Μίλησε και πάλι ο Μέσι στον τελικό…

Με ακόμα μία παράσταση του Μέσι η Μπαρτσελόνα νίκησε την Μπιλμπάο με 3-1 και πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας, μετά από αυτή του πρωταθλήματος.

Με ακόμα μία παράσταση του Μέσι η Μπαρτσελόνα νίκησε την Μπιλμπάο με 3-1 και πανηγύρισε  την κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας, μετά από αυτή του πρωταθλήματος. Ο Αργεντινός σημείωσε δύο τέρματα και ο Νεϊμάρ άλλο ένα, ενώ για τους ηττημένους ο Γουίλιαμς βρήκε δίχτυα, όταν ήταν πλέον αργά. Το σύνολο του Βαλβέρδε κοίταξε στα μάτια την αντίπαλο μου στο πρώτο και στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Στο υπόλοιπο του αγώνα η Μπαρτσελόνα κρατούσε τα ηνία και είχε ευκαιρίες για να σημειώσει περισσότερα γκολ.

Οι Βάσκοι τελειώνουν τη σεζόν έχοντας φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, αλλά χωρίς να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του, ενώ οι Μπλαουγκράνα έχουν ακόμα μία εκκρεμότητα. Αυτή του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ σε μία βδομάδα στο Βερολίνο κόντρα στη Γιουβέντους.

Ασταμάτητος Μέσι…

Μπορεί στα πρώτα λεπτά η Μπιλμπάο να ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο η συνέχεια άνηκε στην Μπαρτσελόνα και στη… μαγική της τριπλέτα στην επίθεση. Η αλήθεια είναι πως οι Βάσκοι έδειξαν στο πρώτο δεκάλεπτο πως μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους “Μπλαουγκράνα” και να τους βάλουν δύσκολα στο δρόμο προς την κατάκτηση του νταμπλ. Οταν όμως αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο Μέσι, τότε όλα τελείωσαν για το σύνολο του Βαλβέρδε.

Ο Αργεντινός στο 20′ πέρασε εκπληκτικά ανάμεσα από τρεις παίκτες, μπήκε στην περιοχή από δεξιά, απέφυγε τον Λαπόρτε και με συρτό σουτ νίκησε τον Ιάγο για το 0-1, το οποίο θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί λίγα λεπτά νωρίτερα, αν δεν είχε διαφορετική άποψη ο βοηθός σηκώνοντας λανθασμένα τη σημαία του στο τέρμα του Ναϊμάρ.

Την αντίδραση της Μπιλμπάο δεν την είδαμε ποτέ. Η Μπαρτσελόνα συνέχισε με το πόδι στο γκάζι και έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Ο Ιάγο ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδος του πραγματοποιώντας δύσκολες επεμβάσεις.  Τελικά το σύνολο του Λουίς Ενρίκε βρήκε τον τρόπο να φτάσει και στο 0-2 με τον Σουάρες να… σερβίρει και τον Νεϊμάρ να… εκτελεί στο 36′.

“Ξύπνησε” αργά

Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι, έχοντας βγει νικήτρια στη μάχη της μεσαίας γραμμής. Ο Μέσι μακριά από την περιοχή μάζευε πάνω του τρεις και τέσσερις παίκτες της Μπιλμπάο και άνοιγε το χώρο για τους συμπαίκτες του. Οι Βάσκοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και πολλές φορές είχαν επιλέξει το δρόμο της κλωτσιάς προκειμένου να σταματήσουν τους Σουάρες, Μέσι και Νεϊμάρ.

Τελικά στο 73′ οι Καταλανοί έφτασαν και σε τρίτο γκολ. Ο Μέσι δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το δώρο τριών αντιπάλων του που αδράνησαν στην περιοχή και με σουτ στην κίνηση αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο το γύρισμα του Αλβες.

Ο Γουίλιαμς ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Μπιλμπάο επιθετικά, έχοντας μία καλή ευκαιρία στο πρώτο μέρος και το γκολ της τιμής στο δεύτερο. Ο 20χρονος επιθετικός νίκησε στον αέρα τον Μπούσκετς και με κεφαλιά στο 78′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του τερ Στέγκεν για να γράψει το τελικό 3-1. 

Live Blog LIVE: Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.