Λιντς: Οταν η Θεσσαλονίκη αγάπησε τα “Παγώνια” (pics)

Η Λιντς επιστρέφει στην Premier League μετά από 16 χρόνια-Για τη Θεσσαλονίκη η βραδιά της 16ης Μαϊου 1973 ήταν ξεχωριστή-Χρόνια μετά, ο Σύνδεσμος Φίλων της και ο φόρος τιμής στον ιδρυτή του

Οι υποστηρικτές της Λιντς πανηγυρίζουν την επιστροφή της ομάδας στην Premier League μετά από 16 χρόνια. Για πολλούς η αγάπη αυτή κρατάει χρόνια.

Αυτό συμβαίνει και στη Θεσσαλονίκη που γνώρισε από κοντά την αγγλική ομάδα εκείνο το βράδυ της 16ης Μαϊου 1973. 

Στον τελικό του Κυπέλλου Κυπέλλούχων η Λιντς έπαιξε στο Καυτανζόγλειο με αντίπαλο τη Μίλαν. Η ιταλική ομάδα ήταν η νικήτρια με 1-0, στο τέλος όμως της βραδιάς οι ουδέτεροι, στο κατάμεστο Καυτανζόγλειο, αγάπησαν περισσότερο την αγγλική ομάδα. 

Το παιχνίδι κρίθηκε με το γκολ του Κιαρούτζι, νωρίς, στο 5ο λεπτό. Το παιχνίδι όμως χαρακτηρίστηκε και από τη διαιτησία του Χρήστου Μίχα, του Ελληνα διαιτητή που υπέπεσε σε σφάλματα εις βάρος της αγγλικής ομάδας σε τέτοιο βαθμό που στο τέλος του αγώνα το σκηνικό ήταν αξιοσημείωτο. 

Οι παίκτες της Λιντς χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο σαν να ήταν αυτοί οι νικητές. Και μάλιστα έκαναν και τον γύρο του θριάμβου.

Από την πλευρά της αγγλικής ομάδας τα παράπονα διατυπώνονταν και με επίσημο τρόπο, στις δηλώσεις. 

Ο επιθετικός Μικ Τζόουνς είπε πει: “Η διαιτησία ήταν ένα σκάνδαλο. Η αντίδραση του ελληνικού κοινού ήταν απίστευτη αλλά δυστυχώς δεν σβήνει την πίκρα που νιώθαμε μετά το τέλος του αγώνα”. 

Η Λιντς μάλιστα έκανε τις επόμενες μέρες καταγγελία στην ΟΥΕΦΑ για να επαναληφθεί το παιχνίδι χωρίς όμως να γίνει κάτι τέτοιο. 

Σε ό,τι αφορά στη σχέση της Θεσσαλονίκης με τη Λιντς, ένας από τους Συνδέσμους Φίλων αγγλικών ομάδων που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη είναι και της Λιντς.

Οι φίλοι της Λιντς δείχνουν της αγάπη τους… Η φωτογραφία είναι από το πρόσφατο παιχνίδι της Λιντς με την Ντέρμπι Κάουντι που το παρακολούθησαν σε μαγαζί στα Λαδάδικα

Τη φωτογραφία δημοσίευσαν στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook.

Η άνοδος μάλιστα της ομάδας έρχεται μέσα σε έντονη συναισθηματική φόρτιση καθώς υπάρχει πάντα η αναφορά στον Φώτη Φολτόπουλο, που θεμελίωσε τον συγκεκριμένο σύνδεσμο και που έχει φύγει από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2018, σε ηλικία 51 χρόνων. 

Πέραν της αγάπης του για τη Λιντς, ο ίδιος ήταν και άριστος γνώστης του αγγλικού ποδοσφαίρου. 

Στην αναφορά που υπάρχει στη σελίδα των οπαδών της Λιντς στο Facebook σημειώνονται τα εξής:

“16χρόνια ήταν απίστευτα πάρα πολλά για τέτοιο σύλλογο. Ήταν απίστευτα πολλά για το μέγεθος και το μεγαλείο σου. Η άνοδος αυτή ανήκει στους άπειρους πιστούς σου φιλάθλους Λιντς. Σε αυτούς που σε ακολούθησαν μέχρι το Histon Kettering Newport.

Kαι πρώτα από όλα σε σένα Φωτάρα που έφυγες με τον καημό της. Όπως κάθε Έλληνας οπαδός της Λιντς που σέβεται τον εαυτό του, δεν γινόταν να μην σου αφιερώσουμε αυτήν την άνοδο ΦΩΤΑΡΑ!!! Έφυγες με τον καημό της, αλλά σίγουρα από εκεί ψηλά την καμαρώνεις και θα την καμαρώνεις καλά από εδώ και πέρα!!!

Oπαδικός πατέρας και οπαδικός φάρος για όλους μας, θα τιμούμε την μνήμη σου διαδίδοντας τα χρώματά και τα ιδανικά της ομάδας.

ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ!

MARCHING ON TOGETHER

LUSC HELLENIC BRANCH “Fotis Foltopoulos””. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.