Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στον Ρουμπιάλες ζητά η ισπανική εισαγγελία

Η εισαγγελία ζητά ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών στον Λουίς Ρουμπιάλες για το μη συναινετικό φιλί στην Γένι Ερμόσο.

Οι εισαγγελείς στην Ισπανία ζήτησαν ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών για τον πρώην πρόεδρο της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, επειδή φίλησε την μεσοεπιθετικό Γένι Ερμόσο στα χείλη παρά τη θέλησή της. Ο Ρουμπιάλες αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και εξαναγκασμό στην περίπτωση του μη συναινετικού φιλιού που έδωσε στην Ερμόσο μετά τον τελικό του Μουντιάλ Γυναικών στο Σίδνεϊ τον περασμένο Αύγουστο.

Σε έγγραφο που εστάλη στο Εθνικό Δικαστήριο της Ισπανίας στη Μαδρίτη, η εισαγγελία σημείωσε ότι ο Ρουμπιάλες είχε κρατήσει το κεφάλι της παίκτριας και στη συνέχεια, χωρίς τη συγκατάθεση ή την αποδοχή της, της έδωσε ένα φιλί στα χείλη. Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την τελετή απονομής μεταλλίων μετά τη νίκη της Ισπανίας με 1-0 επί της Αγγλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών στην Αυστραλία.

Ο Ρουμπιάλες, ο οποίος τελικά παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο εν μέσω του σάλου που ακολούθησε το φιλί, αρνήθηκε ότι έχει κάνει αδίκημα, ενώ κατηγορείται για εξαναγκασμό επειδή πίεσε την αθλήτρια να δικαιώσει και να εγκρίνει το φιλί που έλαβε παρά τη θέλησή της. Εκτός από τη φυλάκιση, οι εισαγγελείς θέλουν επίσης να καταβάλει τουλάχιστον 50.000 ευρώ ως αποζημίωση στην αρχηγό της εθνικής Ισπανίας. Ζήτησε επίσης να τεθεί υπό εποπτεία για δύο χρόνια και να του απαγορευτεί να επικοινωνεί με την Ερμόσο και να την πλησιάζει σε ακτίνα 200 μέτρων για τέσσερα χρόνια.

Επιπλέον, η εισαγγελία ζήτησε ποινή φυλάκισης ενάμιση έτους για εξαναγκασμό για άλλα τρία άτομα: τον πρώην προπονητή της γυναικείας ομάδας Χόρχε Βίλντα, τον πρώην διευθυντή μάρκετινγκ της ομοσπονδίας Ρουμπέν Ριβέρα και τον διευθυντή της ανδρικής ομάδας Άλμπερτ Λούκε. Ο Ρουμπιάλες ερευνάται επίσης ξεχωριστά για διαφθορά σχετικά με συμβόλαια της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όπως η μεταφορά του Ισπανικού Σούπερ Καπ στη Σαουδική Αραβία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.