Θρίαμβος της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ U19 (video)

Η Ισπανία νίκησε τη Γαλλία με 73-69 στην παράταση και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ U19 που διεξήχθη στην Ουγγαρία.

Σε έναν αμφίρροπο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ U19, η Ισπανία αναδείχθηκε νικήτρια απέναντι στη Γαλλία, δημιουργώντας μια αξέχαστη και συναρπαστική αναμέτρηση για τους φίλους του μπάσκετ. 

Το παιχνίδι παρουσίασε 18 αλλαγές στο προβάδισμα και έξι ισοπαλίες, καθιστώντας το μια συναρπαστική μάχη από την αρχή μέχρι το τέλος. Σε ένα τόσο κλειστό αγώνα δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος το σημείο καμπής, ωστόσο μια σημαντική εξέλιξη του αγώνα ήταν όταν ο Ζακαρί Περέν της Γαλλίας υπέπεσε σε φάουλ με μόλις 46 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη της κανονικής περιόδου. Σε εκείνο το χρονικό σημείο οι «Τρικολόρ» είχαν ισχνό προβάδισμα δύο πόντων (63-61), το οποίο δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν.

Τελικά, η μοίρα του αγώνα σφραγίστηκε στην παράταση με τις κρίσιμες βολές του Βιλάρ, που εξασφάλισαν το 72-69 για την Ισπανία, μόλις 26 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Ο Γκαρούμπα πρόσθεσε μία ακόμη βολή στα 9,4 δευτερόλεπτα διαμορφώνοντας το τελικό 73-69.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν αναμφισβήτητα ο Αλμάντσα, η αξιοσημείωτη απόδοση του οποίου οδήγησε την Ισπανία στη νίκη. Συγκεκριμένα πέτυχε 14 πόντους με 6 στα 11 σουτ και 2/2 βολές. Επιπλέον, έκανε αισθητή την παρουσία του στο παρκέ με 5 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 1 μπλοκ. Η επίδραση του επεκτάθηκε και στις δύο πλευρές του γηπέδου. 

Η νίκη αυτή εδραιώνει τη θέση της Ισπανίας ως κυρίαρχη δύναμη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι η δεύτερη φορά που κατακτά τον τίτλο U19, μετά τον θρίαμβο στην Πορτογαλία το 1999. Ο Ροντρίγκεζ, ο Βιλάρ και ο Αλμάντσα είναι όλοι πιθανοί υποψήφιοι για το ντραφτ του ΝΒΑ το 2024 και θα μπορούσαν όλοι τους να αποτελέσουν βασικούς συντελεστές για τις αντίστοιχες ομάδες τους τα επόμενα χρόνια.

Αντίθετα η Γαλλία, μπορεί να απέκλεισε τις ΗΠΑ στον ημιτελικό και να φάνταζε το φαβορί, όμως δεν εκμεταλλεύτηκε το… μέγεθος της. Η Γαλλία είχε κορυφαίο παίκτη τον Μέλβιν Αζάνζα, ο οποίος είχε 21 πόντους, ενώ ο Ζακάρι Περρέν έκανε νταμπλ νταμπλ με 14 πόντους και 20 ριμπάουντ.

Τα ριμπάουντ της Γαλλίας ήταν και η… καταστροφή της. Αν και μάζεψε 54 ριμπάουντ (29 η Ισπανία) δεν μπόρεσε να τα εκμεταλλευτεί και να μετουσιώσει αυτό το πλεονέκτημα σε εύκολους πόντους. 

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 28-29, 41-43, 63-63, 73-69

Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.