Πέντε χρόνια είναι πολλά;

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ μετά από τρεις σερί χαμένους τελικούς αντιμετωπίζει στις 21:00 (novasports2) στο "Ολίμπιανσταντιον" του Βερολίνου τη φιλόδοξη Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ μετά από τρεις σερί χαμένους τελικούς αντιμετωπίζει στις 21:00 (novasports2) στο “Ολίμπιανσταντιον” του Βερολίνου τη φιλόδοξη Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Η κατάσταση στο στρατόπεδο της Ντόρτμουντ μυρίζει μπαρούτι, αλλά τίποτα απ’ αυτά δεν πρόκειται να παίξει ρόλο σε  “do or die” ματς. Ούτε η τσαντίλα του τεχνικού Τόμας Τούχελ με τον εκτελεστικό διευθυντή Γιόακιμ Βάτσκε (του τα έχει μαζεμένα από πέρσι που έστειλε στα… ξένα τους Χούμελς, Γκουντογάν και Μχιταριάν και από την επιμονή του να διεξαχθεί ο φετινός αγώνας για της φάση των “8” του Champions League κόντρα στη Μονακό μια ημέρα μετά το χτύπημα στο πούλμαν της ομάδας), ούτε η τάση φυγής του μεγάλου αστεριού και πρώτου σκόρερ της σεζόν στην Μπουντεσλίγκα Πιερ Ομπαμεγιάνγκ.

Αλλωστε, πέντε χρόνια χωρίς τίτλο είναι πολλά για τη δεύτερη καλύτερη ομάδα της Γερμανίας τα τελευταία χρόνια, η οποία έχασε την αύρα του νικητή μετά το νταμπλ του 2012. Από την άλλη πλευρά, η Αϊντραχτ που έχει κατακτήσει περισσότερα κύπελλα από τη σημερινή της αντίπαλο δεν έχει άγχος. Θα μπει να παίξει το παιχνίδι της υπό τις οδηγίες του Νίκο Κόβατς και θα διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί μέχρι τις καθυστερήσεις ως κλασικό τέκνο -και αυτή- της γερμανικής σχολής. 

Οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί στο θεσμό του κυπέλλου τέσσερις φορές:

4 Φεβρουαρίου 1969: Αϊντραχτ – Ντόρτμουντ 6-2
Ηταν 16η, ε και;
Ο αγώνας ήταν για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου Γερμανίας με την ομάδα της Φρανκφούρτης να κυριαρχεί παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στην 16η θέση του πρωταθλήματος.

28 Απριλίου 1979: Ντόρτμουντ – Αϊντραχτ 1-3
Ανατροπή…
Αναμέτρηση για το δεύτερο γύρο του θεσμού με την Ντόρτμουντ να προηγείται στο σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, αλλά τους φιλοξενούμενους να κάνουν την ολική ανατροπή. Η πορεία τους σταμάτησε στα ημιτελικά.

31 Οκτωβρίου 2007: Ντόρτμουντ – Αϊντραχτ 2-1
“Ελληνική” υπόθεση
Η πρώτη πρόκριση για την Μπορούσια. Ο δικός μας Γιάννης Αμανατίδης -έχοντας συμπαίκτη και τον Σωτήρη Κυργιάκο– έδωσε το προβάδισμα στην Αϊντραχτ , αλλά ο Μπρζένσκα και ο Μλάντεν Πέτριτς που φόρεσε μετέπειτα τη φανέλα του Παναθηναϊκού διαμόρφωσαν το τελικό 2-1. Εκείνη τη χρονιά η Ντόρτμουντ έφθασε μέχρι τον τελικό (έχασε 2-1 από την Μπάγερν).
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες μετά το ματς του κυπέλλου, Αϊντραχτ και Ντόρτμουντ συναντήθηκαν και στο πρωτάθλημα με τις δυο ομάδες να μένουν στην ισοπαλία 1-1. Το σκορ άνοιξε και πάλι ο Γιάννης Αμανατίδης!

11 Φεβρουαρίου 2014: Αϊντραχτ – Ντόρτμουντ 0-1
Κλοπ και Ομπαμεγιάνγκ
Ιδια ιστορία με το 2007, αλλά με άλλα σκορ. Η 3η της βαθμολογίας Ντόρτμουντ του Γιούργκεν Κλοπ κερδίζει την 12η του πίνακα Αϊντραχτ με κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ, στη συνέχεια καταφέρνει να φθάσει στον τελικό, αλλά φεύγει και πάλι με σκυμμένο κεφάλι. Ο λόγος; Και πάλι η Μπάγερν (2-0).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.