Μπάγερ Λεβερκούζεν: Οι «σταθμοί» της φετινής κατάκτησης του τίτλου (videos)

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Μπάγερ Λεβερκούζεν «στέφεται» πρωταθλήτρια Γερμανίας και σας παρουσιάζονται τα κομβικά παιχνίδια που «οδήγησαν» στην εν λόγω επιτυχία.

Για πρώτη φορά από το 1904 και την ίδρυση της ομάδας, η Μπάγερ Λεβερκούζεν κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Οι «ασπιρίνες», με τον Τσάμπι Αλόνσο στο «τιμόνι» τους, σταματούν τη μονοτονία που επικρατούσε στην κορυφή της Bundesliga και την κυριαρχία της Μπάγερν Μονάχου τα τελευταία 11 χρόνια. Καθ’ όλη τη φετινή της πορεία, η Μπάγερ κέρδισε κάποια κομβικά παιχνίδια που την «οδήγησαν» στην πρώτη της «σαλατιέρα».

Η αρχή των πάντων, η πρεμιέρα με τη Λειψία. Η εντός έδρας νίκη με 3-2, που άρχισε την ξέφρενη εφετινή πορεία της Λεβερκούζεν και ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση της Bundesliga. Με σκόρερ τους Φρίμπονγκ, Τα και Βιρτζ, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο σε όλο το ματς, παρά τα τέρματα των Όλμο και Οπέντα.

Με την άφιξη του νέου έτους, η ομάδα του Αλόνσο πήρε δύο σερί νίκες στο «νήμα», που έπαιξαν κομβικό ρόλο στη συνέχεια της πορείας της. Ο Παλάσιος στο 90+4′ πέτυχε το μοναδικό γκολ με την Άουγκσμπουργκ στην «WWK Arena». Μία εβδομάδα αργότερα «φλέρταρε» και πάλι με την πρώτη της ήττα, όμως και πάλι με γκολ «λύτρωσης» στις καθυστερήσεις από τον Ινκαπιέ, πέρασε νικηφόρα με 3-2 από την έδρα της Λειψίας.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Λεβερκούζεν πήρε τους τρεις βαθμούς στις καθυστερήσεις. Με αυτό τον τρόπο όμως… ήταν πρωτόγνωρο. Την 27η αγωνιστική υποδέχθηκε τη Χόφενχαϊμ. Μέχρι το 88′ βρισκόταν πίσω στο σκορ, ωστόσο μέσα σε τρία λεπτά και τα γκολ των Άντριχ και Σικ ήρθε η ανατροπή σε ένα δραματικό φινάλε.

Τελευταία και καλύτερη… η μονομαχία με τη Μπάγερν Μονάχου και η «εκθρόνισή» της από την κορυφή. Αήττητη κόντρα στην ομάδα του Τούχελ τη φετινή χρονιά, τόσο στην «Αλιάνζ Αρένα» (2-2), όσο και στο ματς του δεύτερου γύρου και το εντυπωσιακό 3-0, που διεύρυνε τη μεταξύ τους διαφορά στους πέντε βαθμούς και έδωσε τεράστιο προβάδισμα στις «ασπιρίνες» στη «μάχη» του τίτλου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.