Τζόλης για Εθνική

Η εξαιρετική σεζόν του Έλληνα μεσοεπιθετικού και τα playoffs του EURO 2024.

Εκπληκτικά κυλάει η εφετινή αγωνιστική περίοδος στην Bundesliga.2 με τη φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ για τον Χρήστο Τζόλη.

Ο δανεικός από τη Νόριτς στον γερμανικό σύλλογο είναι από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας του και φαίνεται πως έχει βρει τον εαυτό του, κάτι που βγαίνει στο γήπεδο.

Απόδειξη και το τελευταίο ματς με τη Ζανκτ Πάουλι του έτερου Έλληνα, Μανώλη Σάλιακα. Ναι μεν εκείνος και οι συμπαίκτες του γνώρισαν την εντός έδρας ήττα με 2-1, όμως ο ίδιος σημείωσε το μοναδικό γκολ, με απίθανη τρίπλα και τελείωμα.

Αυτό το τέρμα ήταν το… κερασάκι στην ως τώρα σεζόν που κάνει ο 21χρονος, μιας και μετράει εννιά γκολ και τρεις ασίστ σε 16 ματς πρωταθλήματος. Παράλληλα έχει κερδίσει δύο πέναλτι, όντας μια διαρκής απειλή για τους αντιπάλους του.

Αξιοσημείωτο ότι οι αριθμοί του είναι ισάξιοι με τους προβλεπόμενούς του. Ο δείκτης των xG βρίσκεται στο 8.77 και εκείνος των xA στο 2.87! Ενώ αν θέλουμε να δούμε την προσφορά του ανά λεπτά, έχει παρουσίασε γκολ κάθε 99 λεπτά αγώνα.

Όχι και άσχημα…

Όλα τα παραπάνω θα μπορούν να χρησιμεύσουν και στην προσπάθεια που θα κάνει η Εθνική στα Playoffs για την πρόκριση στο EURO 2024.

Στις 21 Μαρτίου η Γαλανόλευκη θα υποδεχτεί το Καζακστάν στην «OPAP Arena» και αν προκριθεί θα αγωνιστεί εκτός έδρας πέντε μέρες μετά, με τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία-Λουξεμβούργο.

Ο Τζόλης μπορεί να είναι ένα «όπλο» στη φαρέτρα του Γκουστάβο Πογέτ στους δύο «τελικούς». Ο ίδιος έχει να αγωνιστεί με την αντρική ομάδα της Ελλάδας σχεδόν τρία χρόνια, από τις 14 Μαρτίου 2021.

Τελευταία φορά βρισκόταν σε αποστολή τον Ιούνιο του 2022. Και αν συνεχίσει έτσι, τότε θα είναι μέλος της ξανά σε λίγο καιρό…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.