Σάντος: Τιμωρία 12 αγωνιστικών στον Μπάουερμαν για «στημένα» παιχνίδια

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Σάντος Εντουάρντο Μπάουερμαν, κατηγορούμενος ότι συμμετείχε σε στημένους αγώνες, καταδικάστηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο με αποκλεισμό από 12 αγώνες, ενώ άλλοι δύο παίκτες τιμωρήθηκαν με ισόβια απαγόρευση.

Ο Μπάουερμαν, ο οποίος θεωρείται ύποπτος ότι δέχθηκε να λάβει κάρτες ή να προκαλέσει ποινές για να ευνοήσει μια μαφία που χρηματοδοτείται από κάποιον Μπρούνο Λόπες ντε Μόουρα, δικάστηκε την Πέμπτη (1/2) στο STJD, το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο.

Προς έκπληξη όλων, ο παίκτης, του οποίου οι ανταλλαγές με χορηγούς δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, έλαβε αποβολή μόνο για 12 αγωνιστικές ενώ αντιμετώπιζε τον κίνδυνο του δια βίου αποκλεισμού.

Όταν ανακοινώθηκε η απόφαση, ο Μπάουερμαν έκλαψε ανακουφισμένος. Η υπεράσπισή του επέμενε στο γεγονός ότι ο παίκτης δεν υλοποίησε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο τον φερόμενο σχεδιασμό (κίτρινη κάρτα απέναντι Άβαι, κόκκινη με την Μποταφόγκο).

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός, ένας από τους πυλώνες της Σάντος, δεν έχει επανέλθει ωστόσο στην ανδρική ομάδα και συνεχίζει να προπονείται ατομικά.

Άλλοι εμπλεκόμενοι παίκτες, πάντως, τιμωρήθηκαν πολύ πιο αυστηρά. Αυτές είναι οι περιπτώσεις του Γκάμπριελ Τότα (Ιπιράνγκα) και του Ματέους Γκόμες (χωρίς σύλλογο), που αποκλείστηκαν ισόβια ή του Μοράες (Απαρεσιντένσε), ο οποίος καταδικάστηκε σε αναστολή 760 ημερών και πρόστιμο 10.000 ευρώ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας