H Pacmania κτυπάει το Μουντομπάσκετ

Αποστολή στη Μανίλα: Δημήτρης Καρύδας
Όταν ξαφνικά όλοι οι σταρ του παγκόσμιου μπάσκετ θέλουν να συναντηθούν με τον Μάνι Πακιάο και τα καταφέρνει ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο.

Για τον κόσμο της επαγγελματικής πυγμαχίας ο Μάνι Πακιάο είναι ένας ζωντανός θρύλος. Θεωρείται και συγκαταλέγεται μέσα στους καλύτερους πυγμάχους όλων των εποχών.

Είναι ο μοναδικός που έχει κερδίσει παγκόσμιο τίτλο σε οκτώ διαφορετικές κατηγορίες. Το 2015 το Forbes τον κατέταξε στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές της χρονιάς στη 2η θέση πολύ πιο πάνω από σούερ σταρ του τένις, του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου. Η προσωπική του περιουσία υπολογίζεται ότι ξεπερνάει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ με ένα μεγάλο μέρος των κερδών του να προέρχεται από τα ποσοστά που έπαιρνε από pay-per-view κανάλια που μετέδιδαν τους αγώνες. Για μια εξαετία από το 2016 μέχρι το 2022 διατέλεσε γερουσιαστής των Φιλιππίνων ενώ εδώ και 13 χρόνια ασχολείταισυστηματικά και ενεργά με την πολιτική!

Λίγες μέρες μετά την έναρξη των αγώνων του Μουντομπάσκετ ο τύπος των Φιλιππίνων γέμισε με την είδηση ότι στα 45 του χρόνια σήμερα αποφάσισε να αγωνιστεί του χρόνου στο Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες δηλώνοντας ότι είναι σε θέση να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο. Παρότι έδωσε τον τελευταίο επίσημο αγώνα του πριν από δύο χρόνια οι περισσότεροι ειδικοί της πυγμαχίας πιστεύουν ότι είναι πολύ πιθανό ο αριστερόχειρας βραχύσωμος (έχει μπόι 1μ.66) πυγμάχος να γίνει ο γηραιότερος χρυσός νικητής στο Παρίσι του χρόνου τέτοια εποχή!Το παρατσούκλι του είναι pac-man και η pac-mania έχει κτυπήσει μαζικά το….Μουντομπάσκετ παρότι ο ίδιος δεν έχει εμφανιστεί ακόμη σε ένα από τα δύο γήπεδα που φιλοξενούνται οι αγώνες στη Μανίλα. Ο πρώτος που δήλωσε θαυμαστής του ήταν ο Δομινικανός Καρλ Άντονι Τάουνς.

Ο σέντερ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς που οδηγεί τη Δομινικανή δημοκρατία σε μια πολύ καλή παρουσία στο Μουντομπάσκετ ήταν ο πρώτος και….καλύτερος που συνάντησε τον Πακιάο στην πολυτελή έπαυλη του αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην πιο αριστοκρατική περιοχή της Μανίλα, το Μακάτι. ‘’Τον ξέρω από τις ΗΠΑ, είχαμε συναντηθεί σε ένα καμπ προετοιμασίας και είχαμε μιλήσει για λίγο’’, είπε ο Τάουνς που δήλωσε μεγάλος θαυμαστής του Πακιάο.

Ο επόμενος που δήλωσε δημόσια τον θαυμασμό του ήταν ο κόουτς των Ιταλών Τζιανμάρκο Ποτσέκο που κατάφερε τελικά χθες να συναντήσει τον Πακιάο στο σπίτι του. Ο πυγμάχος ανέβασε μια φωτογραφία της συνάντησης στους λογαριασμούς του στα σόσιαλ μίντια όπου φαίνεται ο Ποτσέκο να του κάνει δώρο μια φανέλα της εθνικής Ιταλίας με το νούμερο 1 και το όνομα του στην πλάτη.

Ο Ποτσέκο δήλωσε εκστασιασμένος που συνάντησε το είδωλο του και αποκάλυψε ότι πέρα από την κουβέντα έπαιξαν και μια παρτίδα σκάκι. Eίχε….φροντίσει να του στείλει ”σήματα” αφού σε κάθε συνέντευξη του αναφερόταν στον Πακιάο και οπυγμάχος τον κάλεσε σπίτι του. Ο Ποτσέκο φυσικά φρόντισε να σχολιάσει την επίσκεψη με τον δικό του τρόπο: ”Ενας θρύλος του παγκόσμιου αθλητισμού κάλεσε στο σπίτι του ένα ηλίθιο σαν και μένα. Αυτό δεν θα ήταν ποτέ πιθανό να συμβεί στη χώρα μου”.


Οι επισκέψεις στο σπίτι-παλάτι του Πακιάο δεν τελείωσαν αφού ο επόμενος που πήρε σειρά ήταν ο σούπερ σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς Κλέι Τόμπσον. Ο Τόμπσον βρίσκεται στη Μανίλα για διαφημιστικούς λόγους και την προώθηση προϊόντων εταιρείας αθλητικών ειδών παρέα με τον συμπαίκτη του Κέβιν Λούνι. Δήλωσε επίσης μεγάλος φαν του Πακιάο.

Να σημειωθεί ότι πέρα από το μποξ ο Πακιάο είναι μεγάλος φαν του μπάσκετ όπως κάθε κάτοικος των Φιλιππίνων που σέβεται τον εαυτό του και το 2014 αποφάσισε να παίξει μια ομάδα εκτελώντας παράλληλα χρέη προπονητή. Δεν έκανε πολλά πράγματα ως μπασκετμπολίστας αλλά η παρουσία του και μόνο στο παρκέ δημιουργούσε παροξυσμό. Όχι σε όλους καθώς μετά από ένα παιχνίδι που τον αντιμετώπισε ο Ντάνιελ Ορτον, πρώην παίκτης του ΝΒΑ,δήλωσε ότι ‘’ο Πακιάο σαν μπασκετμπολίστας είναι ανέκδοτο’’.

Στη χώρα ξέσπασε πανικός, ο Όρτον έγινε μέσα σε μια μέρα το πιο μισητό πρόσωπο, η ομοσπονδία μπάσκετ τον τιμώρησε με ένα βαρύ πρόστιμο και τρεις μέρες αργότερα η ομάδα τουόπως αναμενόταν υπέκυψε στη λαική οργή και τον αποδέσμευσε. Πάντως, μάλλον και ο ίδιος ο Πακιάο κατάλαβε ότι το μπάσκετ δεν του ταίριαζε και αποφάσισε να δημιουργήσει μια ημιεπαγγελματική ομάδα και ένα αντίστοιχο πρωτάθλημα ημιεπαγγελματιών για να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του.

Και τα δύο τα διατηρεί μέχρι σήμερα αλλά η καριέρα του ως μπασκετμπολίστα τελείωσε μετά από 4 χρόνια στη συγκεκριμένη λίγκα, 10 αγώνες που βρήκε χρόνο να παίξει και ένα σύνολο 15 πόντων. Φυσικά, το μπάσκετ ήταν και παραμένει η μεγάλη του αγάπη και πριν τρία χρόνια δήλωσε ότι ‘’μόλις τελειώσω με το μποξ σκοπεύω να αγοράσω μια ομάδα του ΝΒΑ’’.

Γιατί όχι; Λεφτά υπάρχουν και γνωριμίες στο ΝΒΑ έχει μπόλικες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.