Τo ανίκητο Κονέκτικατ, τα δυο δαχτυλίδια του Ξανθιώτη Ρούμογλου και η 37άρα του Ζακ Ίντι

Ο "κορμός" της περσινής πρωταθλήτριας ομάδας του NCAA αποδείχτηκε λίαν ανθεκτικός και o Νταν Χάρλεϊ είχε πλάνο τακτικής και νίκης.

Kάθε συνεχόμενη κατάκτηση τίτλου, back to back, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα ιστορικό κατόρθωμα για κάθε ομάδα που παραμένει στην κορυφή σε διάστημα δυο αγωνιστικών σεζόν. Ο βαθμός δυσκολίας είναι, φυσικά, μεγαλύτερος στην δεύτερη απόπειρα υπεράσπισης του προηγούμενου τίτλου. Και γι’ αυτόν τον λόγο, στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, το treble της Γιουγκοπλάστικα και ΠΟΠ ’84, με την κατάκτηση τριών τίτλων από τα…. τότε “μωρά” του Σπλίτ, παραμένει ασύγκριτη και απαράμιλλη, μέχρι τώρα και ύστερα από 33 χρόνια. Το πιθανότερο είναι να μην…ισοφαριστεί και τα επόμενα χρόνια. Ο Ολυμπιακός (2012-2013) και η Μακάμπι (2004-2005) πέτυχαν το back to back. Tρία χρόνια στην πρώτη θέση, επιβραβεύει την αντοχή στον χρόνο και στον κάθε αμφισβητία που έχει θεμιτό στόχο να βρεθεί αυτός στην κορυφή.

Το Κονέκτικατ, η μικρή πολιτεία των 3, 6 εκ. κατοίκων γιορτάζει την κατάκτηση και του φετινού τίτλου στον τελικό του F4 της Μarch Madness που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα στην…έρημο της Αριζόνα και τα huskies του “γητευτή” Ντάν Χάρλεϊ, ανάγκασαν τον “γίγαντα” των 225 εκατοστών, Ζακ Ίντι να υποκλιθεί στην τακτική τους και παρά τους 37 πόντους και τα 10 ριμπάουντ του, να υποκλιθεί στην ομαδικότητα τους.

Το Ucon και στη φετινή March Madeness, όπως και πέρυσι, δεν διέθετε παίκτη-σταρ, όπως είναι ο Ίντι, ο οποίος συγκαταλέγεται στους “δεινόσαυρους” του NCAA, μαζί με τον Κάιλ Φιλιππόφσκι του Ντούκ και τον Αρμάντο Μπέικοτ του Νόρθ Καρολάινα, Ο “κορμός” της περσινής πρωταθλήτριας ομάδας, όμως, αποδείχτηκε λίαν ανθεκτικός και πρωταθληματικός, ώστε στον τελικό της Αριζόνας, το Περντιού να είναι ανταγωνιστικό, μόνο χάριν στον Ίντι, στο πρώτο ημίχρονο. Ο Νταν Χάρλεϊ είχε διαυγές πλάνο τακτικής και νίκης, μ’ ένα ερωτηματικό για την φθορά των δυο σέντερ του, Ντόνοβαν Κλίνγκαν και της εναλλακτικής επιλογής του Σάμσον Τζόνσον, από την άμυνα στον Ίντι.

Ο Τζόνσον υπέπεσε σε 4 φάουλ στο πρώτο ημίχρονο, ο Κλίνγκαν στο δεύτερο ημίχρονο, “διάβασε” σχεδόν όλα τα διαγραφόμενα και…ευανάγνωστα pick ‘n roll, με αποτέλεσμα την αποτελεσματική άμυνα του. Ο Ίζι κουράστηκε, “χάλασε” τα πολύ καλά στατιστικά του στα δίποντα, συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο και η σεμνή τελετή του τελικού, τελείωσε στα 10 τελευταία λεπτά…

Ο κόουτς Χάρλεϊ είχε μιλήσει με λόγια ψυχισμού στους παίκτες του, πριν από το τζάμπολ του τελικού, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του ESPN: “Είμαστε οι πρωταθλητές και δεν φοβόμαστε κανέναν! Αν κάποιος πρέπει να φοβάται, είναι ο αντίπαλος μας. Η δουλειά που έχουμε κάνει τα δυο τελευταία χρόνια σε προπονήσεις και αγώνες, δεν μπορεί να ηττηθεί από έναν παίκτη…”.

Τα επινίκια του Κονέκτικατ είχαν και πάλι ελληνικό χρώμα, λόγω του Απόστολου Ρούμογλου που έφυγε πριν από 2 χρόνια από την Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ και βρήκε στο Ucon την “φλέβα” των πρωταθλητών του NCAA. Ο Ξανθιώτης παίκτης έχει πολύ μικρό χρόνο συμμετοχής, στην φετινή σεζόν αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια, αλλά με δυο δαχτυλίδια του NCAA στα χέρια και αμέτρητες, πολύτιμες εμπειρίες, φτιάχνει την “προίκα” της καριέρας του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.