Σλοβενία – Βενεζουέλα 100-85: Πρώτη νίκη με «σεληνιασμένο» Ντόντσιτς (highlights)

Με τον Λούκα Ντόντσιτς να έχει τρομερά κέφια (37 π., 6 ασίστ, 7 ριμπ.), η Σλοβενία ξεκίνησε με 100άρα τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ξεπερνώντας σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Βενεζουέλας.

Η ομάδα του Φερνάντο Ντούρο ήταν ανταγωνιστική για ένα ημίχρονο, όμως δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι, με τους Σλοβένους να συνεχίζουν την παράδοση, ξεκινώντας με νίκη τις υποχρεώσεις τους σε Μουντομπάσκετ.

Άκρως ανταγωνιστικό ήταν το πρώτο ημίχρονο στην Οκινάουα, με τη Βενεζουέλα να αποδεικνύεται πολύ σκληρό «καρύδι» για τη Σλοβενία. Μπορεί η ομάδα του Σέκουλιτς να είχε σε μεγάλα κέφια τον Λούκα Ντόντσιτς καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, αφού το… κοντέρ του σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς έγραψε 24 πόντους, όμως αμυντικά ήταν πολύ ευάλωτη.

Με εξαίρεση το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι Σλοβένοι τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην τρομερά εύστοχη – από την περιφέρεια – Βενεζουέλα. Η ομάδα από τη Νότια Αμερική σούταρε με εντυπωσιακά ποσοστά (9/13 τρίποντα στην πρώτη περίοδο) και σημείωσε 33 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο (31-33).

Η Σλοβενία έβγαλε αμυντική αντίδραση στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και κράτησε για αρκετή ώρα τον αντίπαλο στο μηδέν, έχοντας μάλιστα τον Ντόντσιτς στον πάγκο. Ήταν το διάστημα όπου κατάφερε για πρώτη φορά να αποσπαστεί με διψήφια διαφορά (43-33), βάζοντας στην επιθετική εξίσωση τους Μπλάζιτς και Πρέπελιτς.

Η Βενεζουέλα, ωστόσο, είχε απάντηση με την… γνωστή συνταγή. «Τιμώρησε» για μία ακόμη φορά την κακή περιφερειακή άμυνα των Σλοβένων και «ροκάνισε» τη διαφορά στο φινάλε του ημιχρόνου (56-51).

Η αντίσταση της Βενεζουέλας κράτησε για μόλις 20 λεπτά, αφού στο δεύτερο ημίχρονο οι Σλοβένοι ανέβασαν ρυθμό σε άμυνα και επίθεση, ο Ντόντσιτς συνέχισε να μην έχει αντίπαλο και γρήγορα ξέφυγαν με διψήφια διαφορά (76-61).

Η διαφορά με το πρώτο μέρος ήταν πως αυτή τη φορά οι Σλοβένοι περιόρισαν τα «νεκρά» διαστήματα και δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να τους απειλήσει. Η ομάδα του Σέκουλιτς ήλεγξε απόλυτα την κατάσταση μέχρι το τέλος, με οδηγό τον Ντόντσιτς και άξιο συμπαραστάτη τον άχαστο Μάικ Τόμπι (21π., 9/9 σουτ), φτάνοντας στη νίκη με το ευρύ 100-85.

Τα δεκάλεπτα: 31-33, 56-51, 78-63, 100-85.

Η στατιστική του αγώνα ΕΔΩ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.