ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια 0-1: Παραμένει σε ευρωπαϊκή τροχιά

Σπουδαίο «διπλό» της Ομόνοιας κόντρα στον ΑΠΟΕΛ για την 4η αγωνιστική των playoffs του πρωταθλήματος Κύπρου.

Με πέναλτι του Στεπίνσκι στο 23′, η Ομόνοια πήρε τη νίκη κόντρα στον ΑΠΟΕΛ ως τυπικά φιλοξενούμενη στο «ΓΣΠ», στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των playoffs του πρωταθλήματος Κύπρου.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι «πράσινοι» είχαν την πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία με σουτ στην κίνηση του Στεπίνσκι στο 19′, έπειτα από πάσα του Αλιούμ. Η μπάλα κόντραρε στο απλωμένο χέρι του Σούσιτς και μετά από παρέμβαση του VAR καταλογίστηκε πέναλτι. Ο Πολωνός ανέλαβε την εκτέλεση από τα 11 βήματα και ευστόχησε στο 22′. Ο Σα Πίντο, πέρασε τον Βιγιαφάνιες στη θέση του Κοσταντίνοφ στο 25′ για λόγους τακτικής, κίνηση που δεν βλέπουμε συχνά. Ο ΑΠΟΕΛ πίεσε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου χωρίς να πετύχει κάτι ουσιώδες.


Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι επικεντρώθηκαν περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι καθώς θέλησαν να διατηρήσουν το αποτέλεσμα. Η πίεση των «γαλαζοκίτρινων» συνεχίστηκε, με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Σημαντικότερη στο 68′ με τρία σουτ των Μαρκίνιος, Εντογκαλά και Ντάλσιο, αδυνατώντας να νικήσουν τον Φαμπιάνο. Η Ομόνοια, παρά την ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων, έφυγε στην αντεπίθεση στο 73′, ο Μπάκιτς βρέθηκε σε θέση βολής αλλά νικήθηκε από τον Μπέλετς. Το σκορ παρέμεινε μέχρι το τέλος και το «τριφύλλι» πανηγύρισε μια σημαντική νίκη κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο.

Ο ΑΠΟΕΛ παρά την ήττα, παραμένει στην κορυφή με 63 βαθμούς και περιμένει το αποτέλεσμα του Άρη Λεμεσού (16/3 19:00 Πάφος-Άρης Λ.) που βρίσκεται στο -3. Η Ομόνοια είναι , φτάνει τους 58 βαθμούς και «κυνηγάει» την τριάδα που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Μπέλετς, Τσεπάκ (82′ Εφραίμ), Σούσιτς (82′ Σιπριάνο), Ντβάλι, Ζέφτε, Κοσταντίνοφ (25′ Βιγιαφάνιες), Μεχρί (56′ Δώνης), Ντάλσιο, Εντογνκαλά, Μαρκίνιος (82′ Μαϊόλι), Τομανέ.

Ομόνοια (Γιάννης Αναστασίου): Φαμπιάνο, Μάθιους, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς (71′ Μ. Σιπριάνο), Αλιούμ, Κούσουλος, Χαραλάμπους (71′ Μπασιρού), Σίμιτς (84′ Κακουλλής), Μπέζους (86′ Λανγκ), Στεπίνσκι (71′ Μπάκιτς).

Σκόρερ: – / Στεπίνσκι 22′ (πεν.)
Στάδιο:
Γ.Σ.Π
Διαιτητής:
Ουρς Σνάιντερ (Ελβετός)
Α’ Βοηθός:
Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός:
Τζιωρτζής Όμηρος
4ος:
Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR:
Αλεσάντρο Προντέρα (Ιταλία)
AVAR:
Βασιλείου Αδάμος


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.