«Έφυγε» ο Νταγκ Έλις

Ο πρώην πρόεδρος της Άστον Βίλα Σερ Νταγκ Έλις έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη σε ηλικία 94 ετών.

Ο πρώην πρόεδρος της Άστον Βίλα Σερ Νταγκ Έλις έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη σε ηλικία 94 ετών.

Ο απελθών γεννήθηκε το 1924 στο Χούτον του Τσέσαϊρ από μία φτωχή οικογένεια και μικρός ονειρευόταν ποδοσφαιριστής, δοκιμάζοντας την τύχη του στην Τρανμίρ Ρόβερς.

Ωστόσο αργότερα τον προσέλκυσε ο χώρος των επιχειρήσεων και στα 40 του χρόνια ήταν ήδη εκατομμυριούχος, πουλώντας πρωτοποριακά για την εποχή «πακέτα διακοπών» στην ηλιόλουστη Ισπανία.

Στην συνέχεια ασχολήθηκε με τις κατασκευές, τις εκδόσεις και την ζυθοποιΐα, ενώ τα τελευταία χρόνια της ζωής του αφιερώθηκε στη φιλανθρωπία δωρίζοντας μεγάλα ποσά, κάτι για το οποίο τιμήθηκε με τον τίτλο του «Σερ» το 2012.

Ωστόσο, πιο γνωστός έγινε για την ενασχόλησή του με τα διοικητικά της Άστον Βίλα. Μπήκε στην διοίκηση της ομάδας το 1964 και χρημάτισε πρόεδρός της σε δύο θητείες, τις περιόδους 1968-75 και 1982-2006.

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, μετανιώνει για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει από κοντά τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1982, όταν η Βίλα κατέκτησε το τρόπαιο κερδίζοντας στο Ρότερνταμ τη Μπάγερν Μονάχου. Ο Έλις επέστρεφε στην Ευρώπη από διακοπές στα νησιά Μπαρμπέιντος, ωστόσο λόγω μίας απεργίας στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου έχασε την πτήση του για το Ρότερνταμ και είδε από την τηλεόραση παίκτες που είχαν μπει στην πρώτη ομάδα υπό την διοίκησή του να στέφονται πρωταθλητές Ευρώπης.

Ως πρόεδρος της Βίλα, η ομάδα του κατέκτησε δύο Λιγκ Καπ (1994, 1996), τερμάτισε δεύτερη στην Πρέμιερ Λιγκ το 1993 και έφτασε στον τελευταίο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας που διεξήχθη στο παλιό «Γουέμπλεϊ» το 2000 (ήττα από Τσέλσι με 1-0).

Επίσης, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανακατασκευή του «Βίλα Παρκ», με μία εξέδρα του γηπέδου να φέρει το όνομά του, ενώ έχτισε προπονητικό κέντρο για τους «βίλανς» στο Μπόντιμουρ Χιθ.

Ο Έλις αποσύρθηκε από την προεδρία της Βίλα το 2006 και από τότε ήταν επίτιμος πρόεδρος του κλαμπ.

Είχε τρεις γιούς, έναν  από τον πρώτο του γάμο, και δύο από την δεύτερη συζυγό του Χάιντι, γερμανικής καταγωγής, η οποία μιλούσε τέσσερις γλώσσες και πολλές φορές τον βοηθούσε στις διαπραγματεύσεις με ξένους παίκτες!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.