Δείτε τι έγινε την Παρασκευή στη Euroleague (videos)

Η μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στο Καλινίνγκραντ επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, και το δίπολο της Ρεάλ Μαδρίτης με την Έφες που δεν…έσπασε στην κορυφή, με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Η κανονική περίοδος της Euroleague έφτασε στου δρόμου τα μισά, με την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου και την πρώτη του 2020 να αφήνει γλυκιά γεύση στον Παναθηναϊκό, ο οποίος θριάμβευσε στο Καλίνινγκραντ στο θρίλερ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τι Μόσχα, τι Καλίνινγκραντ…

Tην προηγούμενη σεζόν ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει στη Μόσχα της ΤΣΣΚΑ με τρίποντο νίκης του Νικ Καλάθη. Την τρέχουσα το σκηνικό στήθηκε στη Βαλτική, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ίδιο με διαφορετική συνταγή: ένας απολαυστικός Καλάθης, με συνοδοιπόρο τον απίθανο Μήτογλου να οδηγούν το «Τριφύλλι» σε επικράτηση στην παράταση, με τον Έλληνα γκαρντ να πετυχαίνει και πάλι τρίποντο, αυτή τη φορά ισοφάρισης, που ήταν κάτι σαν προπομπός νίκης στη 200η εμφάνισή του στη διοργάνωση. Πλέον ο Πιτίνο βλέπει την ομάδα του να εδραιώνεται στην εξάδα, εν όψει του κρίσιμου ταξιδιού στο Μιλάνο την προσεχή αγωνιστική.

Και το σερί καλά κρατεί

Ούτε οι απουσίες (Ράντολφ, Ντεκ, Γιουλ, Ρέγες, Κάρολ) στάθηκαν ικανές να διακόψουν την επιτυχημένη πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία πλέον μετράει 12 διαδοχικές νίκες. Στο προάστιο της Λιόν, μπορεί η Βιλερμπάν να είχε έναν Πάρκερ στον πάγκο της (τον Τι Τζέι, αδερφό του προέδρου Τόνι, που αντικατέστησε τον αδιάθετο Μίτροβιτς) αλλά στο παρκέ μίλησαν το εύρος κι η ποιότητα του δυναμικού των «Μερένγες» αφού Τόμπκινς, Μίκι, Ρούντι και Λαπροβίτολα βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν το πιο αποδοτικό παιχνίδι τους στη σεζόν.

Οι χρονιές αλλάζουν, η Έφες όχι!

Το 2019 είχε φύγει με την Έφες να πετυχαίνει…σχεδόν κατοστάρα με αντίπαλο τη Μακάμπι. Tο 2020 ήρθε με την τουρκική ομάδα να συνεχίζει το βιολί της: 101 πόντοι κόντρα στη Χίμκι. Για τέταρτη φορά στην τρέχουσα σεζόν το σύνολο του Αταμάν ξεπέρασε τον τριψήφιο αριθμό κι ακόμη είμαστε στη μέση. Αυτή τη φορά ο σπουδαίος Λάρκιν είχε συμπαραστάτη τον Πλάις, ο οποίος έκανε double-double με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Με την ψυχή στο στόμα

Σε «κλειστό» παιχνίδι στο οποίο ούτε το Μιλάνο ούτε η Ζενίτ κατάφεραν να πάρουν διαφορά μεγαλύτερη των 7 πόντων, οι Λομβαρδοί έστω και δύσκολα νίκησαν τους ουραγούς Ρώσους κι εκμεταλλευόμενοι την ήττα της Χίμκι ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο στην έβδομη θέση. Σε βραδιά στην οποία οι παίκτες του είχαν κάτω από 50% στο δίποντο και κάτω από 30% στο τρίποντο, ο Μεσίνα σίγουρα χάρηκε με τη νίκη, όχι όμως με την απόδοση. Οι βολές έκριναν τον νικητή, αφού οι Ιταλοί είχαν 23/27 με τον Ταρζούσκι να ευστοχεί στο τελευταίο ζευγάρι, «κλειδώνοντας» την επιτυχία.

Έρχεται φουριόζα!

Η Βαλένθια είχε εκκινήσει τη σεζόν με 5 ήττες κι αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να τη χαρακτηρίσουν «κομπάρσο» της διοργάνωσης. Fast forward τρεις μήνες μετά κι οι κάτοχοι του Εurocup, μετά τη νέα νίκη τους στο «Φοντέτα» επί της Άλμπα Βερολίνου –φιναλίστ του Eurocup- είναι στις παρυφές της οκτάδας έχοντας απολογισμό 8-9. Η ομάδα του Ρενέσες άντεξε για ένα ημίχρονο, όταν όμως Λόιντ και Ντόρνεκαμπ «πυροβόλησαν» από την περίμετρο, οι Γερμανοί τράπηκαν σε υποχώρηση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.