Ελλάδα-Λετονία 60-80: Στη μάχη της Κρήτης δεν είχε όπλα…

Η Εθνική Ελλάδας πάλεψε, παρά τις πολλές και σοβαρές απουσίες της, κόντρα στην πληρέστερη Λετονία, όμως, δεν κατάφερε να της σταθεί εμπόδιο - Πλέον η "επίσημη αγαπημένη" στοχεύει στον αγώνα του Βελγίου για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023

Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της η Εθνική Ελλάδας, και παρά τις πολλές και σοβαρές απουσίες της, απέναντι στην κατά πολύ πληρέστερη Εθνική Λετονίας το βράδυ της Παρασκευής (11/11) στα Δύο Αοράκια, στην Κρήτη, όμως, δεν τα κατάφερε. Έφυγε ηττημένη από το πολύ φιλόξενο κλειστό της Μεγαλονήσου, όπου έγινε sold out, με το βαρύ 60-80 και πλέον στοχεύει στη νίκη στον ερχόμενο αγώνα, στο Βέλγιο (14/11), για να ελπίζει σοβαρά στην πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023.

Η Εθνική Ελλάδας, παίζοντας με τις ρεζέρβες της (και δεν είναι καθόλου υποτιμητικό αυτό για τους παίκτες που αγωνίστηκαν, αν σκεφτεί κανείς ποιους αντικατέστησαν), πόνταρε εξ αρχής στο παιχνίδι στην άμυνά της. Η προσπάθειά της εστιάστηκε να κρατήσει χαμηλά στο σκορ μια ομάδα που σκοράρει πάνω από 83 πόντους κατά μέσο όρο στα παιχνίδια της. Στο πρώτο ημίχρονο τα κατάφερε. Όταν, όμως, έμεινε από βενζίνη, κατέρρευσε. Και τότε άρχισε ο Λετονικός βομβαρδισμός…

Θυμηθείτε εδώ το match center του αγώνα

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

“Σκυλίσια” άμυνα!

Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι Έλληνες διεθνείς τα έδωσαν όλα στην άμυνα. Μπορεί οι Λετονοί να ξεκίνησαν με ένα γρήγορο 0-7 (στα 7′:14” με τον Μπέρτανς), όμως, μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου βρήκαν… γαλανόλευκο τοίχος μπροστά τους! Η Ελλάδα έσφιξε απίστευτα την άμυνά της και δέχτηκε μόλις 9 πόντους ως το τέλος της πρώτης περιόδου, μειώνοντας ταυτόχρονα τη διαφορά, αφού, έστω και δύσκολα, άρχισε να βρίσκει καλάθια στην επίθεση: 6-7 στο 5’40” με βολές του Γόντικα, 13-14 στο 1′:09” με βολές του Τσαϊρέλη. Τελικώς το σκορ γι’ αυτή την περίοδο έκλεισε στο 13-16.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η “σκυλίσια” άμυνα συνεχίστηκε από τους Έλληνες διεθνείς, αφού αυτό ζητούσε ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος κοουτσάρισε κανονικά την ομάδα κι ας είχε χθες παιχνίδι στην Ευρωλίγκα με τη Φενέρμπαχτσε. Την πρώτη μεγαλύτερη των επτά πόντων διαφορά οι Λετονοί την πήραν στο 5′:31” με καλάθι του Γκρατζούλις. Στο 2′:03” η διαφορά πήγε πρώτη φορά στους 9 (24-33, με καλάθι του Μπέρτανς), για να τη μαζέψει ο Τσαϊρέλης με τέσσερις σερί δικούς του πόντους (28-33 στο 0′:11” πριν το τέλος). Τελικώς, το δεύτερο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 28-36, με τρίποντο του Στρέλνιεκς στην εκπνοή του χρόνου.

Κατάρρευση…

Στην τρίτη περίοδο, το καύσιμο άρχισε να τελειώνει στο ντεπόζιτο της Εθνικής Ελλάδας. Από το 31-36 με τρίποντο του Γκίκα στο 9′:46”, το σκορ έγινε 31-41 στο 8′:15” με καλάθι του Στρέλνιεκς, 33-44 στο 7′:35” με τρίποντο του Τίμα, 33-47 με νέο τρίποντο του Μπέρτανς στο 7′:16” και η καταμέτρηση της αύξησης της διαφοράς συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (πέντε τρίποντα σε έξι λεπτά πέτυχαν οι Λετονοί σε αυτό το διάστημα), για να κλείσει με τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, 18 πόντοι, 45-63. Το τρίγωνο Μπέρτανς, Στρέλνιεκς και Τίμα είχε ήδη αρχίσει το λετονικό πάρτι…

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, κάθε ενδιαφέρον για τον τελικό νικητή είχε πλέον χαθεί. Η Εθνική Ελλάδας ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει πλέον και το παιχνίδι μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία, με τους ίδιους πρωταγωνιστές στο παρκέ από πλευράς Εθνικής Λετονίας. Η διαφορά κάποια στιγμή σκαρφάλωσε στους 25 πόντους (45-70 στο 7′:49”), για να κλείσει τελικώς ο αγώνας με νικήτρια τη φιλοξενούμενη ομάδα με σκορ 60-80.

Η Εθνική Ελλάδας σούταρε με πολύ χαμηλά ποσοστά στο ματς κι αυτό πλήρωσε εν τέλει: 11/35 δίπ., 7/30 τρίπ., 17/24 βολές. Δέχτηκε, δε, 27 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο. Έπεσε στο 4-3 στη βαθμολογία του ομίλους της στα «παράθυρα» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πλέον, προσβλέπει στη συμμετοχή παικτών όπως, οι Κώστας Παπανικολάου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Γιώργος Παπαγιάννης και Νικ Καλάθης στο επόμενο παιχνίδι στο Βέλγιο, για να φτάσει στη νίκη και να κλειδώσει εν πολλοίς την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 28-36, 45-63, 60-80

Δείτε εδώ τα στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.