έκανε το βολέ και με τη βοήθεια του Ντέιβις έγραψε το 0-1.

Η ισοφάριση με αμφιλεγόμενο πέναλτι και η «ερυθρόλευκη» απάντηση

Στο 50′ ο Κάντγουελ έπεσε μέσα στη περιοχή του Ολυμπιακού και κέρδισε πέναλτι. Δύσκολη φάση για τον διαιτητή που δεν συμβουλεύτηκε τα ριπλέι από τα μάτριξ του γηπέδου και δεν άλλαξε απόφαση. Ο Ταβερνιέ από τα 11 βήματα ισοφάρισε σε 1-1 στο 52′.

Η ομάδα του Μαρτίνεθ όμως δεν το έβαλε κάτω και στο 56′ απάντησε! Φοβερή πάσα του Μαντί Καμαρά στον Μασούρα, αυτός γύρισε στον Ελ Αραμπί που δύο φορές δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει, με τον Καρβάλιο να το πετυχαίνει και να δίνει εκ νέου προβάδισμα στην ελληνική ομάδα (1-2).

Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να φτάσει και σε τρίτο γκολ αλλά ο Ελ Αραμπί αστόχησε σε ένα καλό σουτ.

Το δεύτερο του Καρβάλιο και τα… ρολά Πασχαλάκη

Στο 70′ ο Ζοάο Καρβάλιο «ξαναχτύπησε»! Ο Ροντινέι έφυγε εξαιρετικά από δεξιά, γύρισε στον Καρβάλιο που έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Ιφέκο και άλλαξε πορεία για να γίνει το 1-3. Η συνέχεια άνηκε κυρίως στη Ρέιντζερς, που όμως δεν κατάφερε να διαπεράσει τον φοβερό Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Ο Έλληνας γκολκίπερ κατέβασε… ρολά και κράτησε το ένα στο παθητικό του με ορισμένες εξαιρετικές επεμβάσεις.

Οι αρχικές ενδεκάδες των ομάδων

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι (66′ Ραμόν), Ρέτσος, Ντόη, Ροντινέι, Μ.Καμαρά (66′ Μπουχαλάκης), Ιμπόρα, Καρβάλιο (80′ Αγκιμπού Καμαρά), Φορτούνης (66′ Βρουσάι), Μασούρας (80′ Ανδρούτσος), Ελ Αραμπί (66′ Μπιέλ).

Ρέιντζερς (Μίκαελ Μπιλ): ΜακΡόρι, Τάβερνιερ, Σούταρ, Ντέιβις, Μπάρισιτς, Ντόουελ, Ράσκιν, Κάντγουελ, Λάμερς, Σίμα, Ντέσερς


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.