Πάρτι στο Βερολίνο

Η Ντόρτμουντ διέσυρε με 5-2 τη φιναλίστ του Champions League, Μπάγερν και κατέκτησε το τρίτο Κύπελλο και το πρώτο νταμπλ της ιστορίας της.

Η Ντόρτμουντ διέσυρε με 5-2 τη φιναλίστ του Champions League, Μπάγερν και κατέκτησε το τρίτο Κύπελλο και το πρώτο νταμπλ της ιστορίας της. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ τελείωσε με ιδανικό τρόπο μια ονειρεμένη σεζόν και ξεκαθάρισε στους Βαυαρούς ότι τα δύο τελευταία χρόνια είναι το απόλυτο «αφεντικό» στο γερμανικό ποδόσφαιρο.

Ο Καγκάβα μόλις στο 3′ άνοιξε το σκορ μετά από τραγικό λάθος της άμυνας των τυπικά φιλοξενούμενων, οι οποίοι, πάντως, βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν στο 25′ με τον Ρόμπεν να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Γκόμεζ από τον Βάιντενφελερ. Ο τερματοφύλακας της Μπορούσια αντίκρισε την κίτρινη κάρτα, ενώ στο 34′ αντικαταστάθηκε αναγκαστικά λόγω τραυματισμού από τον Λάνγκερακ.

Κι ενώ το ημίχρονο όδευε προς το τέλος του, οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να κλείσουν τα πρώτα 45′, όντας μπροστά στο σκορ και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά. Ο Χούμελς επίσης με πέναλτι στο 41′ έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Ντόρτμουντ, ενώ ο Λεβαντόφσκι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων «έγραψε» το 3-1.

Ο Πολωνός αναδείχθηκε MVP του τελικού, καθώς στο δεύτερο μέρος πέτυχε ακόμη δύο τέρματα στο 58′ και το 81′. Η Μπάγερν είχε μειώσει προσωρινά σε 4-2 με τον Ριμπερί στο 76′, αλλά δεν μπόρεσε να μπει ποτέ στο «κόλπο» και μία εβδομάδα πριν τον τελικό με την Τσέλσι γνώρισε μια ταπεινωτική ήττα και έχασε έναν ακόμη τίτλο που διεκδικούσε.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ (34′ Λάνγκερακ), Χούμελς, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ, Κελ, Μπλαζικόφσκι (84′ Πέρισιτς), Γκρόσκροϊτς, Γκουντογκάν, Καγκάβα (81′ Μπέντερ), Λεβαντόφσκι

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ, Ρόμπεν, Σβάινσταϊγκερ, Ριμπερί, Λουίζ Γκουστάβο (46′ Μίλερ), Κρόος, Αλάμπα (69′ Κοντέντο), Γκόμεζ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.