Τουρκία-Γεωργία 83-88: Οι «οικοδεσπότες» του ομίλου «επιβίωσαν» στην δεύτερη παράταση (vids)

Εξαιρετική απόδοση του Μαμουκελασβίλι για την Γεωργία, νέο "σόου"...διαμαρτυρίας του Αταμάν που αποβλήθηκε από τους διαιτητές στα 21'' πριν την λήξη της δεύτερης παράτασης.

Την πρώτη νίκη της πέτυχε η Γεωργία στον Α’ όμιλο του ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2022, στην Τιφλίδα και επικρατώντας της Τουρκίας (83-88), ύστερα από δυο παρατάσεις, αναπτέρωσε τις πιθανότητες πρόκρισης της στην φάση των “16” που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου ήταν ανθεκτική, είχε “σκληράδα” στο παιχνίδι της και πείσμα, υποχρεώνοντας την Τουρκία στην πρώτη ήττα της.

Η Γεωργία ήταν λίαν ανταγωνιστική και έδειξε ότι έχει αφομοιώσει την μεγάλη απουσία του Τόκο Σενγκέλια στον τέταρτο επίσημο αγώνα που έδωσε, μετά τον τραυματισμό του αρχηγού της, στο παιχνίδι με την Ολλανδία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 25 Αυγούστου.

Σανάτζε, Αντρονικασβίλι και Σερμαντίνι οδήγησαν στο σκορ τους γηπεδούχους που είχαν την συμπαράσταση των συμπατριωτών τους στην «Τιφλίδα Αρένα» και εκτός του πρώτου δεκαλέπτου, νίκησαν στα επιμέρους σκορ του δεύτερου και τρίτου δεκαλέπτου και διατήρησαν το εύθραστο προβάδισμα μέχρι το 35′ (59-62).

Το παιχνίδια διακόπηκε για 10 λεπτά, λόγω της “κοκορομαχίας του Σανάντζε με τον Κορκμάζ, ύστερα από ν φάουλ του Γεωργιανού παίκτη στον Τούρκο NBAer. Οι δυο παίκτες που “κόλλησαν” τα κεφάλια τους, συνέχισαν να διαπληκτίζονται και αποβλήθηκαν με ντισκαλιφιέ, ενώ οι ψυχραιμότεροι συμπαίκτες του, απέτρεψαν την γενίκευση του επεισοδίου.

Στα 3′ 21” πριν από την λήξη, η Τουρκία με 3/3 βολές του Λάρκιν προηγήθηκε πρόσκαιρα (63-62), ενώ στην τελευταία επίθεση της Γεωργίας, ο συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς, Μαμουκελασβίλι, ευστόχησε σε λει απ στα 2” πριν από την λήξη και οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση (68-68).

Στο 1′ 08” πριν την λήξη της παράτασης, ο Μακ Φάντεν με ταμπλό ευστόχησε έξω από την γραμή των 6.75 μέτρων και έδωσε το προβάδισμα στην Γεωργία (74-75), ενώ στα 37” αστόχησε σε νέο τρίποντο που επιχείρησε και το ίδιο συνέβη στην τελευταία επίθεση για την ολοκλήρωση της έξτρα περιόδου. Είχε προηγηθεί μια εύστοχη βολή του Σενγκούν (48”) και ένα άστοχο τρίποντο του Οσμάν (17”).

Στην δεύτερη παράταση, το 77-81 της Γεωργίας, ισοφαρίστηκε από τους Τούρκους, αλλά στο 1′ 24”, ο Μαμουκελασβίλι με εύστοχο τρίποντο, έγραψε το 81-84 και έφτασε τους 20 πόντους. Στα 21” ο Αντρονικασβίλι κέρδισε φάουλ από τον Οσμάν, οι διαιτητές είδαν το instant replay και έδωσαν αντιαθλητικό.

Εξεμάνη ο Εργκίν Αταμάν, έδωσε ένα ακόμα “σόου” διαμαρτυριών προς τους διαιτητές και αποβλήθηκε. Ο,τι έκανε και στο φιλικό παιχνίδι Ελλάδας-Τουρκίας στο τουρνουά “Ακρόπολις”…

Δεκάλεπτα: 25-19, 33-36, 49-53, 68-68, 75-75 (α’ παράταση), 83-88 (β’ παράταση)

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.