Τελικός Κυπέλλου: Για 3η συνεχόμενη φορά Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός (highlights)

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε για 3η συνεχόμενη χρονιά το Κύπελλο Ελλάδας σε ένα «κλειστό» παιχνίδι, επικρατώντας του Παναθηναϊκού στον τελικό με 69-58.

Παναθηναϊκός και Oλυμπιακός διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε έναν ακόμα Τελικό Κυπέλλου που θα μπορούσε να έχει μόνο ένα νικητή. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε για 3η συνεχόμενη χρονιά το Κύπελλο Ελλάδας σε ένα «κλειστό» παιχνίδι με σκορ 58-69.

Μέσα σε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, αφού είχε προηγηθεί και ο τελικός Κυπέλλου Γυναικών με νικήτρια την ομάδα του Παναθηναϊκού, διεξήχθη ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά αγχωμένες κάτι που αντικατοπτρίζονταν στα ποσοστά τους κυρίως στα μακρινά σουτ αλλά και λάθη τους.

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με το «φτωχό» σκορ 12-14 και με τους δύο τεχνικούς να εκφράζουν τα παράπονα τους στους πάγκους κατά την  διάρκεια του διαλλείματος στους παίκτες τους.

Το δεύτερο δεκάλεπτο βρήκε τις δύο ομάδες λίγο πιο έτοιμες για μία τέτοια αναμέτρηση. Ολυμπιακός συνέχισε με αλλαγές στους ψηλούς με Πέτρουσεφ και Ράιτ στο παρκέ.

Ενώ ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ακολουθεί το πλάνο του με το Ντίνο Μήτογλου να πετυχαίνει το πρώτο τρίποντο της ομάδας του με 7 λεπτά να απομένουν για το ημίχρονο, ενώ το πρώτο τρίποντο για τον Ολυμπιακού ήρθε από τα χέρια του Τόμας Γουόκαπ, 2 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Αμφότερες οι ομάδες συνέχισαν να κάνουν αρκετά τακτικά λάθη, απορία κυρίως του άγχους που φάνηκε ότι υπήρχε και στους δυο φιναλίστ από την αρχή της αναμέτρησης.

Με μία απίστευτη συνεργασία ανάμεσα σε Πετρούσεφ και Φάλ ο Ολυμπιακός έκανε το 24-30, ενώ 40 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του ημιχρόνου ο Γκράντ ευστόχησε σε μία από τις δύο ελεύθερες βολές και έκανε το 25-30. Με αυτή τη διαφορά των πέντε πόντων οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το break του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιο δυναμικά και με ένα επιμέρους 7-1 κατάφερε να περάσει μπροστά με τρίποντο του Μήτογλου 5 λεπτά πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι εκνευριστικά άστοχος από μακριά.

Μέχρι που ήρθε η λύση από το χέρι του Κάαναν,  αφού στις δυο επόμενες επιθέσεις του Ολυμπιακού ευστόχησε σε ισάριθμα σουτ τριών πόντων. Ενώ λίγο μετά ξεκίνησε να ζεσταίνεται και ο Άλεκ Πίτερς κάνοντας το 39-42 με τρίποντο από τη γωνία. Από τον Παναθηναϊκό ο Ντίνος Μήτογλου συνέχισε να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής και να κρατάει με προσωπικά σουτ την ομάδα του κοντά στο σκορ.

Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Λεσόρ να αστοχεί σε δύο βολές και τον Ολυμπιακό να το εκμεταλλεύεται και να σκοράρει ένα καλάθι στον αιφνιδιασμό.

Με τη διαφορά στο + υπέρ των ερυθρολεύκων και τον Παναθηναϊκό να φτάνει τα επτά λάθη (!) στην τρίτη περίοδο

Το τέταρτο και τελευταίο μέρος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να παίρνει πόντους από τον αιφνιδιασμό αλλά και από τις συνεργασίες με τους ψηλούς του  (Φαλ, Πετρούσεφ και Ράιτ σκόραραν 36 πόντους για τον Ολυμπιακό).  Η ομάδα του coach Μπαρτζώκα παρέμεινε εύστοχη από μακριά και η διαφορά έφτασε γρήγορα σε διψήφιο νούμερο (στο+ 13, 46-59), 4:37 πριν από το τέλος.

Με την αμυντική προσήλωση του Ολυμπιακού πάνω στον Ναν, οι πράσινοι περιορίστηκαν αρκετά στην επίθεση τους με μοναδική λύση τα σουτ του Μήτογλου, που όμως δεν μπόρεσαν να εξισορροπήσουν την συνέπεια του Ολυμπιακού σε αυτό το δεκάλεπτο τόσο στις επιθετικές του επιλογές όσο και στην επιθετική του άμυνα που ήταν και αυτά που του έδωσαν τη νίκη.

Με σκορ 58-69 (+11) ο Ολυμπιακός στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για 3η συνεχόμενη φορά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.