Λιντς – Σαουθάμπτον 0-1: Ο Άρμστρονγκ την έστειλε στην Premier League (highlights)

Ένα παιχνίδι που τα είχε όλα. Γκολ, φάσεις και δοκάρια αλλά και νικητή. Η Σαουθάμπτον πήρε την άνοδο στην Premier League απέναντι στην αξιόμαχη Λιντς. Η ομάδα του Ράσελ Μάρτιν ακολούθησε τις Λέστερ και Ίπσουιτς.

Λιντς και Σαουθάμπτον αναμετρήθηκαν στον τελικό ανόδου της Championship. Οι «άγιοι» είχαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άνταμ Άρμστρονγκ και χάρη σε αυτόν η ομάδα του Ράσελ Μάρτιν επέστρεψε στην Premier League, μετά από ένα χρόνο απουσίας, ακολουθώντας τις Λέστερ και Ίπσουιτς.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τους «άγιους» να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού, απειλώντας συνέχεια την περιοχή της Λίντς, αλλά ο Μεσλιέ είχε την απάντηση στις ευκαιρίες των «αγίων». Η Σαουθάμπτον, όμως βρήκε το γκολ στο 24’ με τον Άνταμ Άρμστρονγκ να εκτελεί και να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του, βάζοντας το τέταρτο του γκολ απέναντι στα «παγώνια». Στο 41’ η ομάδα του Φάρκε απείλησε με τον Καμαρά να εκτελεί, αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του ΜακΚάρθι. Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με τον διαιτητή να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Λιντς «πάτησε γκάζι» έχοντας την πρώτη ευκαιρία στο 48’ με τον Σάμερβιλ να εκτελεί, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός. Στο 65′ ο Εντόζι έχασε την ευκαιρία να «κλειδώσει» την άνοδο στην Premier League, όταν το σουτ του πήγε εκτός. Στα υπόλοιπα λεπτά, ο ρυθμός στο παιχνίδι έπεσε. Η μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι ήρθε στο 84’ όταν ο Τζέιμς «άγγιξε» την ισοφάριση στέλνοντας την μπάλα στη συμβολή των δοκαριών.  Στις καθυστερήσεις η Λίντς βρέθηκε εκ νέου κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο ΜακΚάρθι απέκρουσε. Το τελικό σκορ του παιχνιδιού ήταν 0-1 με τη Σαουθάμπτον να επιστρέφει στην κορυφαία κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

Οι συνθέσεις:

Λιντς (Ντ. Φάρκε): Μεσλιέ- Σιμόν, Ρόντον, Αμπάντου, Φίρπο- Γκρούεφ, Καμαρά (73’ Ρόμπερτς)- Νιόντο (66’ Τζέιμς), Ρίτερ, Σάμερβιλ (74’ Τζ. Άντονι)- Πιρόε

Σαουθάμπτον (Ρ. Μάρτιν): ΜακΚάρθι- Γουόκερ-Πίτερς, Χαργούντ-Μπ., Μπέντναρεκ, Στέφενς- Σμολμπόουν, Ντάουνς, Αρίμπο- Μπρούκς (36’ λ.τρ. Εντοζί(83’ Μάνιγκ)), Φράσερ (70’ Άνταμς), Άρμστρονγκ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.