Επιτραπέζια αντισφαίριση: Ο Σκάτσκοφ και η Σαβεταμπούτ τα τελευταία εισιτήρια από την Ντόχα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες  

Στην ιστορία πέρασε το απόγευμα το Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά του απλού στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Στην ιστορία πέρασε το απόγευμα το Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά του απλού στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Έγινε από την περασμένη Κυριακή στην Ντόχα σε συνθήκες «φούσκας», εξαιτίας των ανατροπών στο πρόγραμμα προηγήθηκε αυτή τη φορά από τα ηπειρωτικά Προολυμπιακά και χάρισε μεγάλα ματς και συγκινήσεις, έστω και χωρίς κόσμο στις κερκίδες. Η Ελλάδα κυνήγησε μέχρι το τέλος με τον Παναγιώτη Γκιώνη μία ακόμη ολυμπιακή πρόκριση κι εκπροσωπήθηκε επίσης από τον Γιάννη Σγουρόπουλο και την Κατερίνα Τόλιου. Δεν έκανε πραγματικότητα τον μεγάλο της στόχο, αλλά η προσπάθειά της θα συνεχιστεί δυναμικά με τα επόμενα κριτήρια πρόκρισης. Η διοργάνωση έκλεισε με τα καθοριστικά ματς στο στάδιο 2, που έκριναν τα τελευταία δύο εισιτήρια για το απλό των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα κατέκτησαν ο Ρώσος Κιρίλ Σκάτσκοφ και η Σουτασίνι Σαβεταμπούτ από την Ταϊλάνδη. Η πρωτεύουσα του Κατάρ θα φιλοξενήσει άμεσα ένα ακόμη event μετά τα επαμειβόμενα τουρνουά Contender και το Παγκόσμιο Προολυμπιακό και είναι το Προολυμπιακό τουρνουά απλού της Ασίας (18-20 Μαρτίου).    

Το Παγκόσμιο Προολυμπιακό έδινε συνολικά 4 προκρίσεις στους άνδρες και 5 στις γυναίκες. Το στάδιο 1 κάλυψε 3 και 4 θέσεις αντίστοιχα και απέμενε το στάδιο 2, χτες και σήμερα, για τις τελευταίες προκρίσεις. Στον τελικό των ανδρών ο Βρετανός Λίαμ Πίτσφορντ, που απέκλεισε νωρίτερα με σκορ 4-2 και ανατροπή τον Παναγιώτη Γκιώνη, αναμετρήθηκε με τον φορμαρισμένο Κιρίλ Σκάτσκοφ. Πράγματι ο Ρώσος κινήθηκε ξανά στα υψηλά στάνταρ απόδοσης, που έπιασε στην Ντόχα κι έφτασε στη νίκη με 4-1 σετ για να εξασφαλίσει τη 2η ολυμπιακή συμμετοχή του. Πολύ κρίσιμο ήταν το 4ο σετ όπου επικράτησε στην παράταση και δεν δέχτηκε την ισοφάριση. Είχε αρχίσει την προσπάθειά του ως νούμερο 13 των αγώνων όταν ο Πίτσφορντ ήταν 1ο φαβορί. Ο Σκάτσκοφ ακολούθησε στον δρόμο για το Τόκιο τους Βανγκ Γιανγκ (Σλοβακία), Λούμπομιρ Γιάνκαρικ (Τσεχία) και Μπένκε Μαγιόρος (Ουγγαρία), που είχαν προκριθεί από το στάδιο 1.

Στις γυναίκες η Σαβεταμπούτ είχε αποκλείσει χτες στα ημιτελικά του σταδίου 2 την Ουκρανή Μαργαρίτα Πεσότσκα. Στον τελικό αντιμετώπισε την κινεζικής καταγωγής Μαρία Ξιάο κι επικράτησε σε κλειστά σετ με 4-1. Πήρε το 1ο στην παράταση, ισοφαρίστηκε, αλλά υπερίσχυσε της πολιτογραφημένης Ισπανίδας στις λεπτομέρειες των επόμενων σετ. Με την πρόκριση στο 2ο Ολυμπιακό τουρνουά της καριέρας της η Σαβεταμπούτ ακολούθησε τις Μπριτ Έρλαντ (Ολλανδία), Λίντα Μπέργκστρομ (Σουηδία), Πολίνα Μικαΐλοβα (Ρωσία) και Γιανγκ Ξιαοσίν (Μονακό), που είχαν πετύχει τον στόχο τους στο στάδιο 1.

Πάντα ξεχωριστό γεγονός για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση η εκπροσώπηση κι εκτός αγωνιστικών χώρων και υπενθυμίζουμε ότι στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά ήταν επιδιαιτήτρια η Τίνα Κρόττα, σε συνέχεια κιόλας της αντίστοιχης οργανωτικής ευθύνης της στο Contender και το Star Contender στην ίδια πόλη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.