Γερμανία-Σερβία 83-77: Η κορυφή του κόσμου είναι δική της (highlights)

Στην κορυφή του κόσμου βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η Γερμανία, η οποία επιβλήθηκε της Σερβίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με 83-77.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά για τους νικητές, αποκτώντας διψήφια διαφορά. Ο Αβράμοβιτς πάλεψε μόνος του στην τελευταία περίοδο, αλλά δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει την επική ανατροπή, λόγω… Γκούντουριτς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με σημαντική απώλεια για τη Σερβία, καθώς ο Ντόμπριτς τραυματίστηκε στα πρώτα δευτερόλεπτα, αφήνοντας τον Πέσιτς με λιγότερες επιλογές στον τελικό. Ο Μαρίνκοβιτς που τον αντικατέστησε πήρε… φωτιά στο πρώτο δεκάλεπτο και βοήθησε την εθνική του ομάδα. Οι Γερμανοί στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου βελτίωσαν την άμυνά τους, αλλά δεν μπόρεσαν να βάλουν φρένο στον εκπληκτικό Μπογκντάνοβιτς. Βάγκνερ και Σρέντερ τράβηξαν το… κουπί επιθετικά και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με απόλυτη ισορροπία στο σκορ (47-47). Τα πάντα άλλαξαν στην τρίτη περίοδο με τον Σρέντερ και τον Βάγκνερ να στέλνουν τη Γερμανία στο +12 (69-57). Ο Αβράμοβιτς «ντύθηκε» Μπογκντάνοβιτς, αλλά ένας κούκος δεν μπόρεσε να φέρει την άνοιξη και έτσι η Γερμανία πανηγύρισε στο τέλος. 

Με απώλεια των Σέρβων ξεκίνησε το παιχνίδι

Οι Σέρβοι έδειξαν πιο ζεστοί στα πρώτα δευτερόλεπτα και πέτυχαν ένα γρήγορο 5-0, ωστόσο ένα σπρώξιμο και μία άσχημη προσγείωση του Ντόμπριτς τους χάλασε το μομέντουμ που προσπάθησαν να «χτίσουν». Ο τελευταίος χρειάστηκε να αποχωρήσει από το παρκέ υποβασταζόμενος και κατευθύνθηκε με βοήθεια στα αποδυτήρια. Οι Γερμανοί προσπάθησαν να πάνε το παιχνίδι στη δύναμη και να «χτυπήσουν» κοντά στο καλάθι, προκειμένου να… εξουδετερώσουν και να κουράσουν τον Μιλουτίνοβιτς, ο οποίος επιθετικά αποτελούσε το… σκαλοπάτι των συμπαικτών του μοιράζοντας τέσσερις ασίστ.. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ, χωρίς να μπορούν να αποσπαστούν. Η σπουδαία εμφάνιση των Μαρίνκοβιτς και Νίκολα Γιόβιτς στο πρώτο δεκάλεπτο σε συνδυασμό με την ευστοχία από μακρινή απόσταση των παικτών του Πέσιτς, έστειλαν τους Σέρβους στο 26-23 μετά από 10 λεπτά αγώνα. 

Μία σου και μία μου…

Η δεύτερη πεντάδα των Σέρβων τα βρήκε σκούρα στην πίεση των Γερμανών, οι οποίοι κατάφεραν να μετατρέψουν το 23-28 σε 30-28 με σερί 7-0. Το τάιμ άουτ του Πέσιτς και η είσοδος του Μπογκντάνοβιτς έδωσαν την ώθηση που χρειάζονταν οι Σέρβοι επιθετικά, αλλά ο Σρέντερ και η παρέα του απαντούσαν χωρίς να αφήνουν τους αντιπάλους τους να ξεφύγουν. Πετρούσεφ και Μπογκντάνοβιτς (13π.) έφεραν την ομάδα τους στο +4 (38-42), αναγκάζοντας παράλληλα τον Χέρμπερτ να ζητήσει εσπευσμένα τάιμ άουτ τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Η κίνηση αυτή απέδωσε καρπούς και με 5-0 σερί οι Γερμανοί πήραν κεφάλι στο σκορ και ήρθε η σειρά του Πέσιτς να σταματήσει το ματς, καλώντας τους παίκτες του στον πάγκο για να τους δώσει οδηγίες. Η ισορροπία των δύο ομάδων αποτυπώθηκε τόσο στη στατιστική, όσο και στο ισόπαλο 47-47 του πρώτου μέρους. 

