Όσο χρειάστηκε για να στεφθεί Κυπελλούχος! (video)

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έπαιξε όσο χρειάστηκε κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης στον τελικό Κυπέλλου Γερμανίας, φτάνοντας εν τέλει στην επικράτηση με 2-1 και στην κατάκτηση του τροπαίου για τέταρτη φορά στην ιστορία της.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έπαιξε όσο χρειάστηκε κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης στον τελικό Κυπέλλου Γερμανίας, φτάνοντας εν τέλει στην επικράτηση με 2-1 και στην κατάκτηση του τροπαίου για τέταρτη φορά στην ιστορία της. 

Μπήκε δυνατά αλλά δεν είχε συνέχεια

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας να επιβάλει από τα πρώτα λεπτά το ρυθμό της και τα κατάφερε. Οι Βεστφαλοί ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο τέταρτο και κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο. 

Συγκεκριμένα, στο όγδοο μόλις λεπτό ο Ντεμπελέ πήρε την μπάλα από τα δεξιά και αφού «άδειασε» τον αντίπαλό του μέσα στην περιοχή έστειλε με δυνατό πλασέ την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. 

Η Άιντραχτ στα επόμενα λεπτά προσπάθησε να ανεβάσει τις γραμμές της πιο ψηλά για να πιέσει την Ντόρτμουντ θέλοντας να απειλήσει κυρίως από τις πτέρυγες. Στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή τους οι τυπικά γηπεδούχοι ευτύχισαν να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 29ο λεπτό ο Ρέμπιτς βγήκε τετ α τετ από τα αριστερά και δεν αστόχησε φέρνοντας το ματς στα ίσια. 

Μάλιστα, η ομάδα του Κόβατς είχε την ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο τέρμα αλλά το διαγώνιο σουτ του Σεφέροβιτς από τα δεξιά, μέσα από την περιοχή προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι της Μπορούσια και στη συνέχεια απομακρύνθηκε. 

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες καθώς το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.  

Σοβαρεύτηκε και το σήκωσε!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο με την Μπορούσια να μπαίνει πολύ δυνατά και να θέλει να ανακτήσει το προβάδισμα. 

Ο Τόμας Τούχελ πέρασε στο παιχνίδι τον Πούλισιτς στη θέση του Ρόις, ο οποίος είχε ένα χτύπημα από το πρώτο μέρος και δεν μπορούσε να συνεχίσει. 

Αυτή η αλλαγή ήταν που έκανε τη διαφορά στο δεύτερο 45λεπτο καθώς ο Πούλισιτς στο 66ο λεπτό ανατράπηκε αντικανονικά από τον Χραντέτσκι. Ο Ομπαμεγιάνγκ ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, ανακτώντας το προβάδισμα για την ομάδα του. 

Από κει κι έπειτα το μόνο που έκανε η Ντόρτμουντ ήταν να διαχειριστεί το αποτέλεσμα, το οποίο και κατάφερε διατηρώντας το 2-1 μέχρι τέλους, φτάνοντας έτσι στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας μετά από τη σεζόν 2011/12. 

Οι συνθέσεις: 

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Ν. Κόβατς): Χραντέτσκι, Χέκτορ, Άμπραχαμ, Βαγιέχο, Τσάντλερ (72′ Μάιερ), Μεντόγιεβιτς (55′ Ταβάτα), Γκατσίνοβιτς, Όκτσιπκα, Φαμπιάν (79′ Μπλουμ), Σεφέροβιτς, Ρέμπιτς

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Τ. Τούχελ):
Μπίρκι, Γκίντερ, Παπασταθόπουλος, Μπάρτρα, Πίστσεκ, Καγκάβα, Γκερέιρο, Σμέλτσερ, Ντεμπελέ, Ομπαμεγιάνγκ, Ρόις (46′ Πούλισιτς)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.