Παρί-Λιόν 6-5 (πεν.): Κι αυτό το τρόπαιο στο Παρίσι! (hls)

Η Λιόν αντιστάθηκε όσο μπορούσε στον τελικό του Λιγκ Καπ, κράτησε την Παρί στο 0, ωστόσο στα πέναλτι ο Κέιλορ Νάβας έδωσε το τρόπαιο στους Παριζιάνους.

Η Παρί Σεν Ζερμέν κατέκτησε το 26ο και τελευταίο Λιγκ Καπ Γαλλίας -από την επόμενη σεζόν καταργείται ο θεσμός- επικρατώντας στα πέναλτι της Λιόν με 6-5 (κανονική διάρκεια και παράταση 0-0)

Αυτό σημαίνει πως οι Παριζιάνοι κατέκτησαν τα πάντα στη Γαλλία για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ενώ η Λιόν δεν κατάφερε να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο με τη Ρενς να παίρνει μέσω πρωταθλήματος διαβατήριο Ευρώπης για το Europa League. 

Στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε πως οι δύο ομάδες αναζητούσαν αγωνιστικό ρυθμό. Εξάλλου, η Λιόν έδωσε επίσημο παιχνίδι για πρώτη φορά ύστερα από 145 ημέρες. Η Παρί, η οποία μια εβδομάδα νωρίτερα είχε κατακτήσει στο ίδιο γήπεδο το Κύπελλο Γαλλίας με αντίπαλο τη Σεντ Ετιέν, μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχε δύο ευκαιρίες με τον Νεϊμάρ, στο 5′ και το 8′.

Στο αμυντικό κομμάτι το σύνολο του Ρούντι Γκαρσία ήταν προσηλωμένο με τα τρια χαφ Γκιμαράες-Κακρέ-Αουάρ να μην αφήνουν χώρους και τα μπακ Ντουμπουά-Κορνέ να ελέγχουν τις πλευρές.

Ο Γκεϊγ με δυνατό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής ανάγκασε τον Λόπες σε φοβερή επέμβαση στο 43′, ο Ντι Μαρία έχασε τετ-α-τετ στο 45+1′ ύστερα από εξαιρετική πάσα του Νεϊμάρ με τον Ντεναγέ να έχει με κεφαλιά την τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0. 

Το δεύτερο ημίχρονο είχε ακόμη λιγότερες φάσεις σε σχέση με το πρώτο με τον Λόπες να αρνείται το γκολ σε δύο περιπτώσεις στον Νεϊμάρ στο 53′ και το 87′. 

Οι ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση δίχως να αλλάξει κάτι και στα πέναλτι, ουδείς λάθεψε από τους 5 πρώτους εκτελεστές των ομάδων, ο Κέιλορ Νάβας απέκρουσε το πέναλτι του Τραορέ με τον Σαράμπια να δίνει το τρόπαιο στην Παρί.

Αυτό ήταν το 9ο Λιγκ Καπ στην ιστορία των Παριζιάνων, με τη Λιόν να ηττάται για πέμπτη φορά σε τελικό.

Σημειώνεται πως η αναμέτρηση, όπως κι ο τελικός του γαλλικού Κυπέλλου προ εβδομάδος, διεξήχθη εν τη παρουσία 5.000 φιλάθλων. με φίλους και των δύο ομάδων.

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3): Νάβας, Κουρζάβα (70′ Κέρερ), Τιάγκο Σίλβα (αρχ.)(90+1′ Παρέδες), Κιμπεμπέ, Μπάκερ, Μαρκίνιος (114′ Ντιαλό), Γκεϊγ (58′ Ερέρα), Βεράτι, Ντι Μαρία, Ικάρντι (58′ Σαράμπια), Νεϊμάρ

Προπονητής: Τόμας Τούχελ

Λιόν (3-5-2): Λόπες, Ντεναγέ, Μαρσέλο (81′  Άντερσεν), Μαρσάλ, Ντουμπουά (86′ Ραφαέλ), Κακρέ, Γκιμαράες (65′ Τιάγκο Μέντες), Αουάρ, Κορνέ, Ντεπάι (80′ Τοκό Εκαμπί), Ντεμπελέ (80′ Τραορέ)

Προπονητής: Ρούντι Γκαρσία
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.