Το κυπελλάκι που έγινε…Κυπελλάρα και των δυο φύλων!

Κεντρικό σύνθημα και hastag του Final-8 στο 49ο κύπελλο Ανδρών και του 27ου τελικού κυπέλλου Γυναικών το #endviolence. Τέλος στη βία!

Εβδομάδα Κυπέλλων αυτή που διανύουμε και την Κυριακή (18/2), το μεσημέρι στο γήπεδο «Δυο Αοράκια», θα γίνει η άρση του κυπέλλου γυναικών από την νικήτρια του τελικού, Παναθηναϊκού-Εσπερίδων και το βράδυ, την ίδια πορεία θα ακολουθήσει το τρόπαιο του Final-8 στον τελικό του κυπέλλου ανδρών.

Ο υποβαθμισμένος θεσμός του Κυπέλλου Ανδρών, του μονού τελικού υπό το ημίφως της δημοσιότητας για ένα, μόλις βράδυ στην διεξαγωγή της αναμέτρησης που θα έδινε τον τροπαιούχο κάθε χρονιάς, χαίρει, πλέον της απαιτούμενης οργάνωσης για την πλήρη αναβάθμιση του στην τέλεση του ΟΠΑΠ Final—8 στην 49η διοργάνωση.

Η κούπα του Κυπελλούχου, αστράφτει πλέον, οργανωτικά και αγωνιστικά. Γιατί, οι 7 πρώτες ομάδες Basket League που είναι αντικειμενικά και οι ισχυρότερες στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και ο νικητής του Unicef trophy που είναι ο Πανιώνιος για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, θα παίξουν στην ίδια έδρα, χωρίς το πλεονέκτημα των κληρώσεων που θα μπορούσαν να έχουν ως γηπεδούχοι και στο σύστημα διεξαγωγής που εξαρτιόταν από την τύχη ή την ατυχία της κληρωτίδας.

Οι συνθήκες ουδετερότητας είναι απόλυτα θετικές σε αυτό το κριτήριο διεξαγωγής των 7 αγώνων που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, δια ζώσης, οι φίλοι του μπάσκετ στην Κρήτη και όσοι ταξιδέψουν για το τετραήμερο (15-18/2) στο Ηράκλειο, αλλά και από τις τηλεοράσεις τους. Οι Ισπανοί διοργανώνουν το F8 του κυπέλλου, από το 2008 και αυτό τον τρόπο διεξαγωγής εφαρμόζει, πλέον και η ελληνική ομοσπονδία.

Με «πυξίδα» την τελειοποίηση της διεξαγωγής του θεσμού του Κυπέλλου και της θέσπισης του F8, η διοίκηση της ΕΟΚ, προχώρησε ένα ακόμα βήμα στην σεζόν 2023-24. Η διεξαγωγή του 27ου τελικού Κυπέλλου Γυναικών, στην ίδια έδρα, την ίδια ημέρα και νωρίτερα το μεσημέρι (1.30), προσφέρει κύρος στην ίδια διοργάνωση θηλυκού φύλου, μόνο και μόνο από το γήπεδο διεξαγωγής της τελικής αναμέτρησης για την Κυπελλούχο 2024. Μακριά από τα γήπεδα που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές και στην περιφορά του F4 Γυναικών στην περιφέρεια, χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, αλλά και ουδεμία ανταπόκριση των φιλάθλων.

Το θέμα ασφαλείας για τους θεατές, τους ουδέτερους φίλους του μπάσκετ, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τους διοργανωτές που θέλουν και έχουν καταφέρει να δώσουν την έννοια και την μορφή της γιορτής του αθλήματος στο 49ο Κύπελλο Ανδρών-F8, αποτρέποντας και περιορίζοντας στο μέγιστο βαθμό, κάθε τάση για κρούσμα βίας. Ακόμα και λεκτικής.

Και είναι ευκαιρία για το μπάσκετ, το φετινό F8, με το «άνοιγμα» των ποδοσφαιρικών γηπέδων που ήταν κλειστά για δυο μήνες και της εφαρμογής των μέτρων ασφαλείας του νέου νόμου για την βία, να δείξει και πάλι τον δρόμο στο «όταν θέλουμε πραγματικά και απόλυτα να προστατεύσουμε το άθλημα και το προϊόν, μπορούμε και απόλυτα να το πετύχουμε για την πραγματική γιορτή».

Κεντρικό σύνθημα και hastag του ΟΠΑΠ Final 8 Κυπέλλου Ανδρών και του ΟΠΑΠ Τελικού Κυπέλλου Γυναικών με κεντρικό σύνθημα #endviolence. Τέλος στη βία!

Κάθε νοκ άουτ παιχνίδι, όπως οι 7 αγώνες του F8 κυπέλλου Ανδρών και φυσικά ο 27ος τελικός του κυπέλλου Γυναικών, εμπεριέχει το στοιχείο της έκπληξης. Σε 40 ή και σε 45 λεπτά αγώνα, όπως συνέβη στον περσινό προημιτελικό Πανιωνίου-ΑΕΚ.

Κάθε ομάδα-αουτσάινερ θα προσπαθήσει να «τεντώσει τα πόδια» πέραν και των δυνατοτήτων του για να πετύχει την έκπληξη της πρόκρισης. Αυτό και μόνο το στοιχείο προκαλεί προσμονή και αναμονή των θεατών για να δουν υπερβάσεις και πιθανές ανατροπές προγνωστικών και αποτελεσμάτων. Υπάρχουν και οι μικρές διαφορές δυναμικότητας και η ουδέτερη έδρα, κάνει απρόβλεπτο τον νικητή.

Αλλά και η χρονική διαδικασία των καθημερινών αγώνων, μέχρι και τον τελικό στα «Δυο Αοράκια», προσδίδει την συνεχή εγρήγορση των ομάδων, εμπεριέχει την δεδομένη κόπωση των παικτών και προσφέρει συνολικά την ακαταμάχητη γοητεία του αθλήματος, όπως συμβαίνει με την καθημερινή διεξαγωγή παιχνιδιών σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, καθώς και Ολυμπιακά τουρνουά Εθνικών ομάδων. 

Ο δεύτερος τη τάξει θεσμός του ελληνικού μπάσκετ, προσδίδει μεγάλο κίνητρο σε όλες τις ομάδες για την κατάκτηση του και η διαδικασία μέσω της οποίας, θα γίνει αυτή η διαδικασία είναι η αντικειμενικότερη δυνατή, χωρίς καμία αμφιβολία και αμφισβήτηση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.