Παναθηναϊκός-ΑΕΚ Λάρνακας 3-1: Βελτιωμένος και με σούπερ Γερεμέγεφ (hls)

Ο Παναθηναϊκός του Β' ημιχρόνου κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας ήταν και καλός και ουσιαστικός πετυχαίνοντας τρία πανέμορφα γκολ για να κερδίσει 3-1 στο τελευταίο φιλικό επί Αυστριακού εδάφους.

Μία ακόμα καλή εμφάνιση για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επικράτησε 3-1 της ΑΕΚ Λάρνακας με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ. Ο Σουηδός επθετικός πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο και άλλαξε την εικόνα του Παναθηναϊκού στο επιθετικό κομμάτι, έχοντας συμμετοχή στο πρώτο γκολ, ενώ από τη δική του ενέργεια ήρθε το τρίτο που σημείωσε ο ίδιος.

Πέντε νίκες σε ισαριθμα φιλικά επί Αυστριακού εδάφους για τους “πράσινους”.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός προς την εστία της κυπριακής ομάδας. Ο Φιλίπ Τζούρισιτς και στο δεύτερο φιλικό του με τους “πράσινους” ανέλαβε πρωτοβουλίες ως τρίτο χαφ, δημιούργησε ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του αλλά τα τελειώματά τους δεν ήταν ικανοποιητικά για να δώσουν το προβάδισμα. Η σημαντικότερη ευκαιρία για το “τριφύλλι” ήρθε στο 40ο λεπτό, με τον Μαντσίνι να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Τούμπα ο οποίος έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε κάποιες αλλαγές και μία εξ αυτών, η είσοδος του Γερεμέγεφ αντί του Σπόραρ, έδωσε επιθετική πνοή στον Παναθηναϊκό. Ο Σουηδός ήταν πολύ δραστήριος, έκανε ωραίες κινήσεις και βοήθησε σημαντικά στο να βρεθούν οι χώροι για τους συμπαίκτες του, όπως έγινε και στη φάση του πρώτου γκολ, καθώς ήταν εκείνος που ξεκίνησε τη φάση για να έρθει το γκολ του Μλαντένοβιτς μετά από πάσα του Παλάσιος.

Ο Γερεμέγεφ πέτυχε και ένα υπέροχο γκολ στο 63′ κάνοντας το 3-0, ενώ είχε προηγηθεί το εξίσου εντυπωσιακό γκολ του Βαγιαννίδη στο 59′ για το 2-0. Μετά το τρίτο γκολ οι “πράσινοι” χαλάρωσαν αμυντικά και δέχθηκαν γκολ από τον Λόπες στο 65′.

Το φιλμ του αγώνα

Α’ Ημίχρονο
3′ Ωραίο γύρισμα του Τζούρισιτς, με τον Παλάσιος να μην μπορεί να βρει τη μπάλα σωστά.
9′ Νέα εντυπωσιακή ενέργεια του Τζούρισιτς, ο οποίος γύρισε για τον Κλεϊνχέισλερ που δεν σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα.
20′ Σουτ του Πέρεθ, άουτ η μπάλα.
31′ Σουτ του Κλεϊνχέισλερ, άουτ.
40′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, με τον Μαντσίνι να βγαίνει τετ-α-τετ αλλά τον Τούμπα να αποκρούει σε κόρνερ.

Β’ Ημίχρονο

48′ Εξαιρετική ενέργεια του Γερεμέγεφ που απέφυγε τον αντίπαλό του και άνοιξε δεξιά στον Παλάσιος ο οποίος έκανε το γύρισμα για να σκοράρει στο δεύτερο δοκάρι ο Μλαντένοβιτς.
56′ Σουτ στην κίνηση ο Μλαντένοβιτς, ψηλά από την εστία.
59′ Ωραία ατομική ενέργεια για τον Βαγιαννίδη, ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Τούμπα για το 2-0.
63′ Ο Γερεμέγεφ υποδέχθηκε τη μπάλα έξω από την περιοχή, γύρισε και με ωραίο σουτ χωρίς να βλέπει έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με τη μπάλα να σκάει εντός της εστίας του Τούμπα για το 3-0.
65′ Λάθος στην άμυνα του Παναθηναϊκού, με τον Λόπες από το ύψος του πέναλτι να εκτελεί στην κίνηση μειώνοντας σε 3-1.
68′ Ατομική ενέργεια του Αϊτόρ, ο οποίος πάτησε περιοχή και με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Τούμπα σε επέμβαση.
72′ Γύρισμα του Βέρμπιτς, δεν πρόλαβε ο Γερεμέγεφ.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι (46′ Λοντίγκιν), Σιδεράς (62′ Φικάι), Μάγκνουσον, Κώτσιρας (46′ Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ (46′ Μλαντένοβιτς), Ρούμπεν (46′ Τσοκάι), Κλέινχεϊσλερ (62′ Βέρμπιτς), Τζούριτσιτς (46′ Μπερνάρ), Παλάσιος (62′ Ζέκα), Μαντσίνι (62′ Αϊτόρ), Σπόραρ (46′ Γερεμέγεφ).
ΑΕΚ Λεμεσού (Χ. Ολτρά): Τούμπας, Τόμοβιτς, Κάσας, Γκουστάβο, Σολ, Τριτσκόφσκι, Φαράζ, Ανχέλ, Γκάμα, Μάμας, Κατελάρης (24′ Καψής).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.