Koλωνία – Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-2: Πρωταθλήτρια εν αναμονή! (highlights)

H Λεβερκούζεν, με γκολ των δύο ακραίων μπακ της, Φριμπόνγκ και Γκριμάλντο, πήρε το ντέρμπι με την Κολωνία των δέκα παικτών και ξέφυγε 10 πόντους από την Μπάγερν!

Δέκα αγωνιστικές πριν από το τέλος της περιόδου, οι «ασπιρίνες», χρειάζονται πλέον μόλις επτά νίκες για να εκθρονίσουν τους Βαυαρούς μετά από 11 χρόνια και να πάρουν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους!

Η Κολωνία, προσπάθησε να κάνει τη ζημιά στη γειτόνισσά της, αλλά η αποβολή του επιθετικού Τίλμαν, της έκοψε τα φτερά και παραμένει στη 16η θέση, που οδηγεί σε μπαράζ με ομάδα της β’ κατηγορίας.

Οι φιλοξενούμενοι, είχαν μία καλή ευκαιρία με τον Χόφμαν στο 3′, αλλά η Κολωνία, απάντησε στο 11′ με κεφαλιά του Λιούμπιτσιτς που πέρασε άουτ.

Οι αριθμητικές ισορροπίες, άλλαξαν στο 14′, όταν ο Τίλμαν ανέτρεψε από πίσω σε ανώδυνο σημείο του γηπέδου τον Τζάκα, με τον διαιτητή να τον αποβάλλει με απ’ ευθείας κόκκινη, μετά από έλεγχο του replay.

Η Κολωνία, έχει έτσι κι αλλιώς τη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας, ενώ δεν είχε και τον αρχισκόρερ της, Ζέλκε, λόγω τραυματισμού.

Έτσι, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους «τράγους», με τις «ασπιρίνες» να αυξάνουν την πίεση. Στο 37′, ο Βιρτς παραλίγο να νικήσει τον Σβέμπε, που έδιωξε σε κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση, o Γκριμάλντο έκανε μπαλιά από αριστερά στον Σικ, αυτός κατάφερε να περάσει την μπαλιά στον δεξιό μπακ, Φριμπόνγκ, ο οποίος άνοιξε το σκορ, με το 8ο φετινό του γκολ!

Η Κολωνία, δεν τα παράτησε και στο 51′, θα μπορούσε να ισοφαρίσει, όταν ο Κάρστενσεν έκανε τη σέντρα από δεξιά, όμως ο Ανταμιάν, ολομόναχος, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!

Ο τεχνικός των γηπεδούχων, έριξε στη μάχη κι άλλον επιθετικό, τον Ντιλ, ο οποίος όμως έπαιξε μόλις δύο λεπτά, αποχωρώντας λόγω τραυματισμού!

Έτσι, η Κολωνία έμεινε ουσιαστικά χωρίς στράικερ και η Μπάγερ καθάρισε το ματς στο 73ο λεπτό, όταν ο Αντλί βρήκε στην περιοχή τον Γκριμάλντο και ο αριστερός μπακ, σκόραρε για ένατη φορά από κοντά, με την μπάλα να κοντράρει στον Σαμπό, αλλάζοντας πορεία.

Η Μπάγερ, επέκτεινε έτσι το αήττητο σερί της σε 34 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και πλέον θα πρέπει να …αυτοκτονήσει για να χάσει τη «σαλατιέρα»!

Κολωνία (Σουλτς): Σβέμπε – Κάρστενσεν, Χούμπερς, Σαμπό, Φινκγκρέφε – Αλιντού (82′ Ντιλ), Μάρτελ (83′ Σμιτς), Λιούμπιτσιτς, Μέινα (83′ Χουσεϊνμπάσιτς), Τίλμαν – Ανταμιάν (65′ Ντιλ, 69′ Πατσαράντα).
Μπάγερ Λεβερκούζεν (Αλόνσο): Χράντετσκι – Στάνισιτς, Τα, Ινκαπιέ (79′ Ταπσόμπα) – Φριμπόνγκ (46′ Τέλα), Άντριχ, Τζάκα (82′ Παλάσιος), Γκριμάλντο – Χόφμαν (65′ Αντλί), Σικ (65′ Ιγκλέσιας), Βιρτς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.