Συγκλονιστικός Τέβες: «Τρεις παίκτες μου δεν ξέρουν να κάνουν πρόσθεση!»

Ο Κάρλος Τέβες μίλησε στην Αργεντινή για παίκτες της ομάδας του που μεγάλωσαν μέσα στη φτώχεια και ουσιαστικά είναι αναλφάβητοι!

Ο παλαίμαχος διεθνής Αργεντινός επιθετικός και νυν προπονητής της Ιντεπεντιέντε, εξέπληξε μιλώντας στην εκπομπή «El Nueve», καθώς αποκάλυψε ότι κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές του δεν είναι σε θέση να κάνουν μία απλή μαθηματική πράξη!

«Κάναμε μία άσκηση ταχύτητας, που έχει σχέση με τη νευροεπιστήμη. Όταν ο παίκτης έχει εξαντληθεί σωματικά, τον βάζω να κάνει μία μαθηματική πράξη για μένα, όπως το 2+2. Τρεις από τους παίκτες που έχω στο ρόστερ, μου είπαν ότι δεν ξέρουν να κάνουν πρόσθεση ή αφαίρεση, παίζοντας στην πρώτη κατηγορία. Αυτό είναι η φτώχεια. Μπορούμε να δώσουμε σε ένα παιδί φαγητό, μπορούμε να το βοηθήσουμε σε πολλά, αλλά η μόρφωση; Πρέπει να ξέρει να υπερασπίζεται τον εαυτό του, πρέπει να ξέρει που βάζει την υπογραφή του. Στην Ιντεπεντιέντε ξεκινάμε ένα πρότζεκτ, ώστε οι παίκτες να έχουν έναν δάσκαλο να τους κάνει μαθήματα για δύο ώρες μετά την προπόνηση», είπε ο Τέβες, που μίλησε και για τα δικά του, φτωχικά παιδικά χρόνια:

«Ήμασταν φτωχοί, βλέπαμε τους γονείς μας να σηκώνονται στις 6 και να γυρίζουν στις 7 το απόγευμα, βρώμικοι, με σκισμένα παντελόνια. Ο πατέρας μου έσπαγε το κεφάλι του για να φέρνει λεφτά στο σπίτι κι εμείς έπρεπε να ξέρουμε να διαβάζουμε, να εκφράζουμε, να ξέρουμε αν ο άλλος μας λέει την αλήθεια. Με αφοσίωση μπορείς να γίνεις ένας ποδοσφαιριστής της ελίτ. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι πιθανό, γιατί η ζωή είναι μία διαδικασία μάθησης, πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει ταβάνι στη μάθηση. Όταν δε θέλεις να μάθεις κάτι καινούριο, δεν έχεις λόγο να ζεις».

Ο 39χρονος Τέβες, αναφέρθηκε και στις αξίες που προσπαθεί να περάσει και στα δικά του παιδιά, τα οποία μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον με πολύ μεγαλύτερες ανέσεις από αυτό στο οποίο ανδρώθηκε ο ίδιος:

«Η ταπεινότητα είναι κάτι που μαθαίνεται, αρχίζεις από τις αξίες. Αν πηγαίνεις καλά στο σχολείο, επιβραβεύεσαι. Θέλεις ένα παιχνίδι; Κέρδισέ το, μάζεψε λεφτά, μάζεψε το τραπέζι, κάνε κάτι για να το κερδίσεις».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.