Ο Κατσικάρης σχεδιάζει να μείνει στην Γκραν Κανάρια

"Δεν έφυγα από το ΝΒΑ για να μείνω σε μια ομάδα για εννιά μήνες", δήλωσε στον ισπανικό τύπο ο Έλληνας προπονητής. 

“Δεν έφυγα από το ΝΒΑ για να μείνω σε μια ομάδα για εννιά μήνες”, δήλωσε στον ισπανικό τύπο ο Έλληνας προπονητής. 

Ο Κατσικάρης παραχώρησε συνέντευξη στο tiemmpodecanarias.com και αναφέρθηκε στην φετινή ιδιαίτερη σεζόν και στα σχέδια του για το μέλλον. 

Αναλυτικά: 

Για την κατάσταση της ομάδας: “Ο πρώτος μας στόχος είναι να δούμε πως είναι οι παίκτες γιατί ειναι πολύ δύσκολο να είσαι κλειδωμένος στο διαμέρισμα σου για δύο μήνες Πρώτα πρέπει να ανακτήσουμε την φυσική κατάσταση με πολύ δουλειά και μετά σιγά – σιγά να πιάσουμε μπάλα. Τώρα είμαστε σε μια φάση προετοιμασίας και η ομάδα πηγαίνει παρακάτω. Το σωματικό και το πνευματικό είναι τα δύο κύρια συστατικά για να φτάσει κανείς σωστά στην τελική φάση. 

Για τον φόβο των παικτών: “Αυτό που βιώνουμε είναι κάτι ασυνήθιστο, ζούμε σε συνθήκες τελείως άγνωστες. Η κατάσταση φαίνεται ότι έχει τεθεί υπό έλεγχο, γιατί εκτός του μπάσκετ θα ξεκινήσει και το ποδόσφαιρο. Το να παίζεις κάθε δεύτερη μέρα είναι ανησυχητικό γιατί πρέπει να κάνεις προετοιμασία μέσα στη σεζον και να παίξεις σκληρά. Αλλά κάθε μέρα που περνάει ανυπομονούμε όλο και περισσότερο να παίξουμε στην τελική φάση. Νομίζω ότι είμαστε προνομιούχοι. Υπάρχουν άνθρωποι που δούλευαν σε σούπερμαρκετ. Ο αθλητισμός δίνει χαρά και οι άνθρωποι το χρειάζονται. 

Για τους παίκτες που τελειώνει το συμβόλαιό τους: “Είναι λογικό να σκέφονται το  μέλλον τους, αλλά πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο του τραυματισμού. Τους καταλαβαίνω. Ελπίζω πως δεν θα συμβεί κάτι. Δεν έχω μιλήσει σε κανέναν σχετικά, πρέπει να το βλέπουμε μέρα – μέρα”. 

Για τον τρόπο διεξαγωγής της τελικής φάσης του πρωταθλήματος: “Περίμενα κάτι διαφορετικό. Θα μπορούσαν να εξετάσουν μια διαφορετική βαθμολογία στους δύο ομίλους. Θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό: οι τέσσερις ομάδες της Ευρωλίγκας έχουν την εμπειρία να παίζουν τόσο συχνά. Θα χρειαστεί να γίνει rotation, αποκατάσταση μεταξύ των αγώνων και θα δούμε πως θα κυλήσει. Είναι κάτι που δεν έχει προηγούμενο και το σημαντικό είναι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο χωρίς τραυματισμούς και σε καλή πνευματική κατάσταση”. 

Για το τι μπορεί να κάνει η “Γκράνκα”: “Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Βλέπω τους παίκτες ανυπόμονους και θετικούς. Ήμασταν στην καλύτερη μας στιγμή όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα και κάνουμε καλή δουλειά για να φτάσουμε στη Βαλένθια σε καλή κατάσταση”. 

Για το ενδεχόμενο διεξαγωγής φιλικών: “Κάτι έχει ακουστεί. Δεν θα ήταν κακή ιδέα για να διώξουμε τον φόβο”. 

Για το μέλλον του στην Γκραν Κανάρια: “Δεν έφυγα από το ΝΒΑ για να μείνω σε μια ομάδα εννέα μήνες. Σκέφτομαι την προετοιμασία της ομάδας για την τελική φάση και για την επόμενη σεζόν: είναι κάτι περίπλοκο γιατί υπάρχουν ήδη ομάδες που είναι σε φάση προετοιμασίας και απόκτησης παικτών”. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.