ΑΕΚ: Πρόστιμο 130.000 ελβετικών φραγκών και 48ώρη προθεσμία για Μπάνκι, Χέρστον και Σαντ Ρος

Ασφυκτική προθεσμία για την ΚΑΕ ΑΕΚ να πληρώσει τρείς διακανονισμούς και να αποφύγει το πρόστιμο.

Σε άρση δυνατότητας νέου διακανονισμού με δυο πρώην παίκτες και έναν προπονητή που έχουν κερδίσει τις προσφυγές τους κατά της ΚΑΕ ΑΕΚ και δεν τηρήθηκαν οι χρηματικές καταβολές των αρχικών συμφωνίων που είχαν γίνει, θα προχωρήσει η FIBA, στις 5 Μαϊου, ενώ ήδη «τρέχει» πρόστιμο 130.000 ελβετικών φράγκων (117 χιλ. ευρώ), έως την Μ. Παρασκευή.

Όπως αναφέρει ρητά το έγγραφο τελικής προειδοποίησης της FIBA, η ελληνική ομάδα θα πρέπει στο επόμενο 48ώρο να προχωρήσει άμεσα στην τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της που έχει μέχρι την 30η Απριλίου, γιατί διαφορετικά θα πρέπει να πληρώσει-εκτός των οφειλών- και συνολικό πρόστιμο 130.000 ελβετικών φράγκων. Αν η ΑΕΚ δεν πληρώσει ούτε το πρόστιμο, ούτε τις εκκρεμούσες οφειλές της, μέχρι την 5η Μαϊου.

Μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης ημερομηνίας, στην ΑΕΚ θα επικυρωθεί το πρόστιμο και η καταβολή των διακανονισμών σε ban που θα αρθεί μόνο αν εξοφληθεί το συνολικό ποσό προς FIBA και οφειλόμενους, ενώ η «Ένωση» δεν θα έχει την δυνατότητα νέων συμφωνιών και δόσεων στην αποπληρωμή των συμφωνηθέντων οφειλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του novasports.gr, οι διακανονισμοί  ΚΑΕ ΑΕΚ που δεν τηρήθηκαν, μετά την καταβολή των δυο πρώτων δόσεων, είναι με τον πρώην τεχνικό της, Λούκα Μπάνκι (πρόστιμο 60 χιλ) και τους παίκτες Μαλίκ Χέρστον (πρόστιμο 50 χιλ) και στον νυν πλει μέικερ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, Σαντ Ρος (πρόστιμο 20 χιλ).

Παράλληλα, με το έγγραφο των προστίμων και των ασφυκτικών προθεσμιών στην ΑΕΚ, η αρμόδια υπηρεσία της FIBA απέστειλε επίσημη ενημέρωση για την νέα επιβολή απαγόρευσης μεταγραφών (ban) για δυο ακόμα πρώην παίκτες.  Πρόκειται για τον Αμερικάνο, Ντερλόι Τζέιμς και τον σέντερ του Ηρακλή, Βασίλη Καββαδά. Αν και σε αυτές τις δυο περιπτώσεις, δεν υπάρξει τήρηση καταβολής των διακανονισμών, θα επιβληθεί πρόστιμο, καθώς υπάρχει διαβάθμιση των συνεπειών στις ομάδες που αθετούν την καταβολή των δόσεων αποζημίωσης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.