Μπάγερν Μονάχου: Τι περιμένουμε στο δεύτερο μισό της σεζόν;

Μετά από μια αγωνιώδη αναμονή σχεδόν τριών μηνών, η Bundesliga επέστρεψε και για την Μπάγερν Μονάχου, αλλά όχι με τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Οι πρωταθλητές έχασαν βαθμούς στον πρώτο αγώνα της επανέναρξης καθώς η Λειψία κράτησε τους Βαυαρούς στην ισοπαλία (1-1). Ακολούθησε το επίσης ισόπαλο αποτέλεσμα με την Κολωνία, με τον Κίμιχ μάλιστα να ισοφαρίζει 1-1 στο τέλος.
Το δεύτερο μισό της σεζόν αναμένεται να είναι μοναδικό για την Μπάγερν καθώς πρόκειται να παίξει περισσότερα παιχνίδια από ό,τι συνήθως. Το Παγκόσμιο Κύπελλο τον Δεκέμβριο, με την τόσο μεγάλη διακοπή της Bundesliga για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, οδηγεί σε ενα γεμάτο καλεντάρι στη συνέχεια της περιόδου.

Αποτελεσματικότητα στο τελευταίο τρίτο
Η Μπάγερν είχε ένα μικτό πρώτο μισό της σεζόν όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της στο τελευταίο τρίτο. Ο σύλλογος της Βαυαρίας ξεκίνησε την περίοδο με ορμή, σημειώνοντας 16 γκολ στα πρώτα τρία παιχνίδια της. Ωστόσο, ακολούθησε ένα αδύναμο διάστημα τον Σεπτέμβριο και στις αρχές Οκτωβρίου, με μόλις μία νίκη σε έξι αγώνες πρωταθλήματος. Τα δεινά στο σκοράρισμα κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος οδήγησαν τη Μπάγερν σε μια σειρά τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη, για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.

Η μεγαλύτερη ενεργοποίηση του Τσούπο-Μότινγκ στην ομάδα άλλαξε την τύχη της ομάδας. Η ευκολία στο σκοράρισμα, επέστρεψε με τη χρήση του διεθνούς Καμερουνέζου, ως επίκεντρο της επίθεσης. Με πολλά μεγάλα παιχνίδια να ακολουθούν, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς ο Νάγκελσμαν θα διατηρήσει τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα των πρωταθλητών στο τελευταίο τρίτο.

Εκμετάλλευση του υπάρχοντος ρόστερ
Το έντονο δεύτερο μισό της σεζόν θα δοκιμάσει και το βάθος του ρόστερ. Ο βαυαρικός σύλλογος αγωνίζεται σε όλα τα μέτωπα, επομένως η εναλλαγή της ομάδας θα είναι κρίσιμη για να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει αυτά τα τρόπαια.
Ο Νάγκελσμαν έχει βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στο να έχει μια σταθερή ομάδα, αλλά ο Γερμανός προπονητής θα πρέπει να κάνει καλύτερη διαχειριση των παικτών του για να τους κρατήσει “φρέσκους”. Επιπλέον, η έξυπνη εναλλαγή της ομάδας και ο υγιής ανταγωνισμός, πιθανότατα θα οδηγήσει σε καλύτερες συλλογικές επιδόσεις.

Οι νέοι παίκτες πρέπει να πάρουν περισσότερες ευθύνες
Ο παίκτης-αποκάλυψη της Μπάγερν αυτή τη σεζόν ήταν ο Τζαμάλ Μουσιάλα. Ο νεαρός έχει λάμψει με τις επιδόσεις του, παίρνοντας τον μανδύα του σκοράροντας και δημιουργώντας σταθερά ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του. Κατέληξε να γίνει ο παίκτης της χρονιάς στη Γερμανία το 2022 για τα κατορθώματά του. Με 9 γκολ και 7 ασίστ είναι δίκαιο να πούμε ότι είναι ο παίκτης της σεζόν της Μπάγερν μέχρι τώρα.

Μαζί με τον Μουσιάλα, οι Αλφόνσο Ντέιβις και Ματίς Τελ, είναι επίσης έτοιμοι για το δεύτερο μισό της σεζόν. Το στοίχημα θα είναι, αν μπορούν και οι τρεις αυτοί νεαροί παίκτες να έχουν βασικούς ρόλους απέναντι σε σκληρές ομάδες στην Ευρώπη και τη Bundesliga. Ο Μουσιάλα απέδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στο “βάρος” της φανέλας. Μένει να δούμε αν και άλλοι νεαροί παίκτες στην ομάδα θα ανεβάσουν την απόδοση τους, για να βοηθήσουν ουσιαστικά. Και βέβαια βασική προϋπόθεση, να διατηρήσει τη συνέπεια στις επιδόσεις του ο Μουσιάλα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.