Μπαφές: «Οι Αγγελόπουλοι είναι σπάνιοι άνθρωποι»

Ο Χρήστος Μπαφές, μίλησε για την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό, τις αξίες του συλλόγου και τη συνέχεια της σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο sports director του Ολυμπιακού στο EOK WebRadio:

Για το αν ευχαριστήθηκαν περισσότερο αυτό το Κύπελλο: «Νομίζω δεν ήταν τόσο ότι το ευχαριστηθήκαμε, όσο το γεγονός ότι όλους αυτούς τους μήνες, απ’ τον Σεπτέμβρη και μετά, η ομάδα δέχεται μια αμφισβήτηση και από “εχθρούς” και από “φίλους”, την οποία δεν την αξίζει. Ακόμα και λάθη να γίνονται, όπου προφανώς και γίνονται, η κριτική που έγινε όλο αυτό το διάστημα ήταν λίγο άκομψη από κάποιους. Απ’ την άλλη και η στήριξη απ’ τον κόσμο της ομάδας ήταν τεράστια όλους αυτούς τους μήνες. Επίσης, το γεγονός ότι η ομάδα έχει περάσει πολλά απ’ τον Σεπτέμβριο, με πολλούς τραυματισμούς, δημιούργησε μια πίεση, την οποία τη διαχειριστήκαμε πάρα πολύ σωστά άπαντες. Όταν η ομάδα κατάφερε να κάνει προπόνηση όλη μαζί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να βρούμε το πρόσωπο που θέλουμε μες στο παρκέ, είχαμε αυτήν την κατάληξη που είχαμε».


Για την κίνηση του ίδιου, του Παπανικολάου και του Λεπενιώτη προς τον κόσμο να σταμτήσουν τα συνθήματα για τον Σλούκα: «Ξεκίνησε ταυτόχρονα και απ’ τους τρεις, όχι από έναν, χωρίς να έχουμε συνεννοηθεί ή να δει ο ένας τον άλλον. Αν δείτε το βίντεο, σηκωνόμαστε σχεδόν ταυτόχρονα όλοι. Αυτό δείχνει και το κλίμα που υπάρχει σ’ αυτήν την ομάδα, το πώς αντιμετωπίζουμε τον αθλητισμό. Πολλές φορές παρεξηγείται αυτό, δεχόμαστε και κριτική, έχει ακουστεί πολλές φορές για τον “Ολυμπιακό των καλών παιδιών” και τα λοιπά, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να το πρεσβεύουμε αυτό. Αυτές τις αξίες πρεσβεύει ο Ολυμπιακός, αυτές τις αξίες πρεσβεύουν οι Αγγελόπουλοι. Όταν η “κεφαλή” σε οδηγεί έτσι, εμείς οφείλουμε και πρέπει να ακολουθούμε. Οι Αγγελόπουλοι είναι σπάνιοι άνθρωποι».


Για την ατμόσφαιρα στον τελικό: «Στο τέλος της ημέρας το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι κι έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Βάζοντας όλες τις παραμέτρους, στην Κρήτη έγινε ο καλύτερος τελικός απ’ όσους θυμάμαι εγώ σε αγώνα μπάσκετ. Το hashtag “einaigiorti” πραγματικά έλαβε χώρα. Δεν εξετάζουμε το γεγονός ότι υπήρχαν κάποιοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ίσως πιο οργανωμένοι που μπορεί να πίστεψαν παραπάνω στην ομάδα και έτυχε να πάρουν παραπάνω εισιτήρια μαζί για να γίνει μια μίνι εξέδρα. Και οι συγκεκριμένοι που ήρθαν, εκτός από 2-3 φορές, δεν είχαν τόσο υβριστικά συνθήματα. Καλό είναι να λείψουν κι αυτά όταν μιλάμε για έναν τελικό που υπάρχουν παιδιά και τα λοιπά. Δεν έγινε κάτι να το θυμόμαστε αρνητικά, όμως, αντίθετα έγιναν πολλά πράγματα να τα θυμόμαστε θετικά. Μακάρι να φτάσουμε στο σημείο να πηγαίνουν φίλαθλοι στο γήπεδο με το κασκόλ της ομάδας τους, να κάθονται δίπλα-δίπλα και να το αντιμετωπίζουν σαν ένα παιχνίδι, γιατί πραγματικά έτσι είναι. Ήταν τεράστια πρόοδος όλο αυτό και νομίζω ότι μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερα και θα γίνει ακόμη καλύτερα. Ίσως αν διορθωθεί λίγο και το πρόγραμμα μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο το όλο εγχείρημα».