Γερμανική κυριαρχία

Μετά την ανάπαυλα, οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο. Η Σερβία δυσκολευόταν αισθητά στη δημιουργία, ενώ και η Γερμανία δεν ήταν αποτελεσματική στο σουτ. Χαρακτηριστικό είναι πως μετά από τέσσερα λεπτά παιχνιδιού οι δύο «μονομάχοι» είχαν πετύχει από τέσσερις πόντους! Η… αφλογιστία των παικτών του Πέσιτς σε συνδυασμό με κάποια νεύρα για τις αποφάσεις των διαιτητών έδωσαν στους Γερμανούς αυτό που ζητούσαν, την αυτοπεποίθηση. Ο Σρέντερ έκανε το παιχνίδι του και έπαιξε μεγάλο ρόλο στο +11 της ομάδας του (64-53). Το σύνολο του Χέρμπερτ είχε κυριαρχήσει στο παρκέ, κρατώντας τους αντιπάλους τους μόλις στους 10 πόντους σε όλη την τρίτη περίοδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Γερμανία να μπει στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα με διψήφια διαφορά (69-57).

Ο Αβράμοβιτς έχτιζε, ο Γκούντουριτς γκρέμιζε 

Ο Αβράμοβιτς μπορεί να μην κατάφερε να ευστοχήσει δύο φορές σε λέι άπ, αλλά ένα κάρφωμα και ένα τρίποντο τον έφεραν σε ρόλο πρωταγωνιστή στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου. Ο διεθνής γκαρντ πίεζε πάνω στην μπάλα και έδειξε να έχει καθαρότερο μυαλό από τους συμπαίκτες του την ώρα που έπρεπε. Το 71-59 έγινε 73-66 και ο τελικός απέκτησε νέο ενδιαφέρον. Δύο χαμένοι αιφνιδιασμοί των Σέρβων δεν τους επέτρεψαν να επιστρέψουν για τα καλά στο ματς, αλλά ο Αβράμοβιτς έδωσε και πάλι τη λύση με τρίποντο (73-69). Η απάντηση του Φόιγκτμαν έβγαλε από τη δύσκολη κατάσταση τους Γερμανούς, οι οποίοι δεν είχαν πάρει τίποτα από τον Σρέντερ σε αυτό το διάστημα. Η μπάλα «ζύγιζε» περισσότερο όσο περνούσε η ώρα και η μία χαμένη επίθεση διαδεχόταν την άλλη, ευνοώντας τους Γερμανούς που διατηρούσαν το προβάδισμα. Ο Αβράμοβιτς πέτυχε ένα τρίποντο και μείωσε σε 78-72, ενώ αμέσως μετά κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια πίσω από τα 6,75. Ο Σέρβος ευστόχησε σε όλες και έκανε το 78-75 1’21’’ πριν το τέλος. 

Ο Μπογκντάνοβιτς έκλεψε, ο Μιλουτίνοφ πάσαρε στον αμαρκάριστο Γκούντουριτς (0/3 τριπ), αλλά ο τελευταίος αστόχησε στο τρίποντο που θα έφερνε το ματς στα ίσια. Ο Σρέντερ ευστόχησε σε μία βολή για το 79-75 και ο Γκούντουριτς είχε την ευκαιρία να πετύχει το καλάθι και φάουλ, αλλά και πάλι απέτυχε. Τουλάχιστον ευστόχησε και στις δύο βολές (79-77).

Ο Σρέντερ δεν πτοήθηκε από την κακή του απόδοση στην τελευταία περίοδο και με εκπληκτική ατομική προσπάθεια πραγματοποίησε το 81-77 21’’ πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης. Ο Γκούντουριτς φόρεσε τον… μανδύα του μοιραίου με πάσα στο πουθενά και ουσιαστικά έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Γερμανών. 

Τα δεκάλεπτα: 23-26, 47-47, 69-57, 83-77

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γκόρντον Χέρμπερτ): Μπόνγκα 7 (1), Γκιφάι, Λο, Ομπστ 7 (1), Σρέντερ 28 (2), Τάις 2, Τίμαν, Φόγκτμαν 12 (2), Φραντς Βάγκνερ 19 (1), Μο Βάγκνερ 8.

ΣΕΡΒΙΑ (Σβέτισλαβ Πέσιτς): Αβράμοβιτς 21 (3), Μπογκντάνοβιτς 17 (3), Νταβίντοβατς 2, Ντόμπριτς, Γκούντουριτς 4, Νίκολα Γιόβιτς 9 (1), Στέφαν Γιόβιτς 3 (1), Μαρίνκοβιτς 9 (1), Μιλουτίνοβ 2, Πετρούσεβ 10.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.