Ελλάδα: Θέλει να ξεκινήσει με το δεξί

Η Εθνική Ελλάδος θα υποδεχτεί την Τσεχία στο ΣΕΦ και θέλει να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Eurobasket 2025 (21:00 Novasports Prime).

Ο Βασίλης Σπανούλης θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και θέλει οι παίκτες του να δείξουν από το πρώτο ματς, πως έχουν μπει σε μια νέα εποχή. Η «επίσημη αγαπημένη» θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο, στον οποίο συμμετέχουν επίσης οι Μεγάλη Βρετανία και Ολλανδία.

Ο Κώστας Παπανικολάου θα βρίσκεται κανονικά στη δωδεκάδα της Εθνικής. Εκτός έχουν μείνει οι Μιχάλης Λούντζης, Λευτέρης Μαντζούκας, Βαγγέλης Ζούγρης και Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Από την άλλη πλευρά, η Τσεχία ταξίδεψε στην Ελλάδα χωρίς τους Γιαν Βέσελι, Μάρτιν Σβόμποντα και Πάτρικ Σαμούρα.

Οι δυο δωδεκάδες των ομάδων:

Ελλάδα (Βασίλης Σπανούλης): Κώστας Παπανικολάου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Γιώργος Παπαγιάννης, Ντίνος Μήτογλου, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Κώστας Αντετοκούνμπο, Δημήτρης Μωραΐτης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Τόμας Ουόκαπ, Γιάννης Κουζέλογλου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Τολιόπουλος.

Τσεχία (Ντιέγκο Οκάμπο): Τόμας Σατοράνσκι (Μπαρτσελόνα), Οντρέι Σέναλ (Νίμπουρκ), Γιάρομιρ Μπόχατσικ (Νίμπουρκ), Βόιτσεχ Χρούμπαν (Σολέ), Ντέιβιντ Γέλινεκ (Μούρθια), Τόμας Κίζλινκ (Ανβίλ), Βόιτσεχ Σίκορα (Πίσεκ), Οντρέι Μπάλβιν (Προμετέι), Ντέιβιντ Μπομ (Μπούργος), Λούμπος Κόβαρ (Νίμπουρκ), Μάρτιν Κριζ (Νίμπουρκ), Μάρτιν Πέτερκα (Μπράουνσβαϊγκ).

Η ελληνική ομάδα μετράει οκτώ νίκες σε δέκα ματς με την Τσεχία. Η τελευταία αναμέτρηση των δυο ομάδων ήταν το 2022, όταν η Εθνική επικράτησε 94-88 στο Eurobasket. Η τελευταία νίκη των Τσέχων ήταν το 97-72 στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά το 2021.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.