Αρμάνι – Βίρτους 77-62: Μία νίκη μακριά από τον τίτλο με ισοπεδωτικό φίνις (hls)

Με σερί 18-0 στην τέταρτη περίοδο η Αρμάνι έκανε φύλλο και φτερό την ευάλωτη Βίρτους με άρμα μάχης την άμυνα.

Από δύο δεκάλεπτα είχαν στον τέταρτο τελικό οι δύο ομάδες, όμως η Αρμάνι είχε το πιο εκκωφαντικό. Η Βίρτους μπορεί να ξεκίνησε καλά και με πολιορκητικό κριό τον Σενγκέλια να προηγήθηκε με 24-16, όμως οι προσαρμογές του Μεσίνα έκοψαν τον ρυθμό του Γεωργιανού και μαζί των φιλοξενούμενων που δεν είχαν δεύτερο πόλο στην επίθεση. Η Αρμάνι όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά με επιμέρους 24-10 πήγε στα αποδυτήρια στο 40-34.

Η διαφορά έφτασε στο +11 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, αφού ο Χάκετ έκανε δύο εύκολα για την κλάση του λάθη. Ο Σκαριόλο έπαιξε το χαρτί του 22χρονου Αλεσάντρο Παγιόλα και ο νεαρός Ιταλός γύρισε σχεδόν μόνος του το ματς όντας συγκλονιστικός στην άμυνα. Η Αρμάνι σάστισε και το φινάλε της τρίτης περίοδου βρήκε τις ομάδες ισόπαλες στο 55-55.

Όλα προϊδέαζαν για ντέρμπι και όχι πάντως για ό,τι ακολούθησε. Η Αρμάνι έπιασε αιχμάλωτο τον Τεόντοσιτς, ο Σκαριόλο επέμεινε στον Σέρβο και εν τέλει είδε την επιλογή να γυρίζει μπούμερανγκ. Με αφετηρία το 55-57 οι γηπεδούχοι έτρεξαν 18-0 σερί σε 6:45, διάστημα στο οποίο η Βίρτους έκανε 8 λάθη. Το ματς τελείωσε από το 35΄, η Αρμάνι έκανε το 21-0 στο Φόρουμ και πλέον χρειάζεται μία νίκη για να πανηγυρίσει τον τίτλο.

Για τους νικητές ο Σιλντς είχε 21 πόντους, έχοντας συμπαραστάτες τους Χολ (14π), Γκραντ (11π), Χάινς (10π). Για τους ηττημένους ο Σενγκέλια (21π) ήταν απελπιστικά μόνος του, αφού Τεόντοσιτς και Χάκετ είχαν 4 και 3 λάθη αντίστοιχα και η Βίρτους συνολικά 17.

Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι την Πέμπτη στην Segafredo Arena της Μπολόνια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.