Για το πώς μπορεί να κλείσει η σεζόν για τον Ολυμπιακό: «Το πώς θα κλείσει η φετινή χρονιά είναι πολύ μακρινό, γιατί υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες. Γι’ αυτό κοιτάμε το επόμενο ματς με τη Ζάλγκιρις. Μετά από πολύ καιρό υπάρχει μεσούσης της χρονιάς τριήμερο-τετραήμερο ρεπό, είναι πρωτόγνωρη συνθήκη. Να μαζευτούμε με το καλό τις επόμενες ημέρες, να συνεχίσουμε τις προπονήσεις μας και να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με τη Ζάλγκιρις».


Για τις εργασίες στο ΣΕΦ: «Επί της ουσίας δεν έχει γίνει κάτι. Ό,τι γίνεται αυτήν τη στιγμή στο “ΣΕΦ” γίνεται με τη βοήθεια της διοίκησης και των υπαλλήλων του γηπέδου. Όλα τα έργα που έχουν γίνει είναι με πρωτοβουλία και χρήματα της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Προτεραιότητα των προέδρων είναι να δημιουργούνται οι σωστές εγκαταστάσεις, σε λογικά πλαίσια, για τις ομάδες. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που έχει γίνει το γυμναστήριό μας, το οποίο είναι το καλύτερο γυμναστήριο για ομάδα μπάσκετ στην Ευρώπη. Αυτήν τη στιγμή είναι στη διάθεση των διεθνών μας για την προετοιμασία τους, όπως και το καλοκαίρι ενόψει του προ-ολυμπιακού. Είναι σημαντικό ότι βελτιώσαμε τις εγκαταστάσεις στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων ομάδων, των διαιτητών, ακόμη και της ομάδας μας, που έχουμε δημιουργήσει μια ωραία εγκατάσταση με πισίνα με παγωμένο νερό και με τζακούζι, στα πρότυπα πολύ μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να παρέχει στους αθλητές του τέτοια πράγματα, αλλά πρέπει να παρέχουμε και στον κόσμο μας. Προσπαθήσαμε και γίνεται μια αναβάθμιση του γηπέδου. Υπήρχε μεγάλη ενεργειακή απώλεια στο ΣΕΦ απ’ τις Θύρες, οπότε κλείσαμε τις δύο εξόδους με δύο αυτόματους μηχανισμούς, κλείσαμε τη φυσούνα κι έτσι αυξήθηκε η θερμοκρασία στο ΣΕΦ κατά μέσο όρο 5 μονάδες. Ο Ολυμπιακός δικαιούται και πρέπει κάποια στιγμή να πάρει ένα γήπεδο για τα όσα έχει προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ και με βάση τα όσα γίνονται με τις υπόλοιπες ομάδες. Πρέπει ο Ολυμπιακός να αποκτήσει το δικό του σπίτι».


Για τη διακοπή στην Ευρωλίγκα λόγω «παραθύρων»: «Νομίζω είναι σωστό, γιατί όλα τα χρόνια που δεν ήταν έτσι δεν άρεσε σε κανέναν, αλλά όλοι το… ανεχόντουσαν. Είναι σημαντικό ότι αποφασίστηκε αυτό και επίσης το ότι έγινε με πρωτοβουλία των ομάδων της Ευρωλίγκας για να βρεθεί η “χρυσή τομή”. Έκανε και η FIBA λίγο πίσω. Είναι καλό να υπάρχει μια ξεκούραση απ’ την Ευρωλίγκα, να υπάρχει μια προσμονή, γιατί η Ευρωλίγκα είναι το νούμερο ένα μπασκετικό προϊόν στην Ευρώπη. Γίνεται κάθε χρόνο καλύτερη, υπάρχει τεράστια αναβάθμιση στη διοργάνωση και όλα τα γήπεδα γεμίζουν. Είναι καλό όμως και την Παρασκευή (23/02) να γεμίσει το γήπεδο και να βρεθούν όλοι στο πλευρό της Εθνικής. Είναι μια νέα εποχή και θα πρέπει να τη στηρίξουμε όλοι».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.