Ρούμπιο: «Σταματάω για να ασχοληθώ με την υγεία μου»

Ο Ρίκι Ρούμπιο ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει την ενεργό δράση, προκειμένου να ασχοληθεί με την ψυχική του υγεία.

Ο Ισπανός γκαρντ αποφάσισε να μην πάρει μέρος στο επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο και ανακοίνωσε την απόφασή του, να αποχωρήσει από τα παρκέ, μέσω της επίσης ιστοσελίδας της ισπανικής ομοσπονδίας.

Χαρακτηριστικά, ο Ρούμπιο αναφέρει: «Αποφάσισα να σταματήσω την επαγγελματική μου καριέρα, ώστε να ασχοληθώ με την ψυχική μου υγεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ισπανική ομοσπονδία μπάσκετ για τη στήριξη που έλαβα και την κατανόηση για την απόφασή μου. Σήμερα, η εθνική ομάδα της Ισπανίας έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα από ποτέ. Σας ευχαριστώ. Θα ήθελα να ζητήσω να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μου, ώστε να αντιμετωπίσω αυτές τις στιγμές και να όταν είμαι έτοιμος θα σας δώσω τις απαραίτητες πληροφορίες τη σωστή στιγμή».

Ο 32χρονος γκαρντ ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπαρτσελόνα το 2005 και το 2011 ταξίδεψε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για να αγωνιστεί με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, στους οποίους έμεινε έως το 2017. Στη συνέχεια φόρεσε για μια διετία (2017-2019) τη φανέλα των Γιούτα Τζαζ και για ένα χρόνο (2019-2020) αυτή των Φοίνιξ Σανς. Το 2020 επέστρεψε στους Τίμπεργουλβς για μια σεζόν και το 2021 υπέγραψε στους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Με την Ισπανία έχει κατακτήσει ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και 2016, ένα χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 και δυο χρυσά μετάλλια στα Ευρωμπάσκετ του 2009 και 2011.

Το σχετικό tweet:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.