«Στο μυαλό μου ο Παναθηναϊκός»

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μιλά για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας, τον αδελφό του Γιάννη αλλά και το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για την απόκτησή του.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μιλά για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας, τον αδελφό του Γιάννη αλλά και το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για την απόκτησή του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του 23χρονου διεθνή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

– Σε ποια αγωνιστικά στοιχεία θα βασιστεί η Εθνική στο Προολυμπιακό;
 
«Από τη φιλοσοφία που έχουμε εφέτος και με αυτά που κάνουμε στην προπόνηση και μας έχει πει ο coach, εκεί θα βασιστούμε. Η ταχύτητα θα είναι το σήμα κατατεθέν μας. Επίσης θα βασιστούμε στο versatility που έχουμε. Στην ευελιξία μας δηλαδή, καθώς τα περισσότερα παιδιά μπορούν να παίξουν σε πολλές θέσεις και όλοι μπορούμε να βγούμε και να κυνηγήσουμε στην άμυνα».
 
– Υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σας κούραση, πίεση ή άγχος;
 
«Τώρα είμαστε εδώ δεν μπορούμε να αισθανόμαστε ούτε κούραση, ούτε φόβο, ούτε πίεση, ούτε τίποτα. Είμαστε όλοι εδώ! Ολοι μαζί, μία γροθιά για να πετύχουμε το στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαστε ένα καινούργιο σύνολο με μεγάλη ενέργεια. Νεολαία κυρίως και πάμε για ό,τι καλύτερο. Πάμε για να παλέψουμε!».
 
– Τι να περιμένει ο κόσμος από τον Θανάση Αντετοκούνμπο στο Προολυμπιακό σε περίπτωση που συμπεριληφθείς στην τελική 12άδα;
 
«Είμαι ένα απλό παιδί, είναι η πρώτη μου χρονιά στην Εθνική Ανδρών και θέλω απλά να παλέψω για το καλύτερο. Θέλω να δείξω, όπως και όλα τα παιδιά, ότι είμαστε εδώ και θα δώσουμε και την ψυχή μας για την Εθνική»
 
– Είναι εφικτός ο στόχος της πρόκρισης της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από το Προολυμπιακό;
 
«Δεν ξέρω πόσο εφικτός είναι ο στόχος. Ξέρω όμως πόσο σκληρά δουλεύουμε κάθε μέρα και πόσο σκληροί θα είμαστε μέσα στο παρκέ».
 
– Η Ιταλία θα αγωνιστεί στο Προολυμπιακό μπροστά στο κοινό της. Είναι επομένως το φαβορί;
 
«Και εμείς αν παίζαμε στη χώρα μας θα ήμασταν φαβορί. Δεν μπορείς όμως να το σκέφτεσαι συνέχεια αυτό. Μιλάμε για αγώνες μπάσκετ και όλα μπορούν να συμβούν».
 
– Μετά τη συνύπαρξη σου με τον αδερφό σου τον Γιάννη στον Φιλαθλητικό ξανασμίξατε στην Εθνική Ανδρών.
 
«Είμαι και πάλι μαζί με τον αδερφό μου στην ίδια ομάδα, μετά την κοινή θητεία μας στον Φιλαθλητικό, και σίγουρα είναι ένα ωραίο συναίσθημα για μένα, για τον αδερφό μου, για όλους. Μετά τα αδέρφια Γκασόλ είμαστε κι εμείς, τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, στο στερέωμα και είναι πολύ καλό αυτό. Μακάρι αυτή η συνύπαρξη να επαναληφθεί και πάλι στο μέλλον σε συλλογικό επίπεδο και να γίνει πραγματικότητα και στο ΝΒΑ».
 
– Το Προολυμπιακό Τουρνούα και στη συνέχεια αν επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί για σένα μία ευκαιρία για να δείξεις τι αξίζεις και να προσελκύσεις ομάδες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ή από μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης;
 
«Έχω ανοίξει… πανιά σε όλα τα πλάνα. Αυτό το Προολυμπιακό είναι μία ευκαιρία για όλους μας να συγκεντρώσουμε τα βλέμματα. Μη ξεχνάμε όμως ότι η διάκριση είναι ο απώτερος στόχος αυτής της ομάδας και όλων μας».
 
– Όσο για το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει ο Παναθηναϊκός;
 
«Έχω διαβάσει για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και είναι μεγάλη τιμή για μένα. Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και πάντα υπάρχει στο μυαλό μου. Ωστόσο λόγω των υποχρεώσεων μου στην Εθνική δεν έχω ενημερωθεί για τυχόν εξελίξεις. Με αυτά ασχολείται αυτή τη στιγμή μόνο ο ατζέντης μου και στο άμεσο μέλλον θα επικοινωνήσω μαζί του και θα δω τι γίνεται … ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.