Δείτε τι έγινε την Πέμπτη στη Euroleague (videos)

Η ήττα του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο που τον φέρνει σε δυσχερή θέση σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Λομβαρδούς, η αφύπνιση της Φενέρ, το «13αρι» της Ρεάλ κι η 100η νίκη του Σφαιρόπουλου!

Ο δεύτερος γύρος της κανονικής περιόδου στη Euroleague εκκίνησε με τις ομάδες να έχουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους πως έπεται μια εβδομάδα με διπλή αγωνιστική υποχρέωση, η τέταρτη της τρέχουσας σεζόν.

Πρέπει να προσέχεις την περιφέρειά σου…

Όχι, δεν είναι άρθρο σε γυναικείο περιοδικό. Εξάλλου είναι γνωστό πως κι οι ομάδες οφείλουν να προσέχουν την περιφερειακή τους άμυνα, όπως εξάλλου είχε ζητήσει ο Ρικ Πιτίνο από τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Το Μιλάνο είχε την πιο παραγωγική βραδιά του στη φετινή Euroleague, με τον Σέρχι ως ηγέτη και τους Σάικς, Μορασκίνι να συνδράμουν ερχόμενοι από τον πάγκο. Δεν είναι πάντως τυχαίο πως οι Ιταλοί –όπως και στη νίκη τους στο Ο.Α.Κ.Α.- ευστόχησαν σε 14 τρίποντα, κάτι που σημαίνει πως απέναντι στους «Πράσινους» έχουν αθροιστικά 28/56 σουτ έξω από τα 6.75. Το σύνολο του Μεσίνα προηγήθηκε ακόμη και με 17 πόντους στο 31’ και παρά την απίθανη βραδιά του Φρεντέτ, οι 96 πόντοι ήταν απροσπέλαστο εμπόδιο. Δεν γίνεται και κάθε εβδομάδα να υπάρχουν βραδιές Καλίνινγκραντ στο επιθετικό κομμάτι…

Έπιασε «13αρι» και συνεχίζει

Η πρωτοπόρος Ρεάλ Μαδρίτης εξακολουθεί να βγάζει στο παρκέ όλες τις αρετές της και ο αγώνας στη Μαδρίτη με τη Ζάλγκιρις δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Πέντε παίκτες με διψήφια συγκομιδή σε πόντους και αξιολόγηση, διευρυμένο rotation –μόνο ο επανακάμψας Ρέγες είχε DNP δίπλα στο όνομά του-, ο Ρούντι σάλπισε την επίθεση με 17 πόντους στη δεύτερη περίοδο για να δώσει τη σκυτάλη στον Τόμπκινς, με τους «Μπλάνκος» να ισοφαρίζουν τη δική τους καλύτερη επίδοση στο θεσμό. Λογικό να συμβεί κάτι τέτοιο με 18/27 δίποντα, 13/26 τρίποντα και 13/14 βολές. Αυτά είναι τα δευτερεύοντα. Σε ότι αφορά στα πρωτεύοντα, στον αγώνα είχαμε συνολικά 26 τρίποντα και 7 καρφώματα, κάτι που σημαίνει πως ο Λεντέιλ θα δωρίσει 3.300 δολάρια Αυστράλιας προς ενίσχυση των προσπαθειών κατάσβεσης των φονικών πυρκαγιών στην πατρίδα του. Αυτό είναι triple-double από τον Αυστραλό!

Πάρτι στην εξέδρα και στο παρκέ

Εν τη παρουσία 1.000 (!) φίλων της Μακάμπι στην «Μερτσέντες-Μπεντς Αρένα» ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πανηγύρισε την 100η νίκη του στη Euroleague (οι 75 με τον Ολυμπιακό και οι 25 με τη Μακάμπι). Σε ματς υψηλού ρυθμού, όπως εξάλλου είναι όλα στα οποία συμμετέχουν οι Γερμανοί κι οι Ισραηλινοί, η διαφορά έγινε από τα τρίποντα της Μακάμπι (14/27) με τον Έλληνα προπονητή να βλέπει με ευχαρίστηση τον Ρέινολντς να προσαρμόζεται άμεσα, τον Μπράιαν να προοδεύει, τον Τζέικ Κόεν να εκμεταλλεύεται το χρόνο συμμετοχής του και τον Γουόλτερς να επιστρέφει ύστερα από 5 αγωνιστικές. 

Προλαβαίνει!

Ακολουθώντας τη συνταγή Σ.Ε.Φ. –στο Φάληρο είχε 10/14 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο- η Φενέρμπαχτσε πέρασε κι από τη χώρα των Βάσκων, οικοδομώντας τη νίκη της από την περίμετρο, καθώς στο πρώτο μέρος είχε 8/12 τρίποντα, για να τελειώσει τον αγώνα με 16/27. Με τον Σλούκα απόντα, ο Ομπράντοβιτς είδε τον Βέστερμαν να κάνει το καλύτερο παιχνίδι του και πλέον ο τουρκικός σύλλογος έχει μπροστά του τρία διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια. Εφόσον βρει σταθερότητα και στο σπίτι της η Φενέρ, τότε σίγουρα θα μπει στην εξίσωση των playoffs παρά την κάκιστη εκκίνησή της. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.