Σερβία – Καναδάς 95-86: Υπόκλιση στη σχολή (highlights)

Δίνοντας άλλη μια υπέροχη μπασκετική παράσταση, οι Σέρβοι προκρίθηκαν για 4η φορά στον τελικό του Μουντομπάσκετ.

Ντέρμπι; ποιο ντέρμπι; Οι Σέρβοι μετάτρεψαν άλλο ένα νοκ άουτ αγώνα σε παράσταση για ένα ρόλο, ακόμα και αν απέναντι είχαν τους ΝΒΑερς του Καναδά.

Με τον Μπογκντάνοβιτς σε άλλη μία απολαυστικήε εκκίνηση και φορτώνοντας από νωρίς τους σταρ των Καναδών με φάουλ (SGA, Μπρουκς), η Σερβία προηγήθηκε 23-15 στο δεκάλεπτο και όταν ο Σέι έκανε το τρίτο φάουλ, άνοιξαν τη διαφορά ως το +13 στο ημίχρονο με τρομερούς τους Αβράμοβιτς, Γκούντουριτς από τον πάγκο.

Ο Καναδάς προσπάθησε να επιστρέψει βγάζοντας ενέργεια, ο Σέι των 5 πόντων στο ημίχρονο έβαλε 8 και πάσαρε πολύ σωστά, όμως ο Νίκολα Μιλουτίνοφ κυριάρχησε πλήρως απαγορεύοντας κάθε ιδέα small ball από τους αντιπάλους. Κάπως έτσι η Σερβία άντεξε στο σφυροκόπημα, με τη διαφορά να πέφτει στους 12 στο 30΄ (75-63).

Το ζήτημα ήταν πως θα ξεκινούσε η τέταρτη περίοδος και αυτή ξεκίνησε με ένα κλέψιμο του Αβράμοβιτς στον Σέι Γκίλτζιους – Αλεξάντερ. Βάλτε και ένα τρίποντο του Γκούντουριτς και το παιχνίδι πρακτικά είχε τελείωσει από τότε, ακόμα και αν ο Καναδάς το πάλεψε. Όταν χρειάστηκαν έναν να το τελειώσει και τυπικά, ο Μπογκντάνοβιτς σήκωσε το χέρι και τελείωσε και τις τελευταίες ελπίδες των Καναδών για μια ανατροπή που δεν θα γινόταν ποτέ.

Ο τρομερός Μπόγκι είχε 23 πόντους με 8/12 σουτ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος σε 29 λεπτά, έχοντας όμως και σημαντική βοήθεια: ο Μιλουτίνοφ είχε 16 πόντους (6/6 σουτ), 10 ριμπάουντ, ο Ντόμπριτς 16 πόντους με 7/11 σουτ, ο Γκούντουριτς 12 πόντους σε ισάριθμα λεπτά και ο απίθανος Αβράμοβιτς 10 πόντους, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα.

Για τους Καναδούς, που απέτυχαν να βρεθούν στον πρώτο τελικό της ιστορίας τους, ο Μπάρετ είχε 23 πόντους, ο Σέι 15π, 9ας και ο Μπρουκς 16π.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.