ACB: Πρωταθλητές οι Βάσκοι (vid)

Η Μπασκόνια πήρε το ισπανικό πρωτάθλημα κερδίζοντας στον τελικό του τουρνουά του... κορωνοϊού την Μπαρτσελόνα με 69-67, χάρη σε καλάθι του Βιλντόζα τρία δεύτερα πριν το τέλος, μετά από μαγική ασίστ του Πολονάρα.

Η Μπασκόνια πήρε το ισπανικό πρωτάθλημα κερδίζοντας στον τελικό του τουρνουά του… κορωνοϊού την Μπαρτσελόνα με 69-67, χάρη σε καλάθι του Βιλντόζα τρία δεύτερα πριν το τέλος, μετά από μαγική ασίστ του Πολονάρα. 

Η Μπασκόνια βάση τακτικής πήρε άριστα σε αυτό το παιχνίδι που έκρινε τον τίτλο. Πήγε σε χαμηλό ρυθμό απαγόρευσε στην Μπαρτσελόνα να τρέξει και στο τέλος άρπαξε τις ευκαιρίες που είχε από τα μαλλιά για να πανηγυρίσει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από το 2010 που το είχε σηκώσει και πάλι. 

Ο Σενγκέλια ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο και παρά το κακό πρώτο εικοσάλεπτο που είχε βοήθησε την Μπασκόνια να μένει κοντά στο σκορ. Ο φυσικής ηγέτης της Μπαρτσελόνα Νίκολα Μίροτιτς χρεώθηκε από νωρίς με φάουλ και τελικά αποβλήθηκε. Ο Χίγκινς και κυρίως ο Ερτέλ στήριξαν επιθετικά την ομάδα του Πέσιτς στην επανάληψη, εκεί που οι Βάσκοι είχαν εκτός του Σενγκέλια και τους Πολονάρα, Βιλντόζα σε τρομερή κατάσταση. 

Ο Βιλντόζα με δικό του τρίποντο ισοφάρισε το παιχνίδι σε 67-67, ενώ στην αμέσως επόμενη επίθεση της ομάδας του εκμεταλλεύτηκε την εκπληκτική πάσα του Πολονάρα και πέτυχε το νικητήριο καλάθι. Στα τρία δεύτερα που απέμεναν οι Χίγκινς πρόλαβε να πάρει ένα κρεμασμένος τρίποντο, το οποίο όμως δεν βρήκε τον στόχο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.