Παπανικολάου: «Να ακολουθήσουμε το πλάνο και να τα δώσουμε όλα»

Οι πλήρεις δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου από τη Μανίλα, στη συνέντευξη Τύπου πριν το ξεκίνημα της πορείας της Εθνικής στο Παγκόσμιο.

Αναλυτικά:

«Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε εδώ στα μεγάλα τουρνουά με συνέπεια. Όλοι οι παίκτες έδειξαν αφοσίωση και καλή νοοτροπία. Έτσι πρέπει να παρουσιαστούμε και να κάνουμε το καλύτερο για τη χώρα μας».

Για το τι θα τον έκανε χαρούμενο στο τέλος του τουρνουά: «Εάν είσαι ανταγωνιστικός με ό,τι κάνεις θα είσαι χαρούμενος. Πάντα κοιτάς το πιο ψηλό βήμα. Αυτός είναι ο στόχος μας. Όταν το τουρνουά τελειώσει να κάνουμε χαρούμενο και περήφανο τον κόσμο για την παρουσία μας. Εκπροσωπούμε τη χώρα μας. Ξέρουμε ότι είναι ένα σπορ απλά και η Εθνική ομάδα είναι εκεί για να ενώσει τους ανθρώπους».

Για το μεγαλύτερο όπλο και τον μεγαλύτερο κίνδυνο της Εθνικής: «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι το πρώτο παιχνίδι. Παίζεις ένα παιχνίδι και κερδίζει και πετάς στα σύννεφα. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κρατήσουμε το μυαλό στο κεφάλι, να ακολουθήσουμε το πλάνο και να τα δώσουμε όλα, είτε παίζουμε με την Ιορδανία, είτε με τις ΗΠΑ. Αρχίζουμε με την Ιορδανία και αυτό είναι που έχουμε στο μυαλό μας».

Για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα: «Τι μπορούμε να κάνουμε τι μπορούμε για να παρέχουμε στήριξη σε όσους μπαίνουν στις φωτιές και παρέχουν στήριξη. Αυτό που με ενοχλεί πάρα πολύ είναι το πόσο ωμό έχει γίνει κάθε καλοκαίρι. Καίγεται η Πάρνηθα, καίγεται η Εύβοια. Η ωμότητα του πράγματος είναι ανησυχητική. Πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να κάνουν κάτι ώστε να μην βλέπουμε μανάδες να θρηνούν τα παιδιά τους, γιαγιάδες να κλαίνε που έχασαν τα σπίτια τους και παιδιά να ξεσπιτώνονται. Αυτά είναι λόγια και στα λόγια είμαστε όλοι πολύ καλοί. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να κάνουμε τα λόγια πράξη».

Για την ψυχολογία της ομάδας: «Δεν θα έλεγα ότι η αυτοπεποίθησή μας έχασε την ισορροπία της. Ο κόουτς έχει εστιάσει στους στόχους που πρέπει να πετύχουμε. Χρησιμοποιήσαμε τα φιλικά σαν μια δυνατή προπόνηση, να δούμε τα καλά και τα άσχημα στο παιχνίδι μας και να προχωρήσουμε από εκεί. Δεν είμαστε στο 100% με 20 προπονήσεις, δεν φτάνεις στο μάξιμουμ. Είμαστε σε καλό επίπεδο και όσο προχωράει το τουρνουά θα γινόμαστε καλύτεροι».

Για το αν πρέπει να κάνει ο ίδιος το βήμα παραπάνω: «Σε μια ομαδική προσπάθεια θα πρέπει να σέβεσαι τους κανόνες. Η μεγαλύτερη ευλογία θα είναι να έχει διαφορετικούς πρώτους σκόρερ σε κάθε παιχνίδι, διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Αυτό είναι το μυστικό και αυτό χρειάζεται. Δεν θέλει έναν σταρ. Δεν είμαστε αυτή η ομάδα και δεν έχουμε τον παίκτη να βάζει με συνέπεια 25 πόντους. Ο πρωταγωνιστής στην ομάδα πρέπει να είναι η ομάδα, που θα δουλεύει καλά σε κάθε φάση και να παίρνουμε το κάθε μικρό και να το εκμεταλλευόμαστε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Για το ταβάνι της Εθνικής: «Πρέπει να περιμένουμε ότι θα είμαστε συνεπείς να δίνουμε μάχες. Ήρθαμε εδώ να κάνουμε μια προσπάθεια. Δεν μπορούμε να είμαστε θεατές του τι γίνεται. Θέλουμε να δράσουμε, όχι να αντιδράσουμε. Να δώσουμε εμείς το έναυσμα. Δεν ξέρω το ταβάνι αυτής της ομάδας. Δεν έχουμε θέσει ταβάνι. Κανείς δεν την ξέρει τη συνέχεια. Εμείς πορευόμαστε να παίξουμε με την Ιορδανία το καλύτερο δυνατό, να ελέγξουμε στοιχεία, δεν θα είναι εύκολο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι εφικτό. Θα δούμε στην πορεία. Η ομάδα θέλουμε να είναι ο πρωταγωνιστής».

Για το ότι έγινε δεύτερη φορά πατέρας και το κίνητρό του: «Είμαι πάρα πολύ τυχερός που ζω στην εποχή των κινητών και έχω καθημερινή επαφή με την οικογένεια. Για άλλους μπορεί να είναι λεζάντα, αλλά για μένα είναι όντως τιμή να φοράω αυτά τα χρώματα. Πόσω μάλλον όταν ο άνθρωπός σου στηρίζει αυτό που έχεις στο μυαλό σου, μπορείς πιο εύκολα να μπεις στη διαδικασία αυτή. Δεν είναι εύκολο να αφήσεις την σύζυγό σου και να μπεις στο αεροπλάνο. Είχα προετοιμαστεί ψυχολογικά και πνευματικά και όλοι με βοήθησαν πολύ. Όλο αυτό το κλίμα σε βοηθάει πιο πολύ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.