Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Τα μάτια «καρφωμένα» σε αυτούς τους πέντε!

Η 34η διοργάνωση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής θα ξεκινήσει στην Ακτή Ελεφαντοστού σε λιγότερο από μία εβδομάδα, καθώς 24 έθνη θα προσπαθήσουν να γράψουν τα ονόματά τους στα βιβλία της ιστορίας.

Αν και το διετές τουρνουά συχνά γίνεται αντιληπτό λίγο αρνητικά στους ευρωπαϊκούς ποδοσφαιρικούς κύκλους καθώς πολλοί βασικοί παίκτες των συλλόγων φεύγουν στην πιο ταραχώδη περίοδο της σεζόν, η σημασία που έχει για τους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές δεν μπορεί να εκτιμηθεί.
Ακόμη και για όσους ενδιαφέρονται αποκλειστικά για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αυτό το τουρνουά προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία να εντοπίσουν τα καλύτερα ταλέντα της Αφρικής. Το footballtransfers.com επέλεξε πέντε παίκτες που γεννήθηκαν μετά το γύρισμα του αιώνα, οι οποίοι απολαμβάνουν μια εξαιρετική σεζόν μέχρι στιγμής και θα μπορούσαν να συνεχίσουν να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αναζήτηση των Εθνικών τους ομάδων για την αφρικανική δόξα.

ΒΙΚΤΟΡ ΜΠΟΝΙΦΕΪΣ – ΝΙΓΗΡΙΑ
Έτος Γέννησης: 2000 Σύλλογος: Μπάγερ Λεβερκούζεν
Τα κατορθώματα του νεαρού επιθετικού έχουν κάνει το γύρο του κόσμου εφέτος. Ο Νιγηριανός μετακόμισε στην Μπάγερ Λεβερκούζεν το καλοκαίρι και έχει κάνει πολύ γρήγορα αισθητή την παρουσία του στη Bundesliga, με 10 γκολ και 7 ασίστ σε μόλις 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Αναπτύσσεται με απίστευτο ρυθμό από τότε που πήγε στη Σεν Ζιλουάζ το καλοκαίρι του 2022 και προβλέπεται να γίνει καλύτερος ακόμα στο άμεσο μέλλον.

ΟΝΤΙΛΟΝ ΚΟΣΟΥΝΟΥ- ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ
Έτος Γέννησης: 2001 Σύλλογος: Μπάγερ Λεβερκούζεν
Η δεύτερη πιο επικερδής πώληση στην ιστορία της Κλαμπ Μπριζ. Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός διανύει μία εξαιρετική σεζόν με την πρωτοπόρο του γερμανικού πρωταθλήματος και ο Τσάμπι Αλόνσο ελπίζει ότι η δική του απουσία, αλλά και του Μπόνιφεϊς δεν θα στοιχίσουν στην ομάδα του, στην προσπάθεια κατάκτησης του τροπαίου. Στη δεξιά πλευρά των τριών στόπερ της Μπάγερ Λεβερκούζεν, ο ναρός αμυντικός ήταν ένα μεγάλο πλεονέκτημα τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Προωθεί με ασφάλεια τη μπάλα από τον χώρο ευθύνης του και έχει διαπρέψει αμυντικά με την εξαιρετικές θέσεις που παίρνει και την αποτελεσματικότητα που έχει στα μαρκαρίσματα.

ΜΠΙΛΑΛ ΕΛ ΚΑΝΟΥΣ – ΜΑΡΟΚΟ
Έτος Γέννησης: 2004 Σύλλογος: Γκενκ
Έχοντας γίνει η πρώτη αφρικανική ομάδα που έφτασε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το Μαρόκο μπορεί να μην θέλει να αλλάξει πολύ μια επιτυχημένη συνταγή, αλλά είναι πιθανό να δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής στον 19χρονο Μπιλάλ Ελ Κανούς, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Το Νο10 της Γκενκ έχει καθιερωθεί στην ομάδα του στις τελευταίες δύο σεζόν, ξεχωρίζοντας με την εξαιρετική ανάγνωση του παιχνιδιού και τη δημιουργικότητα του με τη μπάλα.

ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΑΜΟΥΡΑ – ΑΛΓΕΡΙΑ
Έτος Γέννησης: 2000 Σύλλογος: Σεν Ζιλουάζ

Καλοκαιρινό απόκτημα από τη Λουγκάνο, ο 23χρονος ακραίος επιθετικός πραγματοποιεί εντυπωσιακή πρώτη σεζόν στη Σεν Ζιλουάζ, με 13 γκολ και 1 ασίστ σε 15 αγώνες πρωταθλήματος. Η Αλγερία θα ψάξει τη διάκριση, μετά τον αποκλεισμό της από τους ομίλους στο προηγούμενο Κύπελλο Εθνών Αφρικής και την απουσία της από το πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Αμούρα αναμένεται να αναδειχτεί σε παίκτη «κλειδί» της ομάδας του.

ΣΑΛΙΣ ΑΜΠΝΤΟΥΛ ΣΑΜΕΝΤ – ΓΚΑΝΑ
Έτος Γέννησης: 2000 Σύλλογος: Λανς
Βασικός και αναντικατάστατος στη Λανς, μαζί με τον Φοφανά, ήταν οι παίκτες που ξεχώρισαν στην κούρσα του τίτλου πέρυσι της ομάδας, η οποία τερμάτισε μόλις έναν βαθμό πίσω από την πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν. μΜπορεί να μην είναι ο πιο εντυπωσιακός παίκτης στην ομάδα της Γκάνας, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο πιο σημαντικός. Οι «Black Stars» έχουν συχνά ταλαιπωρηθεί με την ισορροπία της ομάδας τους στη μεσαία γραμμή,, οπότε ο Σαμέντ θα μπορούσε να έχει βασικό ρόλο από αυτή την άποψη. Στη Λανς τις τελευταίες δύο σεζόν, λειτούργησε ως ο βαθύτερος μέσος σε έναν ρόλο που απαιτεί πειθαρχία στη θέση και πολύ ασφαλή πάσα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.