Γερμανία – Ελλάδα 84-71: Και τώρα Μανίλα (highlights)

Η Εθνική άντεξε για 30 λεπτά απέναντι στην ποιοτικότερη Γερμανία και πλέον ετοιμάζει βαλίτσες για τις Φιλιππίνες.

Με δεδομένο ότι επρόκειτο για δεύτερο φιλικό ματς σε συνεχόμενες ημέρες, ήταν φυσιολογικό πως ο Δημήτρης Ιτούδης θα μοίραζε το χρόνο συμμετοχής. Ο Ελληνας προπονητής άφησε εκτός αποστολής τον Θανάση Αντετοκούνμπο, ξεκίνησε με τους Γουόκαπ/Λούντζη/Παπανικολάου/Μήτογλου/Παπαγιάννη και είδε τον Φραντς Βάγκνερ να σκοράρει άνετα για το γρήγορο 20-12 της Γερμανίας κόντρα στην Ελλάδα που δεν είχε ιδέες και ήταν άστοχη από μακριά.

Η Ελλάδα αντέδρασε με 8-0 σερί, για να ακολουθήσει 9-0 των Γερμανών και την Εθνική ανήμπορη να σκοράρει για περισσότερα από έξι λεπτά. Τα τρία συνεχόμενα τρίποντα από τους Γουόκαπ, Ρογκαβόπουλο και Μωραϊτη μας επέτρεψαν να μείνουμε κοντά στο σκορ, με το ημίχρονο να τελειώνει στο +3 για τα “πάντσερ”.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε θετικά για την Ελλάδα που με τους Γουόκαπ-Μήτογλου πήρε προβάδισμα με 41-40, όμως κάπου εκεί το παιχνίδι χάλασε με πολλές διαμαρτυρίες και αψιμαχίες, τις οποίες οι διαιτητές διαχειρίστηκαν με κωμικοτραγικό τρόπο. Το αποτέλεσμα ήταν ο Παπαγιάννης να αποβληθεί με δύο τεχνικές ποινές, ενώ λίγο αργότερα τον ακολούθησε και ο Τάις με τον οποίο είχε μικροεπεισόδιο ο Μεγαρίτης σέντερ.

Η Γερμανία εκμεταλλευτηκε την… ανακατωσούρα, έφτασε στο +9 στο φινάλε του δεκαλέπτου (64-55)και με εκρητική εκκίνηση στην τέταρτη περίοδο εκτόξευσε τη διαφορά ως το +20, 76-56. Ρογκαβόπουλος και Μήτογλου μάζεψαν τη διαφορά ως το τελικό 84-71 και πλέον η Εθνική μας κοιτάζει το πρώτο επίσημο ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, απέναντι στην Ιορδανία το επόμενο Σάββατο (26/8, ζωντανά από τη Nova).

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 32-33, 55-64, 71-84.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.