Tα λόγια του Κέρτ Ράσελ στην ταινία «Μiracle», o Πιτίνο και η «χλιαρή» κερκίδα στο Προολυμπιακό


Η Εθνική ομάδα μετρά αντίστροφα για την συμμετοχή της στο προολυμπιακό τουρνουά της Βικτώρια και τον πρώτο αγώνα, τα ξημερώματα της Τετάρτης (30/6) στις 2.05 (ώρα Ελλάδας), με αντίπαλο τον οικοδεσπότη της διοργάνωσης, Καναδά.

Ο Ρικ Πιτίνο προσπαθεί να τονώσει την αυτοπεποίθηση των 12 διεθνών παικτών που έχει στην διάθεση τους και στην πρώτη ομιλία του προς αυτούς, χρησιμοποίησε το κινηματογραφικό παράδειγμα του σεναρίου της αμερικανικής ταινίας «Μiracle» που είχε πρωταγωνιστή τον Οσκαρικό ηθοποιό, Κέρτ Ράσελ.

Το δελτίο τύπου της Εθνικής Ανδρών από την Βικτώρια αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Δεν θεωρώ θαύμα αυτό που ήρθαμε να διεκδικήσουμε εδώ, δεν επέλεξα γι’ αυτό να δείξω τη συγκεκριμένη ταινία. Το νόημα είναι πόσο μεγάλα πράγματα μπορούν να έρθουν όταν υπάρχει ομοψυχία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι περισσότεροι παίκτες ήταν μισητοί αντίπαλοι από τα πανεπιστήμιά τους. Τάχθηκαν όμως στον κοινό σκοπό και τα κατάφεραν».

Αυτός ήταν ο πρόλογος του Ρικ Πιτίνο για την… κινηματογραφική βραδιά με την οποία έκλεισε η πρώτη ολόκληρη ημέρα της Εθνικής Ανδρών στη Βικτώρια του Καναδά. Ημέρα που άρχισε με την πρώτη προπόνηση στο προπονητήριο της διοργάνωσης, είχε βάρη το απόγευμα στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου, είχε τα πολυπόθητα αρνητικά αποτελέσματα των μοριακών τεστ για όλα τα μέλη της αποστολής και κατ’ επέκταση το πρώτο κοινό δείπνο αφού μέχρι τότε υπήρχε ατομικό φαγητό στο δωμάτιο και μετά… ταινία.

Ο Ρικ Πιτίνο έχει στη γκάμα των τρόπων που επιλέγει για να εντείνει το κίνητρο των εκάστοτε ομάδων του την προβολή ταινιών, πάντα με νόημα και πάντα με αθλητικό περιεχόμενο. Αυτή τη φορά, ήταν το The Miracle που κράτησε συντροφιά στους Ελληνες διεθνείς.

Στο σενάριο της ταινίας, ο Κερτ Ράσελ υποδύθηκε τον Χερμπ Μπρουκς, στη μεταφορά της πραγματικής ιστορίας του παίκτη του χόκεϊ που έγινε προπονητής και οδήγησε την ομάδα των ΗΠΑ στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 1980, απέναντι στη φαινομενικά αχτύπητη ομάδα της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Επετράπη η παρουσία 750 θεατών στους αγώνες του Καναδά, εκτός αυτού με την Ελλάδα

Παράλληλα, οι Καναδοί διοργανωτές εξασφάλισαν την έγκριση για την παρουσία θεατών στους αγώνες της Εθνικής τους ομάδας στην Βικτώρια, εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 και σε ποσοστό 10% της συνολικής χωρητικότητας του «Save-On-Foods Centre» (7.500 θέσεις).

Σύμφωνα με το καναδικό δημοσίευμα, οι θεατές θα έχουν δικαίωμα εισόδου στη 2η αγωνιστική, όπου ο Καναδάς αντιμετωπίζει την Κίνα. Κάτι που σημαίνει ότι στην πρεμιέρα, κόντρα στην Ελλάδα (30/6, 02:05) το γήπεδο θα είναι άδειο.

Οι Καναδοί ανακοίνωσαν την παρουσία των φιλάθλων στη 2η αγωνιστική, στα ημιτελικά και στον τελικό, ευελπιστώντας να φτάσουν μέχρι το τέλος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.