ΠΑΟΚ – Προμηθέας 69-76: Συγκλονιστικό ματς, 2ος σερί τελικός για τους Πατρινούς! (hls)

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από το -10, οδήγησε τον ημιτελικό στην παράταση, όμως οι περισσότερες λύσεις του Προμηθέα αποδείχτηκαν καθοριστικές. Σταθερή αξία ο Τζέριαν Γκραντ (24π), ήρωες στην παράταση οι Αθηναίου, Αγραβάνης.

Ήταν ντέρμπι με τα όλα του! Με νευρικότητα στο πρώτο ημίχρονο και αναποτελεσματικές επιθέσεις, τον ΠΑΟΚ να μένει στους 11 πόντους μετά από μια περίοδο και στο -7 (11-18). Ο “δικέφαλος” ξύπνησε επιθετικά στην δεύτερη, όμως ο Προμηθέας κράτησε το προβάδισμα πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με +6. 

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά κατάφερε μάλιστα να προηγηθεί με διψήφια διαφορά προς το τέλος της τρίτης περιόδου ελέγχοντας το ματς (36-46), όμως κάπου εκεί ξεκίνησε η μεγάλη επιστροφή των γηπεδούχων με ηγέτες τους Λοβ και Γκρίφιν. 

Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 40-46 στο 30΄ και με τον Γκρίφιν να πετυχαίνει 8 σερί πόντους έφτασαν να προηγούνται με 50-48. Αντιμέτωπος πια με τον αποκλεισμό, ο Προμηθέας αντέδρασε, έτρεξε δικό του 6-0 και ξαναπήρε το προβάδισμα (50-54). 

Το ματς μοιραία οδηγήθηκε σε θρίλερ: οι Πατρινοί προηγήθηκαν 58-53 στα 3 λεπτα για το φινάλε, όμως οι πεισματάρηδες γηπεδούχοι έφεραν το ματς στο 58-58. Ο Τζέριαν Γκραντ έβαλε μεγάλο καλάθι στα 01:58 (58-60), ο Κακλαμανάκης λίγο έλλειψε να ντυθεί μοιραίος για τον ΠΑΟΚ με δύο σερί λάθη αλλά ο Προμηθέας δεν σκόραρε στο υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας, επιτρέποντας στον Γκρίφιν να ισοφαρίσει σε 60-60, με τον Τζέριαν Γκραντ να χάνει το τελευταίο σουτ. 

Ο ΠΑΟΚ πήρε γρήγορο προβάδισμα 64-60 στο πρώτο λεπτό της παράτασης και μαζί το ψυχολογικό προβάδισμα, όμως κάπου εκεί ξεκίνησε το καθοριστικό σερί του Προμηθέα με πρωταγωνιστές τους Αθηναίου, Αγραβάνη και Τζεράι Γκραντ. Ο Αγραβάνης έβαλε δύο μεγάλα τριποντα (το δεύτερο με ταμπλό!) ενώ είχε 0/5 ως τότε, το ματς πήγε στο 64-72 με 12-0 σερί για τους φιλοξενούμενους και ο ΠΑΟΚ δεν είχε χρόνο και κουράγιο να επιστρέψει για άλλη μια φορά στο ματς. 

Για τους νικητές ο Τζέριαν Γκραντ είχε 24 πόντους, κανένας άλλος δεν είχε διψήφια συνεισφορά, αλλά 7 ακόμη παίκτες σκόραραν 5+ πόντους στο παιχνίδι. Όλα τα λεφτά για τον ΠΑΟΚ το δίδυμο Ζερμέιν Λοβ (20 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, πολλές βοήθειες στην άμυνα) και Μάλκολμ Γκρίφιν (21 πόντοι αλλά και 6 λάθη). 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.