Νιγηρία: Χαρούμενος για την πορεία ο Εκόνγκ

Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ εμφανίστηκε χαρούμενος με την πορεία της Νιγηρίας στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ αποθέωσε τους συμπαίκτες το και αναφέρθηκε στο πόσο δύσκολο είναι να είναι αρχηγός της ομάδας. Παράλληλα, δεν έκρυψε πως είχε σκεφτεί να αποσυρθεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και πως η συμμετοχή του στη διοργάνωση αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή.

Αρχικά, ο Εκόνγκ δήλωσε: «Όλα είναι πολύ καλά, νιώθω ότι το απολαμβάνω. Φυσικά, το να είσαι μέλος μιας ομάδας με σούπερ σταρ το κάνει πιο εύκολο, η προσοχή είναι αρκετά στραμμένη σε εμάς. Αυτό μπορεί να είναι καλό και κακό, αλλά όπως πηγαίνουμε μέχρι στιγμής, κι ο τρόπος που απολαμβάνω το ποδόσφαιρο, με κάνει να νιώθω πως συμμετάσχω σε κάτι ξεχωριστό. Λαμβάνω αρκετή αγάπη στα social media, την οποία προσπαθώ να τη διαχειριστώ όσο μπορώ».

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Ήμουν αρχηγός και στο προηγούμενο Κύπελλο Εθνών Αφρικής στο γήπεδο, ενώ φυσικά ήταν στην αποστολή και ο Άχμεντ Μούσα, που είναι ο επίσημος αρχηγός της ομάδας κι όποτε έμπαινε στο γήπεδο του έδινα το περιβραχιόνιο. Νομίζω ότι για να είσαι αρχηγός, πρέπει να υπάρχει ένα επίπεδο σεβασμού. Μέσα στην ομάδα πρέπει να καταλαβαίνεις τους ποδοσφαιριστές και να προσπαθείς να τους βοηθάς όλους. Προσπαθώ να δίνω σε όλους μια δυνατή βάση, να τους βοηθήσω να ενσωματωθούν στην ομάδα. Το να έχω τι δυνατότητα να υπηρετώ αυτόν τον ρόλο, είναι κάτι ιδιαίτερο για εμένα. Αυτό έρχεται με αρκετές ευθύνες και πίεση, αλλά πιστεύω πως όσο περισσότερο προσπαθείς να μη βάζεις επιπλέον πίεση στον εαυτό σου, τόσο καλύτερα μπορείς να το διαχειριστείς. Υπάρχει σεβασμός ανάμεσα στους παίκτες, ενώ έχουμε στο ρόστερ σούπερ σταρ όπως ο Οσιμέν και ο Τσουκουέζε, που αυτή τι στιγμή βρίσκονται στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αλλά έχουν πραγματικό σεβασμό και καταλαβαίνουν ότι όλοι βοηθούν».

Σχετικά με το μέλλον του στην εθνική ομάδα της χώρας του, ο παίκτης του ΠΑΟΚ δήλωσε: «Αρχικά, δεν ήξερα αν θα είμαι μέλος της αποστολής. Είχα τις διαφορές μου με τον προπονητή τους τελευταίους μήνες και σκέφτηκα ακόμα και να αποσυρθώ από την Εθνική Νιγηρίας. Δεν ένιωθα την εκτίμηση που ήθελα. Βέβαια υπάρχει μια μάχη με τον εγωισμό σου κι αυτά που θέλεις να πετύχεις στη ζωή σου. Σκέφτεσαι όλους αυτούς τους ανθρώπους που εκπροσωπείς, από την οικογένεια μου, αλλά και τα όσα ήθελες να πετύχεις από μικρός, όπως το να σηκώσω το τρόπαιο με τη Νιγηρία. Όταν είδα το ρόστερ, ήξερα ότι είχαμε μια ομάδα που θα μπορούσε να κατακτήσει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Αλήθεια το πίστεψα και για αυτό ήθελα ειλικρινά να είμαι μέλος αυτής της ομάδας και να παίξω το ρόλο μου. Οπότε, ήμουν χαρούμενος όταν ο προπονητής μου μίλησε, ρωτώντας για την πορεία μου στον ΠΑΟΚ και το Europa Conference League. Eγώ προσπάθησα να κρατήσω το κεφάλι μου χαμηλά πριν από τη διοργάνωση, να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Όταν πήγαμε στην προετοιμασία στο Άμπου Ντάμπι δώσαμε κάποια φιλικά. Εκεί είχα την ευκαιρία να κερδίσω ξανά τη θέση μου στην ομάδα και να δείξω σε όλους τι μπορώ να προσφέρω στην ομάδα. Από εκείνο το σημείο ένιωσα ελεύθερος, δεν υπήρχε πίεση για εμένα πριν από την έναρξη του τουρνουά. Δεν έβαλα πίεση στον εαυτό μου γιατί σκέφτηκα πως αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο μου, οπότε ήθελα να το απολαύσω όσο περισσότερο γίνεται. Βέβαια το ξανασκέφτηκα κι αποφάσισα ότι δε θέλω να αποσυρθώ ακόμα. Η ομάδα εξελίχθηκε μέσα στα τελευταία χρόνια, οι νεαροί ποδοσφαιριστές έχουν εξελιχθεί καλά. Εγώ πλέον είμαι ένας από τους πιο έμπειρους, και θεωρώ πως μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα πράγματα στο μέλλον».

Τέλος, ο Εκόνγκ δήλωσε: «Από την πρώτη ημέρα το πίστευα με όλη μου την καρδιά, και πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες νιώθουν έτσι, ότι μπορούμε να κατακτήσουμε αυτό το τρόπαιο. Μπορεί να ακουστεί κλισέ, αλλά νομίζω ότι πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Υπάρχει πίστη ότι μπορούμε να πάμε μέχρι το τέλος της διαδρομής. Πρέπει να θυμόμαστε πως φτάσαμε εδώ, πως παίξαμε στα προηγούμενα παιχνίδια, κι αν το κάνουμε αυτό και προσεγγίσουμε τα παιχνίδια με την ίδια ενέργεια, σωματική και πνευματική, δεν πιστεύω ότι υπάρχει ομάδα που μπορεί να φτάσει στο επίπεδο μας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.