Αθλέτικ – Μπαρτσελόνα 4-2: Ανατροπή στην… ανατροπή και πρόκριση! (videos)

Σε έναν συγκλονιστικό προημιτελικό, που είχε δύο ανατροπές και κρίθηκε στην παράταση, η Αθλέτικ Μπιλμπάο «λύγισε» τη Μπαρτσελόνα (4-2) στο Σαν Μαμές και έκλεισε θέση στην τετράδα του Copa del Rey.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Βάσκους, αφού στην πρώτη ουσιαστικά φάση του αγώνα, βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Γκουρουθέτα (1’) και πήραν… κεφάλι στο σκορ, αιφνιδιάζοντας τη Μπαρτσελόνα.  

Η αντίδραση της ομάδας του Τσάβι, ωστόσο, δεν άργησε να έρθει. Οι «μπλαουγκράνα» αφού συνήλθαν από το σοκ του γρήγορου γκολ που δέχτηκαν, άσκησαν πίεση και μέσα σε διάστημα έξι λεπτών έφεραν… τούμπα το ματς. Ο Λεβαντόφσκι στο 26’ ισοφάρισε σε 1-1 και έξι λεπτά αργότερα ο 16χρονος Γιαμάλ ολοκλήρωσε την ανατροπή για τη Μπαρτσελόνα, που πήγε στο ημίχρονο με το προβάδισμα στο σκορ.

Το πάθημα του πρώτου ημιχρόνου, πάντως, δεν έγινε μάθημα στους Καταλανούς, αφού και πάλι δέχτηκαν ένα γρήγορο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 49’ η Μπιλμπάο έφερε και πάλι το ματς στα ίσια, χάρη στο γκολ του Σανσέτ με κεφαλιά, το οποίο και σήκωσε ξανά το Σαν Μαμές στο… πόδι.

Η Μπάρτσα, όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και μετά το γκολ του Σανσέτ, έβγαλε αντίδραση και είχε δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες για να ανακτήσει το προβάδισμα, όμως ο Γιαμάλ τις σπατάλησε (65’, 85’), αφού σε ισάριθμα τετ α τετ πλάσαρε άουτ.

Έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, με την Αθλέτικ να πατά καλύτερα και αυτή τη φορά να «χτυπά» στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Με σκόρερ τον Ινιάκι Γουίλιαμς, ο οποίος βρήκε δίχτυα με διπλή προσπάθεια οι Βάσκοι ανέκτησαν το προβάδισμα και το Σαν Μαμές πήρε «φωτιά». Η Μπάρτσα προσπάθησε να αντιδράσει, όμως αυτή τη φορά δεν βρήκε γκολ ισοφάρισης και η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε «τσέκαρε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Copa del Rey, με τον Νίκο Γουίλιαμς να βάζει το… κερασάκι, διαμορφώντας το τελικό 4-2.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Αγκιρεθαμπάλα, Λέκε (90’ Όσκαρ ντε Μάρκος), Βιβιάν, Παρέδες, Γιούρι, Πράδος (90’ Ερέρα), Βέσγκα (46’ Γκόμεθ), Άντου (59’ Ινιάκι Γουίλιαμς), Σανσέτ, Ν. Γουίλιαμς, Γκουρουθέτα (73’ Βιγιαλίμπρε).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Πένια, Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν (70’ Κουμπαρσί), Μπαλντέ, Ντε Γιονγκ, Γκιντογάν, Πέδρι (99’ Σέρτζι Ρομπέρτο), Γιαμάλ (106’ Γκίου), Λεβαντόφσκι (78’ Φέλιξ), Τόρες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.