Λειψία-Ντόρτμουντ 2-0: Πανάξια πρόκριση!

Ένα αριστερό του Βέρνερ στο πρώτο ημίχρονο και ένα δεξί του Όρμπαν στις καθυστερήσεις του αγώνα έβγαλαν νοκ άουτ την Ντόρτμουντ από τη συνέχεια του Κυπέλλου.

Η κάτοχος του Κυπέλλου Λειψία, λίγες μέρες μετά το 0-3 από την Μάιντς στο πρωτάθλημα έψαχνε ψυχική ανάταση μέσω της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της Γερμανίας. Ο Μάρκο Ρόζε προετοίμασε κατάλληλα τους παίκτες του για το ματς απέναντι στην πρώην ομάδα του κι εκείνοι αντεπεξήλθαν στο έπακρο.

Από την άλλη ο Τέρζιτς (που πήρε το Κύπελλο το 2021) προσπάθησε να ανυψώσει το ηθικό των παικτών του μετά την τεσσάρα από τη Μπάγερν αλλά μάλλον δεν τα κατάφερε. Η Λειψία, που εσχάτως έχει πάρει τον αέρα της Ντόρτμουντ εντός έδρας, κατάφερε να προηγηθεί στο 22ο λεπτό με ένα αριστερό σουτ του Τίμο Βέρνερ.

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο η Ντόρτμουντ δεν κατάφερε να απειλήσει και δεν κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό. Η Λειψία από την άλλη φαινόταν πιο έτοιμη γι αυτή την αναμέτρηση και ήταν σοβαρή ανασταλτικά ψάχνοντας με υπομονή την ευκαιρία της. Μετά το 22ο λεπτό και μέχρι το τέλος του αγώνα, η Λειψία δεν ανησύχησε ιδιαίτερα, αλλά όσο έμενε το εύθραυστο 1-0 η Ντόρτμουντ έψαχνε τη στιγμή της.

Τελικά η δεύτερη στιγμή ήταν κι αυτή για τη Λειψία και συγκεκριμένα για τον Όρμπαν, ο οποίος στις καθυστερήσεις έκανε το 2-0 με το οποίο η ομάδα του “κλείδωσε” την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού. Από εκεί θα λείπει και η Μπάγερν που χθες αποκλείστηκε εντός έδρας από την Φράιμπουργκ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.