Λιθουανία – Ελλάδα 92-67: Ήταν Ελλάδα μόνο για ένα ημίχρονο (highlights)

Η Εθνική Ελλάδος ήταν καλή μόνο για ένα ημίχρονο απέναντι στη Λιθουανία και μοιραία έμεινε εκτός προημιτελικών.

Η Ελλάδα έκανε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο. Αν και δεν μπήκε καλά στο ματς και βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 7-0, η είσοδος στο παιχνίδι του Λαρεντζάκη και του Παπαπέτρου άλλαξαν αμέσως τις ισορροπίες. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ξεκίνησε να πυροβολεί ανελέητα από μέση και μακρινή απόσταση, κι έφερε την Ελλάδα να προηγηθεί για πρώτη φορά στα μέσα της περιόδου με 18-17.

Ο Τόμας Γουόκαπ όσο περνούσε η ώρα έμπαινε όλο και περισσότερο στο πνεύμα του αγώνα. Εκμεταλεύτηκε τα αργά πόδια των ψηλών της Λιθουανίας στο picn en roll και με σουτ κυρίως μέσης απόστασης έκανε σοβαρή ζημιά στην αντίπαλη άμυνα με 15 πόντους 6 ριμπ. και 4 ασίστ. Άλλους 15 είχε ο Λαρεντζάκης στο πρώτο εικοσάλεπτο, που μας κοψοχόλιασε όταν αποχώρησε κρατώντας τον δικέφαλο του ποδιού του, αλλά επέστρεψε ακόμα πιο καυτός με πέντε πόντους στο τελευταίο δίλεπτο.

Το βασικότερο όλων όμως σε αυτό το πρώτο ημίχρονο, ήταν η άμυνα της ελληνικής ομάδας. Σκληρή, πιεστική και με πολύ βάθος, κάλυψε την περίπμετρο των Λιθουανών την ίδια στιγμή που Μοντεγιούνας και Βαλαντσιούνας δεν μπήκαν ποτέ στην ζώνη ευφορίας του ένας εναντίον ενός κοντά στο καλάθι. Είχαν να αντιμετωπίσουν πάντα δεύτερο πολλές φορές και τρίτο παίκτη για δουν το ελληνικό καλάθι.

Στο δεύτερο μέρος και πιο συγκεκριμένα στο τρίτο δεκάλεπτο τα πράγματα άλλαξαν προς το χειρότερο για την Εθνική μας ομάδα. Ο Λαρεντζάκης φορτώθηκε με τρίτο φάουλ και πήγε στον πάγκο, ενώ η άμυνα των Λιθουανών δεν μας έδινε πλέον τα ελεύθερα σουτ που είχαμε σε όλο το πρώτο μέρος. Ο Γουόκαπ πέτυχε 6 πόντους ακόμα κι έφτασε τους 21, ενώ σημαντική συνεισφορά του Μωραϊτη προκειμένου να μείνει η Ελλάδα πίσω με 6 (64-58).

Η τελευταία περίοδος ήταν η απόλυτη καταστροφή. Η σκληρή άμυνα των Λιθουανών στην περίμετρο, με τους αναπληρωματικούς του Μακσβίτις δημιούργησε ολοκληρωτικό μπλακ – άουτ στο αντιποροσωπευτικό μας συγκρότημα. Κάθε σωστή λειτουργία του πρώτου μέρους χάθηκε, πνίγηκε στην πίεση των Λιθουανών που μέσα από την άμυνά τους άρχισαν να βρίσκουν τρομακτικό ρυθμό στην επίθεση και να ανεβάζουν κατακόρυφα τα νούμερά τους από μέσα κι απ’ έξω από το τρίποντο.

Η διαφορά ξεπέρασε και τους 20 πόντους απόπ το 37 κι έπειτα κι η Ελλάδα έμεινε στο καλό της πρώτο ημίχρονο. Ο Λαρεντζάκης στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου αποβλήθηκε με πέντε φάουλ και το όνειρο απλά χάθηκε.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 39-43, 64-58, 92-67.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Κάζις Μακσβίτις): Μπέντζιους 15 (3), Μπραζντέικις 18 (3), Ντίμσα 6 (2), Γιοκουμπάιτις 19 (3), Καρινιάουσκας, Κουζμίνσκας 5 (1), Μαλντούνας, Μοτιεγιούνας 8 (1), Νορμάντας 3 (1), Σιρβίντις 3 (1), Σεντεκέρσκις, Βαλαντσιούνας 15

ΕΛΛΑΔΑ (Δημήτρης Ιτούδης): Αντετοκούνμπο 2, Μποχωρίδης, Χατζηδάκης, Λαρεντζάκης 17 (3), Λούντζης 2, Μωραϊτης 5 (1), Παπαγιάννης 4, Παπανικολάου, Παπαπέτρου 9 (1), Ρογκαβόπουλος 7, Ουόκαπ 21 (5)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.